Συνηθίζεται να λέγεται απ’ όλους μας ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή, προκειμένου να είναι αντικειμενική απέναντι στους πάντες. Η δικαιοσύνη δεν υπάρχει πάντα στο χώρο του αθλητισμού. Αν υπάρχει όμως ένα άθλημα στο οποίο πάντα κερδίζει ο καλύτερος, αυτό δεν είναι άλλο από το μπάσκετ. Ισως αυτό για ορισμένους να αποτελεί μειονέκτημα σε σχέση με το ποδόσφαιρο, όμως για όλους εμάς που το αγαπάμε, είναι ακόμη ένας παράγοντας που το ομορφαίνει τόσο.

Η μπασκετική δικαιοσύνη έκανε την εμφάνισή της και στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Εκεί όπου πριν από λίγες ώρες, ο Αρης ξεκίνησε με το δεξί τη σεζόν, επικρατώντας 63-71 του ΠΑΟΚ. Κι αν θεωρεί κάποιος ότι το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο, τότε μπορεί κάλλιστα να παρακολουθήσει εκ νέου το παιχνίδι. Οι “κίτρινοι” ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης κι αυτό φαινόταν ακόμη και στα τάιμ άουτ, όταν όλοι οι παίκτες ήταν όρθιοι και προσπαθούσαν να εμψυχώσουν ο ένας τον άλλο. Ηξεραν τι ήθελαν πάνω στο παρκέ και τον τρόπο με τον οποίο θα το έπαιρναν.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε ασύνδετος, δεν μπόρεσε σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα να δείξει ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό προφίλ και εκμεταλλεύτηκε ελάχιστα τα δυνατά του σημεία. Αν δεν ήταν μάλιστα κι ο φιλότιμος Βαγγέλης Μαργαρίτης σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν σε ουκ ολίγα εντελώς ελεύθερα σουτ, ίσως το ντέρμπι να είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου. Ο “Δικέφαλος” έκανε το λάθος πολλές φορές να ακολουθήσει τα ημίψηλα σχήματα του Αρη και ταυτόχρονα ατύχησε να έχει σε κάκιστη μέρα παίκτες όπως ο Χαραλαμπίδης. Ηρθε κι ο τραυματισμός του Πέιν κι έδεσε το γλυκό για τον Μαρκόπουλο.

Αν συνεχίζετε να διατηρείτε τις αμφιβολίες σας, ορίστε και κομμάτι των δηλώσεων του Σούλη Μαρκόπουλου. “Ο Άρης ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και επικράτησε δίκαια. Δε μπορέσαμε να διαχειριστούμε το στρες του αγώνα”, είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ξεκινώντας τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι. “Ηταν ένα πολύ άσχημο παιχνίδι και μια πολύ κακή εμφάνιση για την ομάδα μας. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας”, ανέφερε στη συνέχεια ο Κώστας Χαραλαμπίδης κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του. Κι επειδή η αλήθεια των πρωταγωνιστών μετρά πιο πολύ απ’ ότι όλων των υπολοίπων, δε χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο. Ο Αρης κέρδισε καθαρά και ξάστερα κάνοντας αυτά ακριβώς που ξέρει, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που θα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να βρει το αγωνιστικό πρόσωπο που οραματίστηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος κατά τη δημιουργία της φετινής ομάδας.