drosos1Οι νεότεροι μπορεί να μην γνωρίζουν τις εποχές των θρυλικών Αμπελοκήπων, στη δεκαετία του 90′, που χαιρόσουν μπάσκετ και πήγαινες στο κλειστό του Μετς να ευχαριστηθείς όμορφο θέαμα και όχι στα γήπεδα της Α1, που είχαν μάλιστα και μεγάλα ονόματα στα πρώτα χρόνια της αυτοκρατορίας των “αιωνίων” της Αθήνας.

Ανάλογες στιγμές αφήνει φέτος μια άλλη γειτονιά της Αθήνας, με τον Φιλαθλητικό, που είναι μια ομάδα παρέας, που έχει σχεδόν ανάλογη πορεία και δεν παίζει το τρομερό εκείνο μπάσκετ των Αμπελοκήπων (άλλαξαν άλλωστε και οι εποχές) με τις 120αρες(!) και το ραν εντ γκαν, αλλά παίζει εξίσου καλό μπάσκετ και έχει πολλά ταλέντα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Γενικά, όμως, η Α2 είναι ένα αδικημένο πρωτάθλημα σε σχέση με την προβολή του, γι’ αυτό και εμείς στο basketblog.gr από την πρώτη στιγμή, δίνουμε μεγάλη έμφαση, αφού είναι ένα πρωτάθλημα που παίζουν πολλά μεγάλα και ιστορικά ονόματα ομάδων, αλλά και παλιές καραβάνες από τους παίκτες, και είναι και ένα πρωτάθλημα απλωμένο στην ελληνική Περιφέρεια και επαρχία που διψάει για μπάσκετ.

Τα περισσότερα γήπεδα έχουν περισσότερο κόσμο από αυτά της Α1 και τα μπάτζετ δεν απέχουν πλέον και πολύ από της Α1. Και σε πολλά γήπεδα βλέπεις παίκτες να πέφτουν στις… πινακίδες για μια χαμένη μπαλιά και να παίζουν με πάθος, αφού θέλουν να κάνουν βήματα στην καριέρα τους και δεν μένουν στάσιμοι, καθισμένοι στους παχυλούς λογαριασμούς τους.

Γενικά η Α2 έχει ενδιαφέρον και αρέσει και κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο και είναι μεγάλη ευκαιρία από την καλή κίνηση της ΕΡΤ να βάλει στα σπίτια μας τηλεοπτικά το πρωτάθλημα αυτ,ό με την αναμετάδοση ενός αγώνα κάθε εβδομάδα.

Βεβαίως δεν είναι εύκολο να δούμε παιχνίδια από την επαρχία, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε και πόσα έξοδα έχει μια τέτοια μετάδοση, αλλά βλέπουμε-και θα δούμε- σχεδόν όλες τις ομάδες και τους παίκτες τους στο επόμενο διάστημα από τα αθηναϊκά γήπεδα. Είναι μια καλή κίνηση που πιστώνεται ο υπεύθυνος αθλητικών του κρατικού καναλιού, ο Βαγγέλης Ιωάννου, που αγαπά το μπάσκετ και το αποδεικνύει έμπρακτα.

Και σε μια εποχή που δεν υπάρχει διαφημιστική ανταπόδοση για την ΕΡΤ από τέτοιους αγώνες, αφού καλά καλά πλέον με το νέο τοπίο δεν έχουν έσοδα ούτε τα ματς της Ευρωλίγκας.

Το θέμα μας, όμως, είναι ότι έχουμε την ευκαιρία μεσημεράκια Σαββάτου να βλέπουμε και μπασκετάκι από Α2, που μας αρέσει και που χαιρόμαστε, που τη δική του μαγεία και υγεία τις περισσότερες φορές ανακαλύπτει πλέον όλο και περισσότερος κόσμος, μετά από τη δική μας “μάχη” για την ανάδειξή του εδώ και χρόνια!