Κλήρωσε λοιπόν και για την Α1, ξεκίνησε και το κύπελλο και μαζί ήλθε και η νοσταλγία για τις πάλαι ποτέ μεγάλες μέρες και στιγμές του ελληνικού μπάσκετ. Καθώς όπως φαίνεται την φτώχεια δεν την αντέχουν οι κατέχοντες και έτσι η μεμψιμοιρία και η μιζέρια με την γκρίνια κυριαρχούν. Δεν σημαίνει ότι επειδή πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές των παχέων αγελάδων ότι εγκαταλείπουμε το καράβι…. Σήμερα λοιπόν είχαμε κλήρωση με πολλά ευτράπελα όπως θα διαβάσατε. Μια κλήρωση φτωχική σε βαθμό που η ερώτησή μου είναι απλή.

Αν είναι να κάνουμε κάτι για να το κάνουμε απλά, να βγάλουμε κοινώς την υποχρέωση, ας το αφήσουμε στην ησυχία του και ας μην το κάνουμε ποτέ! Ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγάλος χορηγός και σωτήρας κυριολεκτικά του ελληνικού μπάσκετ. Από εκεί και πέρα δεν έχει όμως αυτός την υποχρέωση να διοργανώνει κληρώσεις και τέτοια γεγονότα που θέλουν άλλη προβολή. Και δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι στην πολιτική λιτότητας και σωστά σε γενικές γραμμές του ΕΣΑΚΕ, μια κλήρωση πρέπει να είναι φτωχική….

Ας την έκαναν ηλεκτρονικά ή μόνοι τους όπως γίνεται και σε άλλες χώρες και ας έφτιαναν μια Media Day όπως η Ευρωλίγκα λίγο πριν το τζάμπολ. Γιατί όσοι βρέθηκαν σήμερα στην κλήρωση της Α1 ένοιωσαν μαρασμό και μιζέρια… Άλλωστε θα μπορούσαν να φτιάξουν μια μεγάλη γιορτή για την κλήρωση με τον μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ που και πέρυσι χωρίς να είναι καν ευθύνη του, έκανε πολλές καλές κινήσεις όπως με την ευρωλίγκα πριν το Φάιναλ Φορ και άλλα πολλά. Επίσης απογοήτευση μου έφερε το κύπελλο.

Μπήκαν χτες οι ομάδες της Α1 και κάποιες είναι χωρίς αμερικανούς, άλλες βλέπουν τον θεσμό για πλάκα, άλλες δεν είχαν μαζέψει καν αποστολή καλά καλά και άλλες δεν ήξερες αν έχουν δικαίωμα συμμετοχής! Πόρκα μιζέρια κοινώς! Και παιχνίδια που σε έπιανε καημός ειδικά αν έχεις προλάβεις τις παλιές μεγάλες στιγμές. Αλλά και πάλι σημασία έχει να προστατεύουμε το προϊόν είτε λέγεσαι ΕΟΚ, είτε ΕΣΑΚΕ και να το προβάλλεις κατάλληλα.

Ας δούμε για παράδειγμα τι γίνεται με το Σούπερ Κόπα στην Ισπανία, με το Σούπερ Καπ στην Ιταλία κ.ο.κ Και με την προβολή όλων αυτών των γεγονότων που και εκεί έχουν ήδη οικονομικά προβλήματα αλλά στον βωμό τους δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες να προσελκύσουν επενδυτές και κυρίως κόσμο στα γήπεδα.

** Στην 2η αγωνιστική οι “αιώνιοι” λοιπόν και θα το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.

** Μπράβο στον Ηλυσιακό χτες που όπως έλεγαν οι άνθρωποί του δεν είχαν καμία πρόθεση και τελικά δεν έκαναν και καμία ένσταση αν και μπορούσαν και θα την κέρδιζαν για τον αγώνα κυπέλλου στην Πάτρα. Ωραίοι…

** Τι είδαμε στο κύπελλο χτες; Ενα ΚΑΟΔ που ο Καλάφας αποδεικνύει και πάλι ότι ξέρει αν φτιάχνει μέσα σε λίγες εβδομάδες ομάδες. Και ένα Ίκαρο με σημαντικές απουσίες αλλά νωθρό και άψυχο. Θα συνέλθει όμως και γενικά δεν παρασυρόμαστε από αυτά τα ματς. Όπως και ο Απόλλωνας έβαλε 87π αλλά στην Α1 δεν θα σκοράρει έτσι εύκολα. Προβληματισμός υπάρχει στην Ελευσίνα καθώς η ομάδα δεν έχει χημεία και σε σχέση με πέρυσι προς το παρόν δεν ξέρει ακόμα τι θέλει να παίξει. Και αν ξεκινήσει έτσι τα όργανα θα χτυπήσουν νωρίς..

** Ωραία μίλησαν οι Αγγελόπουλοι στην Media Day του Ολυμπιακού και έξυπνα έβαλαν και φωτιά στον ΠΑΟ. Καθώς αυτό με τους ισολογισμούς έφερε προβληματισμό και απαιτεί απάντηση επί νούμερων πλέον από τους “πράσινους”…

*Αλλαγές στο ΣΕΦ και την διοίκηση που είναι εποπτεία του Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος, και μπράβο του, έβαλε ανθρώπους του μπάσκετ και του αθλητισμού και όχι.. περαστικούς από γραφεία πολιτικών!

* Μείωσε 20% λένε στον ΕΣΑΚΕ ο πρόεδρος τις αποδοχές και τις δικές του (και παραπάνω μάλιστα) και των υπαλλήλων. Λογική κίνηση καθώς άλλωστε η Ένωση έμπαινε πέρυσι μέσα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σημάνει και μείωση της εργασίας καθώς ακόμα πράματα όπως το site και πολλά οργανωτικά χρειάζονται επιπλέον βελτίωση.