H νέα ΑΕΚ κτίζεται. Η συμμετοχή της στη δυσκολοχώνευτη Β’ Εθνική συνιστά μία αναγκαιότητα, που προέκυψε (από συγκυρίες και από τον ανθρώπινο παράγοντα), αλλά πώς να γίνει άμεσα αποδεκτό από την πλειονότητα των οπαδών της;
Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Αλεξίου, που σηκώνει και το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης, επιβεβαιώνει καταρχήν, όσους ψιθύριζαν προς το τέλος της περασμένης περιόδου ότι “η λύση θα προέλθει από την Ερασιτεχνική” και προσέθεταν ότι “η λύση βρίσκεται κάπου στη Βραζιλία“.

Βεβαίως, η “Βραζιλία” ενδεχομένως να αποτελούσε κωδικοποιημένη μετεξέλιξη της λύσης, αλλά άσχετο δεν είναι. Προσδιορίζει καταστάσεις. Ο κ. Αλεξίου βρέθηκε εσχάτως στη Βραζιλία και πιθανότατα, τον συνδέουν με την μεγαλοχώρα της Λατινικής Αμερικής επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η πρόβλεψη των “ψιθυριστών” βγήκε. Και προφανέστατα δεν επρόκειτο για εκτίμηση που έγινε στην τύχη. Αποχρώσες ενδείξεις θα υπήρχαν. Μένει ν’ αποδειχθεί, ότι η προσπάθεια του αντιπροέδρου της Ερασιτεχνικής (και της ναυτιλιακής με την οποία συνεργάζεται) θα έχει αποτέλεσμα.

Παίκτες από την περσινή ομάδα της ΑΕΚ, όπως οι Φαλέκας και Σιαμανδούρας έσπευσαν να δηλώσουν, ότι πιστεύουν στο πλάνο του Αλεξίου. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν ανέλαβε εκ νέου την ΑΕΚ, αλλά όντας προπονητής στον Άρη πλέον έσπευσε να δηλώσει στον υπογράφοντα, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι πιστεύει στο πλάνο Αλεξίου.

Τα διαπιστευτήρια Αλεξίου και της εταιρίας που εκπροσωπεί είναι γνωστά “τοις πάσι” σε ό,τι αφορά στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Οι οργανωμένοι οπαδοί έσπευσαν να στηρίξουν τον Αλεξίου με το “καλημέρα” και να στήσουν κατά κάποιο τρόπο ένα τείχος προστασίας. Σε κάθε περίπτωση, δεν στοιχειοθετείται κατηγόρια για τον αντιπρόεδρο της ΑΕΚ, όπερ σημαίνει ξεκινά με το δεξί την προσπάθεια να αναγεννήσει εντός τριετίας την ξιπασμένη Βασίλισσα“, που (λογικά) δεν διασύρεται από τα χρέη, αλλά θα νιώθει βαριά στο κορμί της τις όποιες “μαχαιριές” θα δέχεται στις ανοικτές πληγές που κληρονόμησε από το παρελθόν της.

Οι καλές συστάσεις δεν φτάνουν, βεβαίως, για να αποκλείσουν από τον οποιονδήποτε τις όποιες επιφυλάξεις για το εγχείρημα.

Πουθενά δεν είναι γραμμένο, ότι ο στόχος του άμεσου πρωταθλητισμού διασφαλίζεται με τη φανέλα.

Πουθενά δεν είναι γραμμένο ότι οι αντίπαλοι της ΑΕΚ θα κάμουν παρέκει για να περνά με άνεση ο Κουκουράβας και να διευκολύνεται στα ριμπάουντ ο Βεσκούκης.

Πουθενά δεν είναι γραμμένο, ότι η φωνή των οπαδών της ΑΕΚ θα φτάνει για να προκαλέσει πανικό στις σχολές Δούκα, ή να επηρεάσει το σφύριγμα του άλφα ή βήτα αξιολογημένου διαιτητή, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει ως ντέρμπι την αναμέτρηση Χολαργού – ΑΕΚ

Ο δρόμος είναι μακρύς για τους διοικούντες την ΑΕΚ, οι οποίοι θα πρέπει να διαχειριστούν ένα Τμήμα με βαριά κληρονομιά. Μόνο, που από τούδε και στο εξής οι ευθύνες θα αρχίσουν να επιμερίζονται και κατά όλων όσοι από την οικογένεια της ΑΕΚ δεν θα θελήσουν στην πορεία να στοιχηθούν στην κοινή προσπάθεια.

Για επιστροφή της ΑΕΚ εκεί, που ανήκει, όπως είθισται να λέγεται. Οι σύλλογοι με την μακρά ιστορία της ΑΕΚ δεν αποτελούν φέουδο της άλφα ή βήτα διοίκησης. Ανήκουν στον λαό τους. Και ο λαός (έστω ταλαιπωρημένος από τα μύρια όσα ακούει και βλέπει από την ΠΑΕ μέχρι τις παρυφές της Ερασιτεχνικής) έχει την ευκαιρία να στηρίξει την προσπάθεια αναγέννησης με την συμμετοχή του, τη δύναμή του και κυρίως με την υπομονή του…

[email protected]