Σκοτώσαμε το θηρίο“. Το είδαμε γραμμένο στα στάτους τριών φίλων μας, με μπασκετική συνείδηση, συνεπώς όχι “προπονητών του πληκτρολογίου“, στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Περιπαικτικός ο τίτλος. Ενστικτωδώς κάναμε και “like“, παρότι δεν το συνηθίζουμε. Ίσως, γιατί είχαμε την ίδια γλυκανάλατη γεύση και εμείς. Στην αρχή. Ήμασταν “εν θερμώ“.

Όταν κάναμε την ανάλυση στο μυαλό μας και ηρεμήσαμε, διαγνώσαμε ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι. Ούτε ο Παναθηναϊκός πήρε κάποια θεαματική νίκη, συνεπώς δεν σκότωσε! Ούτε η Μπάμπεργκ ήταν για… πέταμα, καθώς μπήκε στο ΟΑΚΑ για να πουλήσει ακριβά το τομάρι της, άρα ο κατ’ ευφημισμόν χαρακτηρισμός “θηρίο” δεν της πάει.

Παρακολουθήσαμε την αναμέτρηση από την τηλεόραση. Όπερ σημαίνει, αποτελεί πάγια αρχή μας να μην κάνουμε βαθυσπούδαστες κριτικές από το γραφείο της εφημερίδας, ή του σπιτιού μας. Παρακολουθήσαμε τα ζωντανά σημεία δηλαδή, τα “come back” της ΕΡΤ, η οποία θύμισε “εν πολλοίς” ιδιωτικό Κανάλι με τόσες διαφημίσεις. Νισάφι.

Ήταν καλός ο Παναθηναϊκός. Όχι! Νίκησε την Μπάμπεργκ; Τη νίκησε. Παραμένει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης; Παραμένει και μάλιστα έχοντας αρκετές πιθανότητες.

Τί δεν πήγε καλά στον Παναθηναϊκό; Δική μας αίσθηση είναι ότι στον Παναθηναϊκό επικρατεί ανισορροπία. Στο μυαλό και στη… χημεία. Ο Αργύρης Πεδουλάκης προβληματίζεται. Η σφραγίδα του είναι έντονα αποτυπωμένη στο παρκέ, κάθε φορά που οι “πράσινοι” αγωνίζονται. Ακόμη και ο μεγαλύτερος εχθρός του Πεδουλάκη παραδέχεται ότι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού “το ψάχνει” στη διάρκεια της αναμέτρησης. Παίζει με σηκωμένα τα μανίκια κι αυτό του πιστώνεται.

Άπλωσε ξανά στην “τσόχα” του ΟΑΚΑ όλα τα χαρτιά του, ίσως και επειδή ακολουθεί ντέρμπι στο Πρωτάθλημα, και ήλπιζε στο “ανακάτεμα” να έχει αποτέλεσμα. Είχε… αποτέλεσμα. Καλή απόδοση δεν είχε.

Ο Παναθηναϊκόςψάχνεται“. Έδειχνε θαρρείς σαν να αγωνίζεται με πατημένα τα… φρένα. Τόσο στατικός ήταν, κυρίως στην επίθεση. Πάλι καλά που δεν τα ‘σπασε. Αυτό σημαίνει, ότι καταφέρνει και διαχειρίζεται καταστάσεις στην Ευρωλίγκα. Δεν θα του βγαίνει πάντα όμως.

Δεν το λένε οι πολλοί: Αλλά ο Διαμαντίδης δεν είναι… Διαμαντίδης. Οι 7 πόντοι, τα 5 ριμπάουντ, οι 9 ασίστ δεν προκαλούν και δέος, αλλά δεν είναι άσχημα νούμερα. Όμως, ο Διαμαντίδης κρίνεται αυστηρά, διότι αυτός έδωσε το δικαίωμα με όσα έχει πετύχει στη διαδρομή του. Στην αναμονή λοιπόν…

Μην βιαστεί, πάντως, κανείς να στείλει στο απόσπασμα τον προπονητή και τους παίκτες. Ας κρατήσει μία πισινή, για να μην εκτεθεί στη συνέχεια. Και κάτι άλλο: Το ντέρμπι “αιωνίων” έρχεται. Αυτό είναι μία άλλη ιστορία όμως. Όλα ξεκινάνε από το μηδέν. Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός έχουν γοητεύσει με την απόδοσή τους φέτος. Πιο πολύ από ποτέ θα παίξουν ρόλο και οι τακτικισμοί των προπονητών. Αν μη τι άλλο θα υπάρχει ενδιαφέρον.

Καληνύχτα σας

[email protected]