Το στοίχημα του Άρη δεν απέδωσε καρπούς και οι “κίτρινοι” αναγκάζονται να στραφούν σε μία μικρή δεξαμενή παικτών προκειμένου να καλύψουν τα κενά στο ρόστερ τους. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Λευτέρης Αρβανίτης κι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μοιάζουν με ψαράδες που προσπαθούν με δόλωμα για μπαρμπούνια να πιάσουνε ξιφίες. Κι αυτό ελέω των λιγοστών χρημάτων που έχουν, τη στιγμή που οι ποιοτικές επιλογές που υπάρχουν στην πιάτσα θα ακριβοπληρωθούν. 

Αυτό φάνηκε και στην περίπτωση του Μπίλι Κις. Ο Αμερικανός ήταν η νούμερο ένα επιλογή του “τίγρη” για τη θέση του πόιντ γκαρντ, αλλά στην επικοινωνία που υπήρξε ήταν κάθετος. “Σ’ αγαπάω, σ’ εκτιμάω κόουτς, αλλά θέλω 15 χήνες ντόλαρς το μήνα για να έρθω“, είπε ο Μπίλι στον Αλεξανδρή κι όταν άκουσε το ποσό ο Αρβανίτης κόντεψε να πάθει έμφραγμα και με το δίκιο του.

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια θα μου πεις κι από τη στιγμή που ο “Αυτοκράτορας” πέφτει στην ανάγκη του κάθε Κις, θα κληθεί να τον πληρώσει και με το παραπάνω. Βέβαια ο εν λόγω παίκτης ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού κάθετος.

Και για τους άπιστους Θωμάδες να αναφέρουμε απλώς πως αρνήθηκε πρόταση του Κολοσσού Ρόδου, που του έδινε 10 χιλιάδες δολάρια τον μήνα, προκαταβολή 20 χιλιάδων και δύο γεύματα καθημερινά!Βέβαια για να φτάσει ο Άρης στη σημείο να αποκτά αναγκαστικά παίκτες επιλέγοντας ανάμεσα σε τρεις και τέσσερις επιλογές έγιναν τρία πράγματα. Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Η αδιαλλαξία της FIBA

Η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ έδειξε το “σκληρό” της πρόσωπο στην περίπτωση του Άρη. Εξ αρχής ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο να δώσει μια μικρή χρονικά άρση της τιμωρίας στους “κίτρινους”, ζητώντας τους να βρούνε λύση στις υποθέσεις Σκορδίλη – Πάουνιτς.

Όταν αυτό έγινε όμως ήταν αργά διότι στο παιχνίδι είχαν μπει και αυτές των Μπετς – Μάιλς, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την αποστολή του Λευτέρη Αρβανίτη με βάση τα έσοδα της ομάδας. Ακόμη και μετά την επιστολή Πετράτου, η οποία λειτούργησε υπέρ του “Αυτοκράτορα”, ο Πάτρικ Μπάουμαν και οι υπόλοιποι της FIBA απαίτησαν διακανονισμούς και για τους τέσσερις παίκτες.

Για την ιστορία απλά να θυμήσουμε ότι ο Άντριου Μπετς άλλαξε μάνατζερ πέρυσι τους πρώτους μήνες του έτους και στη συνέχεια διεκδίκησε μέσω FIBA τα οφειλόμενα προς τους “κίτρινους”. Το γιατί οι πιο “ψαγμένοι” το γνωρίζουν…

Το “φάουλ” της ΕΟΚ

Από την πρώτη στιγμή που η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης ασχολήθηκε με την απαγόρευση μεταγραφών, υπήρξε επικοινωνία με τους ανθρώπους της ΕΟΚ. Αυτοί με βάση τα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι της διοίκησης ανεπίσημα (αλλά κι επίσημα οσονούπω), τους είχαν υποσχεθεί βοήθεια στο συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα όχι απλά αυτό, όμως πολλάκις τόνισαν προς τη διοίκηση του Άρη πως δε θα υπάρξει πρόβλημα και οι τρεις παίκτες θα αγωνιστούν κανονικά.

Υπήρξαν και σχετικές δηλώσεις μελών της ΕΟΚ επί του θέματος, οι οποίες βέβαια στη συνέχεια “μαζεύτηκαν” με νέες δηλώσεις άρον άρον. Και για του λόγου το αληθές ιδού οι δηλώσεις του γ.γ. της ΕΟΚ, Τάκη Τσαγκρώνη στο Pressaris.gr με τις οποίες τόνιζε πως είχαν εκδοθεί τα δελτία των Κόλιμον-Σάιμον και ιδού οι δηλώσεις του ίδιου ανθρώπου στο Sport24.gr μία ημέρα αργότερα με τις οποίες υποστήριζε πως δεν έχει εκδοθεί κανένα δελτίο.

Το λάθος του Άρη

Φυσικά σε όλη αυτή την υπόθεση και την τελική της έκβαση ευθύνες υπάρχουν και στους ανθρώπους της ΚΑΕ για τους χειρισμούς τους. Και πιο συγκεκριμένα για το γεγονός πως μέχρις ενός σημείου εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στα όσα τους είχαν υποσχεθεί.

Κατά την προσωπική μου άποψη όμως οι “κίτρινοι” έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης για έναν πολύ απλό λόγο. Η διοίκηση είναι καινούρια και με μικρή εμπειρία. Ανέλαβε καθήκοντα και βρήκε μια σχεδία με την οποία της ζήτησαν να κάνει υπερατλαντικό ταξίδι.

Λογικό κι επόμενο ήταν να γίνουν λάθη, διότι μέσα από τα λάθη σου μαθαίνεις. Κι αυτή είναι η αιτία που θεωρώ πως πρέπει να δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους ένα ελαφρυντικό.