nikolaou1Στις επτά “ασυμβατότητες” του κόσμου μας, σύμφωνα με τον Γκάντι, σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνεται η μπασκετική ΑΕΚ. Μόνο που “ασυμβατότητα” αποτελεί η συμμετοχή της μπασκετικής ΑΕΚ στη Β’ Εθνική. Και μπορεί όλες οι ομάδες ανά τον κόσμο να έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, πλην όμως σε μία Ελλάδα μαθημένη στη ρεμούλα και στην ατιμωρησία, προβάλλει ως αφύσικος ο δρόμος της (πρώην) Βασίλισσας, που επέλεξε (επέλεξαν) να “καθαρίσει” και να επιστρέψει υγιής και δίχως χρέη έπειτα από δύο-τρεις περιόδους στην Α1.

Οι “σημαιοφόροι” της “κάθαρσης” θα κριθούν προϊόντος του χρόνου. Όπως κρίθηκε (όχι με τη δέουσα αυστηρότητα είναι αλήθεια) η επιλογή του τέως (;) μεγαλομετόχου της ΚΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος “δραπέτευσε” προς το Μέγα Δουκάτο του Λουξεμβούργου και άφησε τη “Βασίλισσα” στην πτωχευμένη πατρίδα να ζει το μέγα δράμα της. Δίχως να φροντίσει ποτέ να την “αποκαταστήσει”, ή έστω να διαχειριστεί για χάρη της ιστορίας της όσα πολλά επέτυχε από το 1996 έως το 2004 και με τη δική του αδιαμφισβήτητη συμβολή.

Μόνο που ο καιρός των συμψηφισμών πέρασε ανεπιστρεπτί. Ένα τωρινό “έγκλημα” δεν συνιστά απαλλαχτικό και δεν μένει ατιμώρητο λόγω προτέρου εντίμου βίου. Η ΑΕΚ αναγκάζεται εκ των πραγμάτων στην αυριανή εντός έδρας πρεμιέρα-βάσανο με αντίπαλο τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, οι άνθρωποι του οποίου ούτε που φαντάζονταν πριν από μερικές ημέρες το “παιχνίδισμα” της μοίρας, στο κλειστό της Ζωφριάς. Θα έχει ενδιαφέρον να μετρήσει κανείς “κιτρινόμαυρους” πιστούς αύριο.

Στοίχημα δεν βάζουμε, διότι ποιος να τολμήσει να τα βάλει με το DNA και την τρέλα των οπαδών της ΑΕΚ; Συγκριτικά μεγέθη μόνο μπορεί κανείς να παραθέσει. Στην περσινή πρεμιέρα της Α2 με Αρκαδικό  έδωσαν το “παρών” περίπου χίλιοι οπαδοί , ήτοι το ένα δέκατο εκείνων, που πανηγύρισαν τον πρωταθληματικό τίτλο του 2002 στο ΟΑΚΑ. Συνεπώς, πόσοι θα μετρηθούν αύριο με Κρόνο;

Η άβολη σε κάθε περίπτωση εντός έδρας πρεμιέρα της ΑΕΚ συνιστά μία αναγκαιότητα, που στενοχωρεί και εκείνους που τη διοικούν. Τι κι αν ξεκίνησε με νίκη στην Πάτρα η ΑΕΚ; Κανένας νοήμων δεν πρόκειται να συμβιβαστεί εύκολα. Προφανέστατα, προπονητές, παίκτες και στελέχη της ΑΕΚ οφείλουν να αφήσουν κατά μέρος την μεμψιμοιρία και να πράξουν το καθήκον τους απέναντι στον Κρόνο και στον κάθε Κρόνο, που θα βρουν στο διάβα τους, αλλά κάθε “κιτρινόμαυρος” θα βασανίζεται μία ζωή για να ανακαλύψει στη συνείδησή του τον Κρόνο που έφαγε τα… παιδιά του από φόβο μην τον εκθρονίσουν και θα αναθεματίζει τη στιγμή που για επτά χιλιάδες λόγους δεν κτίστηκε ποτέ το αθλητικό κέντρο της ΑΕΚ και δεν υλοποιήθηκε το όνειρο Φιλίππου-Γρανίτσα.

Η “Βασίλισσα” των Αμερικάνου-Μήλα-Πανταζόπουλου, του Σάκοτα και του Ίβκοβιτς θα ζει βέβαια παντοτινά στις καρδιές των “κιτρινόμαυρων” και θα φαντάζει σπουδαία στις βιβλιογραφίες και στα αρχεία των στατιστικολόγων. Ένας λόγος παραπάνω για να γίνει ακόμη πιο βαριά και πιο ασήκωτη η αυριανή Κυριακή της νέας ΑΕΚ…

 [email protected]