drosos1Τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού στο Κάουνας! Και είναι δεύτερη μεγάλη νίκη σε ένα 15ημερο, με μια “κούπα” και μισή πρόκριση. Βασικά, πάντως, ξεκινώντας από το τελευταίο, ο όμιλος έχει πολύ δρόμο και σαφώς ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πανηγυρίζει από τώρα.

Βλέποντας τη συνέχεια και την πραγματικότητα, δύσκολα θα μπει σφήνα στην τριάδα, αλλά έβαλε για τα καλά από κάτω τη Ζαλγκίρις που την έχει δυο νίκες… καβάλα, δηλαδή τρεις αν βάλουμε και την ισοβαθμία. Ο ΠΑΟ έχει 5 νίκες και αν κερδίσει μέσα Εφές, Άλμπα και Μπάμπεργκ εκτός, που δεν θα είναι εύκολο ματς όμως, πάει στις 8. Έχει και την ΤΣΣΚΑ στο φινάλε μέσα και τη Μάλαγα εκτός, σε ένα επίσης κρίσιμο ματς, με την ισπανική ομάδα να μην βλέπεται, αλλά να κερδίζει στην Ευρωλίγκα!

Η Μάλαγα, λογικά, χάνει εντός από ΤΣΣΚΑ και εκτός από Ρεάλ και Εφές. Κερδίζει μέσα Άλμπα, ΠΑΟ (λέμε) και Ζαλγκίρις, που είναι την επόμενη εβδομάδα και οι Λιθουανοί θα παίξουν τα ρέστα τους και μπορεί να το πάρουν το διπλό. Συνεπώς, πάει η Μάλαγα στην καλύτερη στις 7 νίκες. Και αν κερδίσει 6 πόντους τον ΠΑΟ, θα έχει την ισοβαθμία.

Συνεπώς ο Παναθηναϊκός έχει αγκαλιάσει την πρόκριση, αφού πρέπει να πάρει τα ματς με Εφές και Άλμπα μέσα και την Μπάμπεργκ έξω και πάει στις 8. Η Μάλαγα πάει στις 7 εκτός αν κάνει υπέρβαση. Αλλά και εκεί, αν ο ΠΑΟ χάσει μέχρι 5 πόντους, θα έχει καβάτζα, συν τη δική του καβάτζα για νίκη με την ΤΣΣΚΑ μέσα στο φινάλε.

Δύσκολα θα κυνηγήσει την Εφές, όμως, εκτός αν χάσει στην Πόλη σήμερα από την ΤΣΣΚΑ, χάσει και στο ΟΑΚΑ και στη Μαδρίτη και γκελάρει (δύσκολο) σε Αλμπα ή Κάουνας (που μάλλον θα είναι αδιάφορη τότε η Ζαλγκίρις).

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε -όπως λέμε από εδώ πολλές φορές εδώ και πολύ καιρό- ότι για να πάρει μεγάλα παιχνίδια πρέπει ο Ούκιτς να παίζει 30-35′ και μαζί με τον Διαμαντίδη. Και ότι το δίδυμο αυτό είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη, αφού έχουν δημιουργία, όχι άσχημο σουτ, είναι διεισδυτικοί και έξυπνοι και ψηλά παιδιά. Και όταν ο Κροάτης, που του αρέσει κουβαλά την μπάλα (την τρώει όπως λέμε…), ξεκουράζει τον Διαμαντίδη, που ανέβηκε και αυτός έχοντας δίπλα τον Ούκιτς και χωρίς να χρειάζεται να τα κάνει όλα. Και με τους δύο τους ακροβολισμένους στις γωνίες.

Μόνο έτσι -όπως λέμε από καιρό- μπορεί να προχωρήσει ο ΠΑΟ, που δεν έχει δημιουργία μέσα στο καλάθι και σέντερ με πλάτη (ο Σόφο είναι με τα φεγγάρια του…) και κλασικό 4αρι (αν ερχόταν ο Φώτσης άλλαζαν οι ισορροπίες). Ο Πεδουλάκης, και να έχανε χτες, έκανε τρομερό κοουτσάρισμα, καθώς είχε με πολύ δύσκολο και μπασκετικό αντίπαλο και σε καυτή έδρα, ηρεμία στον πάγκο του και σωστές αλλαγές.

Τέλειο κοουτσάρισμα από τον Πεδουλάκη, υψηλού επιπέδου. Δεν φοβήθηκε το ματς στην επίθεση και άφησε στην άκρη εμμονές προηγούμενες, όπως με τον χρόνο του Ούκιτς και την παρουσία του μαζί με τον Διαμαντίδη. Ασχολήθηκε με την άμυνα, αλλά κατάλαβε ότι πρέπει να νοιάζεται σχεδόν ισάξια και για την επίθεση, γιατί τα μεγάλα ματς δεν θα παίρνεις μόνο με κλεφτοπόλεμο.

Βάζει σωστά τον Ξανθόπουλο στη θέση του Μπανκς πλέον, καθώς αν βάψεις μαύρο τον Ξανθόπουλο που είναι παλικάρι θα λέγαμε να παίζει 15′ χαλαρά και θα περνάγαμε τον Μπανκς για άμπαλο. Ο Καπόνο μόνο πρέπει να βρει περισσότερο χρόνο, ειδικά όταν δεν είναι σε καλή μέρα ο Ούκιτς επιθετικά και ο ΠΑΟ δένει το γλυκό. Ο Πεδουλάκης έχει βάλει και στο πνεύμα της ομάδας τον Γκιστ, που είναι σοφτ και ιδιόρρυθμος, αλλά στην ελληνική ομάδα είναι πολύ σκληρός και μαχητικός, ειδικά για τον παίκτη που ξέρουμε!

Νίκες σαν τη χτεσινή φτιάνουν χαρακτήρα στην ομάδα. Κρατάμε ότι είναι νίκη μπασκετική και δουλειάς, και σωστού χειρισμού, και όχι τύχης, αλλά η μπάλα μένει χαμηλά, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δρόμο ακόμα στον όμιλο και ας έχει την τύχη στα χέρια του.