Την πρώτη δημόσια (από τη στιγμή που έγινε παρουσία ρεπόρτερ, έστω κι αν μόνον η αφεντιά μας παρέστη στην λιτή εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας) εμφάνισή του έκανε ουσιαστικά χθες ο Κωνσταντίνος Κοτσάτος στη Ζωφριά. Ο χρηματοδότης του Τμήματος Μπάσκετ της ΑΕΚ, αλλά και της Ερασιτεχνικής, δίχως τον Αλέξη Αλεξίου στο πλευρό του, που είχε ανειλημμένη επαγγελματική υποχρέωση μίλησε λίγο, αλλά υπονόησε πολλά.

Είναι φανερό, ότι νιώθει άβολα με την προβολή, γι’ αυτό και στους αγώνες επιδιώκει να χάνεται μεταξύ των οπαδών, πλην όμως χθες “έστειλε μηνύματα” που είχαν εσωτερικούς αποδέκτες. Όπερ σημαίνει παίκτες (κυρίως) και τεχνικό επιτελείο. Στο ίδιο μήκος κύματος (εκπροσωπώντας τη διοίκηση) μίλησε και ο Σπύρος Παπαϊωάννου, ο οποίος υπήρξε πιο ανθρωποκεντρικός και επιδίωξε να ενισχύσει το φιλότιμο των αθλητών, τους οποίους συνεχάρη για την συμπεριφορά τους.

Ο κ. Κοτσάτος έδειξε δυσφορία για την ήττα στο Ψυχικό. Μπορεί από τη μία πλευρά (και μέσω του Αλεξίου, προέδρου της ναυτιλιακής εταιρίας του) να εκφράστηκαν τα παράπονα κατά της διαιτησίας όπου δει, από την άλλη όμως έθεσε τους πάντες προ των ευθυνών τους. Ο κ. Κοτσάτος δεν ανέφερε λέξη για την διαιτησία Ζακεστίδη, ούτε στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του και παρότι τον προκαλέσαμε με αφορμή το “φλουρί” του “τυχερού” Βαγγέλη Τζόλου, τον οποίο… δέσμευσε να μην χάσει! Αν και δεν είναι ΜΟΝΟ στο χέρι του Τζόλου το να μείνει η ΑΕΚ αήττητη εντός του 2013.

Το βέβαιο είναι, ότι όλοι (παίκτες-προπονητές-στελέχη) πρέπει να ανασκουμπωθούν για να μην χάσει το (δωρεάν) καλοκαιρινό ταξίδι στα νησιά της Ελλάδος ο νεαρός πόιντ γκαρντ! Θα παίξουν (και) για τον Τζόλο, καθώς με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουν ταυτόχρονα την πρωτιά ανόδου, που αποτελεί αυτοσκοπό για τον Χιώτη εφοπλιστή.

Ο κ. Κοτσάτος “εξοστράκισε” την εσωστρέφεια και ορθώς έπραξε. Προέτρεψε τους πάντες να αναζητήσουν τις όποιες αιτίες της ήττας και “εν οίκω”. Δεν γράψαμε τυχαία, χθες, για “ηγετική εμφάνιση”, δίχως να υποβαθμίζουμε με την αναφορά την προσπάθεια που καταβάλλει ο Αλεξίου, ο οποίος “τρέχει” ουσιαστικά την ομάδα. Στην ίδια κορυφογραμμή βρίσκονται άλλωστε οι δύο συνέταιροι, οι οποίοι …βιάζονται να ηγηθούν μίας ΑΕΚ, που θα επιστρέψει στην Α1 καθαρή. Και δω είναι το μεγάλο στοίχημα για το οποίο άσπονδοι φίλοι τους και “ομογάλακτοι” εντός των τειχών ακόμη περιμένουν αποτελέσματα.

Ο “πρόεδρος” (έτσι τον προσφώνησε ο Γιώργος Μπέρκοβιτς, που καθόταν εξ ευωνύμων του εφοπλιστή) διαπνέεται, ωστόσο, από το πάθος του Αλεξίου κι αυτό παγιώνει την πεποίθηση ότι αμφότεροι ήλθαν στην (μπασκετική) ΑΕΚ για να μείνουν. Και έχουν προσδοκίες. Και προτίθενται να στηρίξουν την επένδυσή τους. Και να μην επιτρέψουν σε κανέναν –εντός και εκτός ΑΕΚ- να την βάλει σε κίνδυνο. Αυτό ήταν (είναι) το διακύβευμα της χθεσινής βραδιάς. Για όποιον κατάλαβε…

[email protected]