Ο τίτλος του σημερινού άρθρου, ήταν το σλόγκαν που χρησιμοποίησε η ΠΑΕ Άρης στην καμπάνια των φετινών εισιτηρίων διαρκείας. Επειδή οι καιροί που ζούμε είναι ιδιαίτερα χαλεποί κι επειδή την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες νέες επιδρομές προς το εισόδημα του κάθε Έλληνα βρίσκονται προ των πυλών, το εν λόγο σλόγκαν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί απ’ όλους μας σε πολλές εκφάνσεις της ζωής μας.

Αυτό το σλόγκαν πρέπει να χρησιμοποιηθεί και από τις ΚΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1, όσον αφορά τα τηλεοπτικά.

Οι μεγάλες μειώσεις που προτάθηκαν από την πλευρά της ΕΡΤ όσον αφορά τα τηλεοπτικά συμβόλαια της νέας σεζόν έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στις τάξεις όλων των ομάδων, πλην των δύο μεγάλων της Αθήνας, οι οποίοι από πέρυσι έχουν το δικό τους ξεχωριστό συμβόλαιο. Εάν δεν υπάρξει λοιπόν κάποια αλλαγή στα δεδομένα που επικρατούν τώρα, όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα έχουν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης.

Νομίζω πως πλέον οι σύλλογοι της Α1 έπαψαν να βρίσκονται σε σταυροδρόμι και έφτασαν σε ένα μονόδρομο. Ή θα πορευτούν όλοι μαζί χέρι-χέρι ή πρωτάθλημα Α1 δε θα γίνει! Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορεί να έχουν τα δικά τους ξεχωριστά συμβόλαια, όμως εφόσον δε γίνει πρωτάθλημα αυτά θα πάνε… περίπατο. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να καταλάβουν και αυτοί πως για το καλό τους πρέπει να ρίξουν αρκετό νερό στο κρασί τους.

Φυσικά υπάρχει και η επιλογή του να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να αγωνιστούν σε κάποια άλλη λίγκα. Ακόμη κι αυτό όμως στις 26 είναι τόσο δύσκολο που το καθιστά σχεδόν ανέφικτο. Ο τρόπος διανομής της πίτας του τηλεοπτικού είναι unfair εδώ και πολλά χρόνια και πιστεύω πως και σε αυτό το κομμάτι έφτασε το πλήρωμα το χρόνου για να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Το θέμα είναι, οι ίδιες οι ομάδες συμφωνούν με αυτό το πιστεύω; Αν ναι, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Αν όχι, οι τίτλοι τέλους για το ελληνικό μπάσκετ δυστυχώς είναι πολύ κοντά…