nikolaou1Αποτελεί κανόνα (και όχι εξαίρεση) στο παρόντα χώρο να παρεκκλίνουμε ενίοτε από το μπάσκετ, που υπηρετούμε και να σχολιογραφούμε με βάση την επικαιρότητα. Υπηρετούμε άλλωστε κυρίως την δημοσιογραφία κι αυτό είναι το ζητούμενο. Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά ότι αποκλειστική επιτυχία του basketblog.gr υπήρξε η περιπέτεια υγείας ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που αγωνιζόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό στον πρωταθλητή Ελλάδος.

Αναγκαίος ο πρόλογος, καθώς δεν επιθυμούμε να παρεξηγηθούμε από μερίδα των οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι φαίνεται ότι μάλλον ενθουσιάστηκαν από την απόφαση Βαγγέλη Μαρινάκη για καρατόμηση του Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος αποχωρεί από το εθνικό (μας) πρωτάθλημα αήττητος, ενώ καθοδηγούσε την ομάδα και στην Ευρώπη! Να μας συγχωρείτε, αλλά εμείς “σκάσαμε στα γέλια” από την “είδηση”. Γενικότερα, γελάγαμε δηλαδή με την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Πορτογάλου o οποίος “τα άκουγε” σχεδόν από τις πρώτες ημέρες έλευσής του στην Ελλάδα, παρότι η ομάδα “καθάρισε” από τον… Σεπτέμβριο την υπόθεση-τίτλος.

Βεβαίως, επειδή “συν Αθηνά και χείρα κίνει” είχαν βάλει το χεράκι τους και οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού, που φέτος είναι “για κλάματα”. Η κριτική που γίνεται στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού από την πλειονότητα του Τύπου, και με όλο τον σεβασμό στους συναδέλφους, αναιμική. Ενδεχομένως, κάποιοι τελικά να μην κρίνονται εκ του αποτελέσματος, όπως επιβάλλει η παγκόσμια επωδός ειδικά στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Ενδεχομένως, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να αποφασίσει να μην κερδίζει τα πρωταθλήματα από τον… Σεπτέμβριο για να έχουν οι παίκτες του κίνητρο για ν’ αποδίδουν καλά και ο κόσμος του κίνητρο για να χειροκροτεί “δύσκολες” νίκες και να μην “ξενερώνει”. Ας σοβαρευτούμε όμως. Πρόδηλο είναι, ότι στην τσέπη του κάθε παράγοντα-επιχειρηματία δεν είμαστε. Όπως δεν είναι κανένας. Συνεπώς, εκείνος έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Ούτε εμείς πιστεύουμε ότι όλοι όσοι φέρνουν αποτέλεσμα είναι ικανοί, όπως επίσης δεν είναι ανίκανοι όλοι όσοι δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η απόφαση είναι τουλάχιστον περίεργη και ίσως διαφοροποιεί τα δεδομένα. Ο Μαρινάκης θα επιλέγει προπονητές, που θα δημιουργούν συνθήκες για …θέαμα και όχι για το αποτέλεσμα, αφού έτσι ή αλλιώς αυτό (το αποτέλεσμα) θα είναι με τον ένα ή άλλο τρόπο εξασφαλισμένα. Είναι κι αυτό μια άποψη. Ο Ζαρντίμ έφυγε λοιπόν. Ο Μπαρτζώκας… έμεινε! Και ορθώς έμεινε παρότι δεν τα έχει όλα καλώς καμωμένα στον Ολυμπιακό.

Διότι διαβάσαμε και για τον Μπαρτζώκα τρελά και παλαβά χθες σε χώρους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ακούσαμε και σαχλαμάρες από φίλους μας, ότι δήθεν ευθυνόταν αυτός για τα λάθη των παικτών του στο τέλος. Ο Αγγελόπουλος δεν απέλυσε τον Μπαρτζώκα ακόμη κι ας μην αποδίδει θέαμα η ομάδα του πάντως. Όπερ σημαίνει, είτε ο πρόεδρος της ΚΑΕ αντιδρά πιο ψύχραιμα, είτε ο πρόεδρος της ΚΑΕ έχει διαφορετική φιλοσοφία από τον όμολογό του στην ΠΑΕ.

Είχαμε την ψευδαίσθηση, βλέπετε, ότι η υπόθεση Πανιωνίου και Σκουρτόπουλου θα ήταν εξαίρεση στον κανόνα. Τα παραγοντικά χούγια είναι, όμως, διαχρονικά. Όχι τίποτε άλλο, αλλά μ’ αυτά και μ’ αυτά αρχίσαμε από το απόγευμα να έχουμε τύψεις (που λέει ο λόγος) επειδή πέρυσι περίπου τέτοιο καιρό είχαμε περάσει -δημοσιογραφικά πάντα- “γενεές δεκατέσσερις” τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΕΚ, Νίκο Γεωργαντζόγλου (που έβαλε πολλά λεφτά για την κατηγορία) για την αποπομπή του Δημήτρη Λιόγα με τον οποίο είχε αρχίσει να τρώγεται από το 8-0 σερί νικών, με την ομάδα σε τροχιά ανόδου, ενώ τον έδιωξε τελικά στο 9-2! Αλλά ποιος… Γεωργαντζόγλου; Ο Μαρινάκης.

Εντάξει, χιούμορ  κάνουμε. Τα μεγέθη είναι εξόχως διαφορετικά.  Άλλωστε, ο πανίσχυρος πρόεδρος αφορμή ήθελε για να αποδείξει ποιος είναι το αφεντικό. Και ποιος κάνει κουμάντο. Στον Ολυμπιακό. Και όχι μόνο…

[email protected]