Πήρε λοιπόν που λέτε τηλέφωνο ο μάνατζερ της Μπαρτσελόνα τον Τζόρντι Μπερτομέου στο ημίχρονο του 2ου αγώνα στο ΟΑΚΑ για να… γκρινιάξει και να “δώσει” τον Παναθηναϊκό. Έγκλημα. Και μάλιστα έγκλημα καθοσιώσεως!

Εξαιρώντας το γεγονός της… αποκάλυψης της τεράστιας αυτής “είδησης” αφού ο δαιμόνιος ρεπόρτερ όχι μόνο ήταν μπροστά την ώρα που ο μάνατζερ ξεδιάντροπα σχημάτιζε τον αριθμό του τηλεφώνου του σενιόρ Τζόρντι, όχι μόνο άκουσε όλη τη στιχομυθία και από τις δύο πλευρές του τηλεφώνου (τς, τς, τς…), εξαιρώντας και το γεγονός της δίχως ενδοιασμό άμεσης αναπαραγωγής της τεράστιας αυτής είδησης, ο μάνατζερ της Μπαρτσελόνα εγκλημάτισε.

Για έναν πολύ απλό λόγο (για να σοβαρευτούμε). Επειδή δεν έκανε το συγκεκριμένο τηλεφώνημα πριν από το ματς υποχρεώνοντας την Ευρωλίγκα να μην επιτρέψει το ξεκίνημά του αν δεν αποκαθίστατο η τάξη στις εξέδρες.

Στο γήπεδο δεν ήμουν αλλά από μαρτυρίες δεκάδων φίλων, γνωστών και συναδέλφων, απ’ όσα είδα στην τηλεόραση και από όσα τρομακτικά αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός η εικόνα του ΟΑΚΑ (και) το βράδυ της Πέμπτης ήταν εικόνα ντροπής. Πόσο διαφέρει δηλαδή η εικόνα εκατοντάδων/χιλιάδων στιβαγμένων Ινδών σε τρένο της επαρχίας της χώρας που τόσο ελαφρά τη καρδία κοροϊδεύουμε από αυτή των 25.000 (ή μήπως παραπάνω) που βρέθηκαν σε γήπεδο 18.500 θέσεων; Καθόλου!

Αυτό που έγινε Τρίτη και κυρίως Πέμπτη στο ΟΑΚΑ ήταν με μία λέξη εγκληματικό αλλά επειδή στην Ελλάδα ζούμε κανείς δεν πρόκειται να “πληρώσει” για αυτό το αίσχος, χωρίς όμως αυτό να στερεί την υποχρέωσή μας να το καταδικάσουμε. “Ελα μωρέ, δεν έγινε τίποτα. Δόξα τον Θεό δεν χτύπησε κανείς. Χτύπα ξύλο, όλοι γύρισαν σώοι στα σπίτια τους”, θα πει κάποιος. Αυτό είναι το πρόβλημα όμως. Σε αυτή την χώρα μόνο αν γίνει κάτι θα αρχίσουμε τις ανακοινώσεις, την έκφραση οδύνης και αποτροπιασμού και σπανίως της συγγνώμης. Είπαμε, αφού δεν έγινε τίποτα, όλα καλά… “Καλάμια” που λένε και στο χωριό μου.

Άνθρωποι κρεμασμένοι στις σκαλωσιές. Ανθρωποι παστωμένοι στους διαδρόμους και στις εξόδους κινδύνου (εδώ γελάνε…). Άνθρωποι που αντιμετωπίστηκαν σαν να είναι ζώα. Και όλα αυτά γιατί; Επειδή και την Τρίτη και την Πέμπτη οι πόρτες άνοιξαν πριν το τζάμπολ και “μπάτε σκύλοι αλέστε” μπήκαν ΟΛΟΙ στο κλειστό. Και αυτοί που πλήρωσαν εισιτήριο 20 και 30 ευρώ και βρήκαν πιασμένη τη θέση τους (και αντε μετά να βρούνε το δίκιο τους μέσα στον όχλο) και αυτοί που γνώριζαν (;) ή περίμεναν με σιγουριά ότι θα ανοίξουν οι πόρτες. Όλοι οι καλοί χωράνε, μωρέ…

Δεν χρειαζόταν κύριοι του Παναθηναϊκού και της αστυνομίας να φτάσουμε σε αυτές τις εικόνες ντροπής για να αποδειχθεί ότι ο κόσμος της ομάδας την αγαπάει. Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ. Οι φίλαθλοι/οπαδοί του Παναθηναϊκού το έχουν αποδείξει άλλωστε πολλάκις. Όμως να είστε σίγουροι ότι με όσα (δεν) έγιναν στα δύο ματς στο ΟΑΚΑ το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί και τότε θα είναι πάρα μα πάρα πολύ αργά για δάκρυα.

Υ.Γ.1 Φανταστείτε να έπαιζε ελληνική ομάδα π.χ. στο Σινάν Ερντέμ των 20.000 θέσεων και πριν το τζάμπολ να βρίσκονταν στις εξέδρες 25.000 Τούρκοι κρεμασμένοι από τα κάγκελα και την οροφή. Παράλληλη ζωντανή σύνδεση σε όλα τα κανάλια της χώρας θα είχαμε, καταγγελίες, κραυγές και απειλή να μην κατέβει να παίξει η ομάδα της χώρας μας. Επειδή όταν τα κάνουν οι άλλοι είναι οι κακοί ενώ όταν τα κάνουμε εμείς “δεν έγινε και τίποτα”…

Υ.Γ. 2 Μου μεταφέρθηκε ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας ζήτησε ήδη ΕΔΕ για την εικόνα του ΟΑΚΑ στον αγώνα της Τρίτης αλλά μην περιμένετε να δείτε την είδηση να “παίζει” στα ΜΜΕ. Ε, δεν πήρε και τηλέφωνο τον Μπερτουμέου για να μας απασχολήσει…