drosos1Πάει και η 3η αγωνιστική λοιπόν και τι κρατάμε να δούμε. Που πάλι είχαμε θρίλερ και ανατροπές. Ξεκινάμε χρονικά λοιπόν. Ο Άρης πήρε το ματς με τον Ηλυσιακό και έκανε σεφτέ. Αλλά κέρδισε με την φανέλα και τον τσαμπουκά και με τον Ηλυσιακό να έχει παράπονα από την διαιτησία. Ο Άρης με τον Αγγέλου στον πάγκο, αλλά έχασε ουσιαστικά το ματς καθώς δεν επιτρέπεται να είσαι Άρης και να έχεις +16 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και να βρίσκεσαι και στο -4 στο 4ο δεκάλεπτο.

Είναι σαν να έχεις χάσει και φαίνεται ότι η ομάδα θα έχει πρόβλημα με την φυσική κατάσταση αφού δεν έχει Αμερικανούς και οι Έλληνες όλοι ουσιαστικά είναι 30αρηδες και…. Ο Ηλυσιακός άρεσε με την επιστροφή του και κέρδισε πόντους και ο Παπανικολάου στον πάγκο που τώρα και αυτός αποκτά εμπειρίες.

Προβληματισμός μεγάλος στην Πάτρα. Ο Απόλλωνας έχασε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δικό του. Με τον ΚΑΟΔ από +12 στο 36′ έχασε στην Πάτρα μέσα. Και στο Περιστέρι έβαλε 49π στο ημίχρονο σπάζοντας τα κοντέρ του και είχε και διαφορές 12-14π και έχασε στο τέλος. Αυτοκτονία και κάκιστες επιλογές και προπονητικά κα στα δύο ματς. Και αν χάσει από την Καβάλα γίνεται φαβορί για Α2. Πρόβλημα στο σκορ πάγιο καθώς στο δεύτερο ημίχρονο στο Περιστέρι έβαλε το γνωστό του 25π….! Ο Βετούλας δεν φεύγει καθώς είναι παιδί της ομάδας αλλά πρέπει και αυτός να κάνει κάτι γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες ήττες.

Μεγάλοι μάγκες πάντως στο Περιστέρι. Δεν είναι και λίγο πράγμα μια ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ και χειρότερο βάση λογικής ρόστερ, να κάνει δύο ανατροπές στα ντέρμπι παραμονής της. Από -16 με την Ελευσίνα και με τον Απόλλωνα από -13 με ψυχή για τρεις ομάδες. Μπράβο τους. Τους χαίρεσαι. Και ο άπειρος Κουστένης στον πάγκο κάνει δουλειά. Παίζει και ο προπονητής να γυρνάς στο δεύτερο μάλιστα ημίχρονο παιχνίδια από -15.

Ο Κολοσσός έκανε το 3/3 αλλά χωρίς να εντυπωσιάζει. Δεν είναι και λίγο όμως ότι κερδίζει με πολλές αλλαγές φέτος και κάνει καλή δουλειά η ομάδα. Αναμενόμενη η ήττα για την Ελευσίνα που δεν αρέσει αλλά δεν είναι και τραγική. Πόνεσε αντίθετα η ήττα του ΠΑΟΚ που ψάχνει τον αντι-Χαραλαμπίδη και με άποντο τον Χάτσερ ουσιαστικά ήταν άσφαιρος επιθετικά. Και παρά τους 31π του Λάζαρου δεν αρκούν αυτοί. Συνεπώς πρέπει να κάνει καλή επιλογή στην συνέχεια.

Ο ΚΑΟΔ μάγκας. Μετράει η εμπειρία του προπονητή. Και ο “Καλάφας” έχει την κατηγορία αυτή όπως έχει διαμορφωθεί για… πρωϊνό και γι’ αυτό έφτιαξε ομάδα σε ένα μήνα που παίρνει τα ματς. Άλλωστε ο Καλαφατάκης είχε καθαρίσει τις επικίνδυνες αποστολές και όταν η χειρότερη ομάδα της Α1 ήταν καλύτερη από τον φετινό Πανιώνιο πχ.

Στην Καβάλα αφού από +12 δεν κέρδισαν και τώρα, δύσκολα τα πράγματα. Η ομάδα προβληματίζει τα μέγιστα και μάλλον ο Χουγκάζ θα κουνήσει μαντήλι. Πάντως με τον Γκαγκαλούδη και τον Γκράντι αποκτά χαρακτήρα και σκορ αλλά δεν παίζει και άμυνα. Αν χάσει και στην Πάτρα θα έχουμε πολλές αλλαγές. Ο Πανιώνιος με 3/3 με το ρόστερ που έχει και με τα νεκρά διαστήματα που παρουσιάζει δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος αλλά κερδίζει και έχει ηρεμία… Αλλά ακόμα δεν έχει παίξει δύσκολα ματς.

Ο Ολυμπιακός έχει τα δικά του θέματα (με τον Κρίστμας πάντως βλέπω τον Μπαρτζώκα να έχει θέματα δικά του μετά…) να λύσει και έκανε προπόνηση, ούτε καν δηλαδή, με τον Ίκαρο. Αλήθεια ο Ίκαρος τι παίζει; Κάκιστο μπάσκετ, ο Πρίφτης έχει αποτύχει μέχρι τώρα και η ομάδα δεν έχει αρχή και τέλος και δεν περνά τους 50π και δεν αλλάζει μια πάσα και δεν έχει τόσο χαμηλό μπάτζετ και κακό ρόστερ. Μάλλον κάτι δεν πάει καλά και ας είναι η πιο νοικοκυρεμένη μικρομεσαία ομάδα.

Τέλος ο ΠΑΟ άρεσε όχι επειδή κέρδισε 40π μια καλή ομάδα όπως το Ρέθυμνο, αλλά επειδή είχε διάρκεια, έβαλε καινούργια πράματα στο παιχνίδι του όπως ψηλά σχήματα με τον Πάνκο στο “3” και επειδή είχε 27 ασίστ και τα περισσότερα καλάθια ήταν προϊόν, όπως και στην Σλοβενία, συνεργασιών.

*Αν οι ομάδες είχαν άνεση σχετική οικονομικά, θα είχαμε ήδη αλλαγές…