Ο Μάκης Δρόσος ακτινογραφεί την αγωνιστική στην Basket League, που είναι σαν να τελείωσε, αφού έγιναν τα παιχνίδια των 17:00..

Πάει και αυτή η αγωνιστική και δεν ακούμε, δεν διαβάζουμε, από πολλές μεριά, απλά πράγματα που βλέπουμε. Έχει υπάρξει αίφνης μία ομερτά… ; Γιατί καλό να ευλογούμε τα γένια μας, για το τι πρωτάθλημα έχουμε και την συγκλονιστική εξέλιξη του, αλλά από την άλλη μεριά, υπάρχουν και ματς που πονάνε τα μάτια μας και ομάδες, που μας γενούν μεγάλες απορίες…Παιχνίδια δραματικά σε εξέλιξη μπορεί να έχουμε και στην Γ ΕΣΚΑ, που να κρίνονται με καλάθι στο τέλος ή με ανατροπές… αλλά δεν βλέπουμε να το εκθειάζουμε.. Παράδειγμα για να ξεχωρίζουμε την ποιότητα από όλα τα άλλα..Τουλάχιστον για όσους έχουν βιώσει και την ποιότητα να ξέρουμε τι λέμε.

Καμία φορά δεν θέλει να γράφεις και πολλά. Απλά λες πράγματα με δυο κουβέντες και ίσως εκεί είναι όλη η ουσία. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο σημερινό μας κείμενο, μετά από το τέλος της πλειονότητας των αναμετρήσεων της αγωνιστικής στην Basket League. Και με το 1/3 της κανονικής περιόδου να έχει περάσει, μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και το έχουμε κάνει.

Να ξεκινήσουμε από Αμαλιάδα μεριά. Πρώτα από όλα η Ελευσίνα, πήρε παλικαρίσια νίκη. Αυτό είναι το κλισέ, δύο πράγματα για αυτή την ομάδα. Ο Κουστένης δείχνει ότι όσοι έλεγαν ότι θα πέσει τρίτη ομάδα που ανάλαβε σε τρία χρόνια, τους κάνει να μπαίνουν σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις.Να πούμε εδώ όμως, ότι και ο Σκαραφίγκας έχει μερίδιο, δεν είχε αφήσει καμένη γη.  Ενώ για τον Μαρκόπουλο, άλλο ο μπαμπάς άλλος ο γιος, ο οποίος μπορεί να είναι καλός (ο δεύτερος, πολύ καλύτερος και πιο έμπειρος ο Σούλης όμως), αλλά άλλο να είσαι πρώτος και άλλο βοηθός προπονητή…. Θα πρέπει να δει τα λάθη, που έκανε ο ίδιος και έχασε η ομάδα του, άμεσα γιατί ο Κόροιβος δεν έχει πολυτέλειες, ούτε χρόνου ούτε και αποτελεσμάτων.

Στην Κηφισιά, ίσως θα πρέπει να κάνουν άμεσα μία αυτοκριτική και να δουν τι έχουν κάνει λάθος, γιατί λάθη έχουν κάνει. Μία ομάδα που έχει ρίξει χρήμα και φέτος, δεν μπορεί να είναι τόσο άστοχη σε επιλογές ξένων, πρώτα από όλα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί να είναι μόλις η δεύτερη της σεζόν στην Α1, αλλά ο πήχης της πρέπει να είναι πιο ψηλά, όχι γιατί τον βάζουμε εμείς, αλλά γιατί τον έχει βάλει η ίδια με το μπάτζετ που έχει, για να μην ξεχνιόμαστε. Είναι ομάδα για τετράδα φέτος. Ότι λιγότερο, θα ναι αποτυχία.

Για τον ΠΑΟΚ, ο Μαρκόπουλος είναι ο Έλληνας Πόποβιτς για μένα, λίγο ακόμα θέλει να ασπρίσει και το μαλλί του για να φέρνει και εμφανισιακά περισσότερο… Του λείπει και κάτι ακόμα, δεν έχει Πάρκερ, Τζινόμπιλι και Ντάνκαν..Αν είχε τους αντίστοιχους τρεις Ευρωπαίους ο ΠΑΟΚ θα πρωταγωνιστούσε στην Ευρωλίγκα.

Μπράβο στον Θανάση Σκουρτόπουλο. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα αυτό το Ρέθυμνο φέτος. Και είναι φανερό, ότι αυτό που βλέπουμε είναι δική του δουλειά. Σε αντίθεση με τα όσα έχουμε δει από ένα άλλο μέλος του προπονητικού επιτελείου της εθνικής ομάδας, για τον Πρίφτη μιλάμε και τον Άρη…

Η ΑΕΚ, έχει κάνεις διορθωτικές κινήσεις και καλές μάλιστα, αλλά θυμίζει Ολυμπιακό, σε άλλη κλίμακα φυσικά, με την αλλαγή και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας νέο τεχνικό. Τι εννοούμε; Ότι μόλις κόπασε η περίοδος των αποδείξεων και του πάθους και κατακάθισε η σκόνη του ενθουσιασμού, που υπάρχει μετά από κάθε αλλαγή προπονητή, ήρθε η ήττα και η κακή εμφάνιση από τον «εγκλωβισμένο» Άρη και η ήττα στα Τρίκαλα. Επιμένω ακόμα, ότι δεν έφταιγε μόνο ο Ζιάγκος, καλή του ώρα εκεί στην Λευκάδα.

Ο Απόλλωνας για μία ακόμα φορά με απογοήτευσε. Κάτι δεν μου αρέσει στον Βετούλα. Πρέπει να δει και αυτός τα λάθη του. Δικαιολογίες μπορεί να επικαλείται ο καθένας. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι και το κορυφαίο στην Ευρώπη, δείχνει σαν να έχει αλλού το μυαλό του.

Όπως μου είπαν μερικοί προπονητές πριν από μερικές μέρες, ότι και στην προπονητική ότι πληρώσεις παίρνεις… Δεν ισχύει πάντα, αλλά είναι ο κανόνας και υπάρχουν εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η αγορά είναι μικρή.. άμα δίνεις 1,500 ευρώ για τον προπονητή σου.. δεν μπορεί να περιμένεις ότι θα κάνει την ομάδα του να παίζει μπάσκετ, επιπέδου ευρωλίγκα. Εκτός και αν είναι ο Ίβκοβιτς, ο Ζέλικο ή όποιο άλλο όνομα θέλετε να βάλετε εσείς, αλλά και αυτοί έχουν παίκτες και μπάτζετ….

ΥΓ: Ατόπημα, που δεν είπα μπράβο σε Δράμα και σε Τρίκαλα, στηρίζω και θέλω ομάδες από την επαρχία περισσότερο από τον καθένα ίσως… Πολλά μπράβο για τις εμφανίσεις τους…

ΥΓ2: Για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν γράφω, ούτε για Πανιώνιο που δεν έχει παίξει ακόμα. Για τους αιώνιους θα τα πούμε με αφορμή τα ματς στην ευρωλίγκα και για τον Άρη ξεχωριστά σε επόμενο κείμενο…