Πάτησε πάνω στον κάλο της Μπαρτσελόνα και πήρε μία νίκη που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει και πλέον το 50-50 ίσως και το 60-40 για την πρόκριση στην σειρά…

Δυο βράδια μετά από την εύκολη ήττα του, στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός, όχι μόνο εμφανίστηκε βελτιωμένος, αλλά κατάφερε να κάνει και το break. Ένα break, που δεν αποτελεί και έκπληξη, συνολικά, αφού και πριν ξεκινήσει η σειρά, λέγαμε ότι οι ερυθρόλευκοι, μπορεί να σπάσουν την έδρα. Το ίδιο όμως μπορεί να κάνει και η Μπαρτσελόνα, αλλά με αυτό θα ασχοληθούμε, από την επόμενη εβδομάδα, με τα δύο ματς μέσα στο ΣΕΦ, που εκεί οι ερυθρόλευκοι έχουν την δυνατότητα με δύο νίκες, να πάρουν την πρόκριση στην Μαδρίτη. Την δυνατότητα, λέμε, όχι και ότι το έχουν και σίγουρο…

Το τρομερό της όλης υπόθεσης, είναι ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την νίκη σε ένα παιχνίδι, που είχε μόλις 3 βολές όλες και όλες, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν 22 βολές, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει σκληρό παιχνίδι και να μην διαστάσει να κάνει και φάουλ. Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και σήμερα, το ματς ήταν σκληρό, με πολλές επαφές και με τους διαιτητές να αφήνουν το φίσικαλ γκέιμ, που λέμε. Αυτή την φορά η ελληνική ομάδα, δεν δέχθηκε μόνο ξύλο, αλλά έδωσε κιόλας και δεν το “έπαιξε κύριος”.

Επιπλέον, πρώτα από όλα πάτησε πάνω στον κάλο της Μπαρτσελόνα και την μεγάλη της αδυναμία. Ποιος είναι αυτός; Ότι έχει ένα προπονητή και μία αλαζονεία σαν ομάδα, που όσο δεν της βγαίνει το πλάνο και μπαίνουν γρίφοι κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, τόσο πελαγώνει και τόσο χειρότερη ομάδα δείχνει από ότι είναι πραγματικά. Επιπλέον οι Καταλανοί, όπως και Ολυμπιακός πριν από δύο βράδια, σήμερα βρέθηκαν σε μία πολύ κακή μέρα από την περιφέρεια και από το τρίποντο. Έτσι δεν έβαλε κανένα μεγάλο σουτ, όταν χρειάστηκε για να φτάσει σε απόσταση αναπνοής και φάνηκε ότι της έλειψε τελικά πολύ ο Όλεσον.

Ο Ολυμπιακός, επίσης, έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα, πρώτα από όλα είχε διαφορετική αντιμετώπιση στο σκριν και τα πικ εν ρολ της ισπανικής ομάδας, με αποτέλεσμα να μην έχει τόσα μις ματς και σε συνδυασμό, με ότι δεν άφησε την μπάλα να κυκλοφορήσει γρήγορα και την Μπαρτσελόνα να τρέξει, ανάγκασε μία ομάδα, που είχε 83 πόντους και είναι παραγωγική να μείνει στα ρηχά. Όπως είχε πάθει και ο ίδιος, δύο βραδιά νωρίτερα. Επιπλέον δεν την άφησε να δει γήπεδο, να ανοίξει το παιχνίδι και να είναι ομαδική. Την ανάγκασε να πιστέψει και να πάει να κερδίσει το παιχνίδι, με ατομικές προσπάθειες και να μην έχει συνεργασίες, ενώ πολύ σημαντικό, είναι ότι δεν άφησε τους ψηλούς της να σπάσουν το παιχνίδι και την μπάλα δεξιά αριστερά, για να βρουν οι περιφερειακοί σουτ με καλές προϋποθέσεις.

Για να πετύχει την πρώτη του νίκη ο Ολυμπιακός στην Βαρκελώνη μετά από 8 αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν, είχε φυσικά και ένα τρομερό Πρίντεζη, με 22 πόντους και μερικά καλάθια, από αυτά που πλήγωσαν την Μπαρτσελόνα. Και φυσικά είχε ένα πολύ καλύτερο Σπανούλη, πρώτα από όλα έπαιξε 14 λεπτά παραπάνω από το προηγούμενο παιχνίδι, αλλά δεν είναι μόνο ο χρόνος που έμεινε μέσα στο παρκέ, αλλά και το πόσο απασχόλησε την άμυνα και το μυαλό των Ισπανών.

Ο Ολυμπιακός, πλέον καλείται να κερδίσει σε δύο ματς μέσα στο ΣΕΦ, για να πανηγυρίσει μία μεγάλη πρόκριση. Αλλά δεν είναι κάτι τόσο εύκολο όσο ακούγεται και ο δρόμος είναι μακρύς. Ο Ολυμπιακός, έχει το ειδικό βάτος πλέον, αυτό που μένει να δούμε είναι αν έχει και τα σωματικά αποθέματα. Αυτό που κατάφερε σήμερα, του έχει στοιχίσει σίγουρα και σε ενέργεια. Δεν μπορεί να ξεγελαστεί, ότι η έδρα και ο κόσμος είναι αρκετά, για να του δώσουν δύο νίκες.

Πρέπει να περιμένει ότι η Μπαρτσελόνα, θα είναι και αποφασισμένη και πιο διαβασμένη, για να πάρει και πάλι την έδρα, από το πρώτο κιόλας ματς. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις τους Ισπανούς και πάλι σε τόσο χαμηλά επίπεδα, επιθετικά και παραγωγικά, μέσα σε λίγες μέρες. Βέβαια έχει κερδίσει πολύτιμο χρόνο, για να είναι και ο ίδιος και ειδικά παίκτες σαν τον Σπανούλη, πιο έτοιμοι. Ο Σφαιρόπουλος έκανε εξαιρετική δουλειά, αναγνώρισε τα λάθη του στο πρώτο ματς, άνοιξε το ροτέισον, δεν φοβήθηκε το παιχνίδι και δικαιώθηκε. Ακόμα και στο να μην παίξει ούτε λεπτό ο Πέτγουεϊ για παράδειγμα, ενώ είχε μόλις δύο παίκτες να παίζουν πάνω από 25 λεπτά (Σπανούλης και Πρίντεζης).

Ο Ολυμπιακός, έχει κάνει υπέρβαση, μην το ξεχνάμε αυτό. Υπέρβαση και λόγω των τραυματισμών, υπέρβαση και λόγω του ρόστερ του και υπέρβαση, γιατί για μία ακόμα χρονιά πάει κόντρα στα προγνωστικά και στην λογική, παρόλο που είναι καλύτερος από πέρσι, σε επίπεδο ρόστερ.

Πλέον μέχρι την Τρίτη έχει δουλειά, πολλή δουλειά, κάτω το κεφάλι και ηρεμία, γιατί η Μπαρτσελόνα έρχεται στην Αθήνα για να δαγκώσει και ένα “φίδι” που νιώθει να απειλείται, όχι μόνο είναι επικίνδυνο, αλλά και θανατηφόρο.