Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε δώρο στον εαυτό του και στον κόσμο της ομάδας, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, με τρίποντο μαχαιριά στην Μπάρτσα και μία πρόκριση υπέρβαση..

Ο Ολυμπιακός ναι θα είναι στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης. Για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πάει και πάλι σαν το μεγάλο αουτσάιντερ, σαν τον “φτωχό” συγγενή ίσως, αλλά ποιος δεν μπορεί να υπολογίσει εκεί τον Ολυμπιακό; Μέχρι να φτάσει όμως το Φάιναλ Φορ, μέχρι να αρχίσει να προετοιμάζεται για αυτό, έχει μέρες μπροστά του και δίκαια κιόλας για να πανηγυρίσει, μία πρόκριση που είναι ούτως ή άλλως από μόνη της πανηγυρική.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός, έχει καταρρίψει κάθε λογική τα τελευταία χρόνια, αφού με εξαίρεση πέρσι, έχει βρει τον τρόπο να δίνει το παρόν στο Φάιναλ Φορ και όταν είναι εκεί να το παίρνει κιόλας. Δεν λέμε ότι μπορεί να το επαναλάβει και φέτος, αλλά ποιος μπορεί να το αποκλείσει κιόλας;

Αν αναλογιστούμε με το πως ξεκίνησε την σεζόν, με την αλλαγή προπονητή και τους κλυδωνισμούς που έφερε η απώλεια του κυπέλλου, ίσως το κατόρθωμα του να μεγαλώνει και άλλο. Και ότι τα κατάφερε και με μειονέκτημα έδρας κιόλας.

Ο Ολυμπιακός, μετά από το παιχνίδι με την Φενέρ στο ΣΕΦ, που ηττήθηκε, ήξερε ότι για να είναι στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης, ήθελε να κάνει ένα διπλό και να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του. Είτε το διπλό αυτό ήταν με την ΤΣΣΚΑ, που δεν έγινε τελικά, είτε στα πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα. Το κατάφερε στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς όμως. Την Τρίτη και σήμερα φρόντισε να διατηρήσει το αήττητο του στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε δε, να κάνει κάτι που έδειχνε πρακτικά δύσκολο για να μην πούμε αδύνατο. Μετά από την ήττα του στο πρώτο ματς κέρδισε τους Ισπανούς σε τρία σερί παιχνίδια και εκεί για μία ακόμα φορά πήγε κόντρα στην λογική. Όπως και το ότι το κατάφερε με τρομερή άμυνα, που για τρία σερί ματς κράτησε μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες της διοργάνωσης (με πάνω από 80 π. μ.ο) στην κανονική περίοδο, να μείνει στους 70 π. και κάτω και στα τρία που ηττήθηκε.

Και μπορεί κάποιος να λέει, ότι το κλειδί, είναι να κρατήσεις την Μπαρτσελόνα στους 65 π. για την κερδίσεις, αλλά άλλο να το λες και άλλο να το κάνεις. Ή μάλλον πιο σωστά, μπορεί να το κάνεις, αλλά δεν είναι εύκολο να το πετύχεις επαναλαμβανόμενα.

Άσχετα από την πρόκριση, η Μπάρτσα, παραμένει μία ομάδα, που στην θεωρία, έχει πιο πλήρη και πιο ποιοτικό ρόστερ. Αλλά ο Ολυμπιακός, κατάφερε να παίξει τόσο με το μυαλό της όσο και με την ψυχοσύνθεση της, να φέρει τον Πασκουάλ, σε θέση άμυνας και να τον αγχώσει και εκεί κρίθηκαν όλα. Και να δείξει ότι έχει αυτό που λέμε φανέλα.

Είχαμε γράψει, την Τρίτη, μετά από το τρίτο ματς της σειράς, ότι ο Ολυμπιακός, για να κερδίσει το σημερινό, θα έπρεπε να πάρει βοήθειες στο σκοράρισμα και να μην τα περιμένει όλα από τους Πρίντεζη και Σπανούλη, με τον δεύτερο να κάνει την αντεπίθεση μετά από το νωθρό του πρώτο ημίχρονο και τον Πρίντεζη να σκοράρει το νικητήριο τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός, είχε φτάσει μέχρι αυτό το σημείο, με τον Σλούκα να δίνει πολύτιμες λύσεις και πόντους και τον Πέτγουεϊ επίσης να ξεσηκώνει τον κόσμο και την ομάδα του, όταν αυτή ήταν στο καναβάτσο, αλλά περισσότερο από τους δύο βοήθησε ο Μάντζαρης, ειδικά ένα τρίποντο με ταμπλό που έκανε το 61-59 ήταν ανάσα και ελπίδα. Και πρέπει να αποδώσουμε μνεία και στον Παπαπέτρου, που έκανε αθόρυβη δουλειά, στην άμυνα και στην ενέργεια, που έβγαλε, όσο αγωνίστηκε.

Το παιχνίδι όπως και την Τρίτη κρίθηκε στο σουτ, ο Ολυμπιακός πήγε να το χάσει προχθές, με τους Ισπανούς να έχουν την τύχη στα χέρια τους, σήμερα η μοίρα ή ο ίδιος, τα έφεραν έτσι ούτως ώστε να έχει την τύχη στα δικά του χέρια. Και το “τάμα” του Πρίντεζη στον Άη Γιώργη μάλλον έπιασε τόπο. Αν και νωρίτερα λίγο είχε λείψει, να αυτοκτονήσει με δύο ανόητα φάουλ, που έκανε πάνω στον Ναβάρο, που τον έστειλαν στις βολές. Ενώ είχε επιτρέψει να δεχθεί ένα 6-0 σερί εκεί που είχε γυρίσει το ματς. Η αλήθεια είναι ότι του έκανε και δώρα η Μπαρτσελόνα, που δίκαια δεν θα είναι στο Φάιναλ Φορ, δεν το άξιζε, αφού για μία ακόμα φορά στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Καμία φορά δεν θέλει τελικά και πολλά λόγια, ο Ολυμπιακός, κατάφερε να πάει τα παιχνίδια εκεί που είχε τύχη να τα κερδίσει. Σε πιο χαμηλό σκορ, στο πάθος και τον τσαμπουκά και βάζοντας την Μπαρτσελόνα σε συνθήκες πίεσης, βγάζοντας της από το πλάνο. Και πρέπει να πει και ένα ευχαριστώ στον Τόμιτς και τον Πασκουάλ. Στον πρώτο για τις βολές που έχασε και στον δεύτερο που για μία ακόμα φορά θα δει στο βίντεο τι έκανε λάθος.

Ο Ολυμπιακός έκανε μία ακόμα υπέρβαση, μέχρι την επόμενη ίσως, προς το παρόν τους ξέρανε και πάλι όλους.