Πολύ μεγάλη κίνηση και μεταγραφή είναι για τον Ολυμπιακό η απόκτηση του Στράτου Περπέρογλου. Μιλάμε για μια εξαιρετική κίνηση από τους “ερυθρόλευκους“, κίνηση ρουά ματ, καθώς ο Περπέρογλου ναι μεν δεν είναι ακριβώς ο παίκτης που αλλάζει ισορροπίες, αφού κλασικά θεωρείται ένα πολύτιμο εργαλείο για τους “αιωνίους” και για τέτοιο επίπεδο, αλλά με τη μείωση των μπάτζετ και τη φυγή μεγάλων σταρ, ο Στράτος μπορεί σε έναν βαθμό να… ταράξει τα νερά. Με την έννοια ότι η μια ομάδα χάνει ένα κομβικό παίκτη και η άλλη παίρνει ένα πολύτιμο εργαλείο και πενταδάτο.

Ο Ολυμπιακός έψαχνε αλλά δεν έβρισκε έναν “σκόρερ κίλερ“. Δεν υπήρχε με τα λεφτά που έδινε. Και βρέθηκε ξαφνικά στον δρόμο του ο Περπέρογλου. Υπό άλλες συνθήκες και αν μιλόύσαμε για πέρυσι, δεν μπορεί να τον έκλεινε ποτέ με 350-400.000 ευρώ, καθώς ο Περπέρογλου είχε φτάσει στο χρηματιστήριο του μπάσκετ σε νούμερα κοντά στο 1.000.000 ευρώ και θα τα έβρισκε σε Ρωσία και Τουρκία.

Όμως το πρόβλημα με την υγεία του τον έφερε πίσω και στην Ευρώπη δεν έβρισκε εύκολα ούτε 700.000 ευρώ. Συνεπώς, ορθά αποφάσισε να μείνει Ελλάδα, για να ξαναβρεί το καλό του πρόσωπο και χρόνια έχει μπροστά του για το άλμα στην Ευρώπη.

Επέλεξε τον Ολυμπιακό όχι για τα λεφτά, αλλά για δικούς του λόγους. Ισως βλέποντας ότι με τον Μπαρτζώκα ταιριάζει καλύτερα, ίσως επειδή βλέπει ότι ο Ολυμπιακός είναι ο… νέος Παναθηναϊκός σε επίπεδο κορμού κτλ. Ίσως επειδή βλέπει και πιο μπροστά ότι αν φύγει για το ΝΒΑ ο Παπανικολάου του χρόνου θα είναι μόνος του στην θέση. Και έτσι ίσως σκέφτηκε και ο Ολυμπιακός και όχι άδικα και από την άλλη.

Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός πήρε έναν έτοιμο παίκτη για την πεντάδα. Ένα παίκτη που ξέρει να σουτάρει καλά, ξέρει να συνεργαστεί καλά με τον Σπανούλη, έχει δίειδυση και ποστάρει. Συνεπώς κάνει πολλά και συμφέρει, και βάσει τιμής.

Βεβαίως, ο Περπέρογλου απέχει ακόμα από τα στάνταρ του, αλλά ο χρόνος δουλεύει πάλι γι αυτόν. Και ο Ολυμπιακός γεμίζει με ποιότητα και στάρτερ τον κορμό του. Και γεμίζει με τον καλύτερο τρόπο τη “θέση 3“, αλλά δεν ξεχνάμε ότι μπορούν να παίξουν και μαζί οι δύο τους για τουλάχιστον 15 λεπτά. Σε χαμηλά σχήματα με τον Πέρπε στο “3” και τον “Παπ” στο “4”. Αλλά, το πιο λογικό σενάριο που θα βλέπουμε κανένα δεκάλεπτο σε κάθε παιχνίδι είναι Πέρπε στο “2” και “Παπ” στο “3” σε ψηλά σχήματα.

Ο Περπέρογλου θα δώσει πολλές λύσεις και θα είναι παίκτης των 8 – 10 πόντων, και 3 – 4 ριμπάουντ, και 2 – 3 μακρινών σουτ σε 15 – 20 λεπτά και στο υψηλό επίπεδο. Σημαντικά νούμερα και στοιχεία.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός μπορεί να καυχιέται για τη μεταγραφή του, έχοντας κρατήσει και το ρόστερ του, επειδή αποδυναμώνει σημαντικά τον αντιπαλό του. Ο ΠΑΟ χάνει έναν κομβικό παίκτη, το βασικό του 3αρι, που δεν κυκλοφορούν πολλά στην αγορά )και ειδικά με τα λίγα σχετικά χρήματα που διαθέτει πλέον το “τριφύλλι“) σε υψηλό επίπεδο. Και δεν μπορει να καλύψει το κενό αυτό εύκολα. Μάλλον δεν θα το καλύψει και ειδικά σε επίπεδο ομοιογένειας.

Ακόμα ο Ολυμπιακός πέτυχε και μια τρίτη επικοινωνιακού χαρακτήρα νίκη, καθώς φαίνεται ότι πλέον όπως παλαόιτερα όλοι οι παίκτες επέλεγαν βασικά Παναθηναϊκό λόγω κορμού, χημείας, ασφάλειας και Ομπράντοβιτς, πλέον άλλαξαν ρότα. Και επιλέγουν λιμάνι με γνώμονα το μέλλον και τα ίδια σχεδόν χαρακτηριστικά. Και αυτό γεμίζει τον Ολυμπιακό ψυχολογία νικητή, ότι πλέον είναι αυτός ο “κουμανταδόρος” του ελληνικού μπάσκετ και το brand name!