nikolaou1Το “σίριαλ” Βασίλη Σπανούλη και Ολυμπιακού “κέρδισε” τη μάχη των Μίντια! Πρώτο θέμα έγινε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Πρώτο θέμα έγινε και στις εφημερίδες. Από μόνο του το γεγονός συνιστά είδηση. Προσέξτε. Και όχι σε νεκρή περίοδο. Στο ποδόσφαιρο, οι μεταγραφές “δίνουν και παίρνουν”, με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ να έχουν την πρωτοκαθεδρία, όταν η ΑΕΚ της Γ΄ Εθνικής, αλλά και του… Μελισσανίδη, δεν έχει εξέλιξη στο γηπεδικό ζήτημα, που αποτελεί το “χιτ” του καλοκαιριού.

Το θέμα Σπανούλη-Ολυμπιακού καταδεικνύει περίτρανα ότι το ελληνικό μπάσκετ εξακολουθεί να πουλάει, έστω σε επίπεδο “αιωνίων”. “Πουλάει” βέβαια και ο ίδιος ο Σπανούλης, ο οποίος εξελίσσεται στον πλέον περιζήτητο σταρ της Ευρώπης. Βεβαίως, την “παράσταση έκλεψαν” και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, οι οποίοι φαίνεται ότι κερδίζουν στον “πόλεμο”, που προκλήθηκε για τα μάτια του Λαρισαίου, την Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ και την Φενερμπαχτσέ, που έδιναν “γη και ύδωρ” για να τον “απαγάγουν” και εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο Μηνάς Γκέκος χαρακτήρισε την (επικείμενη) επιτυχία των διοικούντων τον Ολυμπιακό ως την μεγαλύτερη “μεταγραφή” όλων των εποχών, με δηλώσεις του στο “Α-Ω” του Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη στο “ΦΩΣ”. Δίκιο έχει ο Γκέκος. Αν και μεταξύ μας, δεν πετάμε και την σκούφια μας για την εικόνα, που είδαν τα ματάκια μας με τους πενήντα οπαδούς του Ολυμπιακού να ξεροσταλιάζουν επί τέσσερις ώρες έξω από το γραφείο όπου συζητούσαν ο Σπανούλης και το ηγετικό δίδυμο της ΚΑΕ. Πενήντα ιδεολόγοι οπαδοί, που πιθανότατα με κίνητρο μόνο την “ερυθρόλευκη” καψούρα τους και τίποτε περισσότερο, ήλπιζαν να ευφρανθεί η καρδιά τους στο άκουσμα της είδησης για την παραμονή του “αρχηγού”.

Οι Αγγελόπουλοι κάνουν αυτό που πρέπει και ενδεχομένως ξεπεράσουν σε αίγλη ακόμη και τον μπασκετικό… Κόκκαλη! Ήδη, με τα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια, που κατέγραψαν στο ενεργητικό τους “έθεσαν υποψηφιότητα” και έχουν διάθεση για πολλά περισσότερα, με το ελληνικό πρωτάθλημα να αποτελεί υπέρτατο στόχο, πιο υψηλό, κι από την Ευρωλίγκα, που χάρηκαν δις!

Αλλά, βρε παιδί μου… Είναι πολλά τα λεφτά. Και χαλεποί οι καιροί. Σε περίοδο, που η μισή Ελλάδα είναι άνεργη ή διαβιεί στα όρια της φτώχειας τέτοια νούμερα, που αφορούν σε εκατομμύρια ευρώ, προκαλούν. Ο Σπανούλης διεκδικεί αυτό, που μπορεί στην φιλελεύθερη αγορά της προσφοράς και της ζήτησης και καλά κάνει. Σκεπτόταν επί τετράωρο αποδοχές και στόχους. Θεμιτό. Δεν είπαμε να μοιράσει τα λεφτά του στους… πένητες ο άνθρωπος, αλλά νισάφι. Οι χαμηλοί τόνοι ίσως συνιστούν την καλύτερη επιλογή ετούτη την ώρα.

Σε κάθε περίπτωση κι αν αφήσει κανείς στην άκρη το συναίσθημα και την δικαιολογημένη οργή (μας) από το μαύρο χάλι των συνελλήνων, η “μεταγραφή” Σπανούλη, που “συγκίνησε” ακόμη και την TV, δημιουργεί προσδοκίες στο Λιμάνι. Μόνο, που έχουμε την αίσθηση, ότι ο Παναθηναϊκός, από την στιγμή, που “κάηκε” (ελέω Σπανούλη) το “χαρτί” της ανανέωσης του δεδομένου Διαμαντίδη, θα “απαντήσει” (επικοινωνιακά και ουσιαστικά) στο μεταγραφικό παζάρι. Πρόβλεψη…

[email protected]