avgerisΜέχρι πριν από μερικά χρόνια λέγαμε για τον Άρη πως κουβαλά μία από τις κατάρες που έχουν σχεδόν όλες οι μεγάλες ομάδες. Η ανάδειξη ενός παίκτη από τις ακαδημίες του συλλόγου ήταν ένας καημός που είχαν πολλοί και ειδικά ο κόσμος της ομάδας. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ομάδα άρχισε να στηρίζεται σε ξένους παίκτες, μη δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους να ταυτιστούν με έναν παίκτη.

Φυσικά ο επαγγελματικός αθλητισμός δεν επιτρέπει πλέον τέτοιες ταυτίσεις, αφού ακόμη και παίκτες οι οποίοι έχουν δηλώσει ξεκάθαρα οπαδοί μιας ομάδας έχουν φτάσει στο σημείο ακόμη και να αγωνιστούν σε αιώνιους αντιπάλους.

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, τα τμήματα υποδομής του Άρη δείχνουν τα τελευταία χρόνια όχι απλά δείγματα ζωής, αλλά τεράστια άνθηση. Το πιο λαμπρό πετράδι δεν ήταν άλλος από τον Κώστα Παπανικολάου και η λίστα περιέχει και άλλους. Λίνος Χρυσικόπουλος, Λευτέρης Μποχωρίδης, Αλέξανδρος Βεζένκοφ είναι τρεις ακόμη παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο αντρικό τμήμα των “κιτρίνων”, με τους δύο τελευταίους να έχουν μπροστά τους λαμπρό -όπως όλα δείχνουν- μέλλον.

Στη κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων το 2009, ο Άρης του Δημήτρη Κυριακού στηρίχθηκε σε μία τριάδα παικτών. Οι δύο έγιναν ήδη πολύ γνωστοί (Παπανικολάου-Χρυσικόπουλος), αλλά ο τρίτος ξεκίνησε την προσπάθειά του για ανάδειξη δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του ως δανεικός από τον Άρη. Πέρασε από ΟΦΗ και Ίκαρους Σερρών και φέτος επέστρεψε στο Αλεξάνδρειο. Ο ίδιος περίμενε στωικά την ευκαιρία και χθες κόντρα στο Περιστέρι βγήκε νικητής στην πρώτη μάχη.

Ελπίδα όλων είναι να συνεχίσει να παίρνει ευκαιρίες και να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Άλλωστε κάποιος πρώην συμπαίκτης του στον Άρη, δηλώνει ακόμη και σήμερα πως ο Μούρτος είναι γκαρντ με προσόντα για να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα. Στον Άρη μπορεί η ευκαιρία να δόθηκε ευκολότερα και λόγω των πολλών τραυματισμών, όμως ας μη λησμονούμε πως πολλοί παίκτες που στη συνέχεια διέπρεψαν, πήραν τις πρώτες τους ευκαιρίες κατά τύχη. Όπως για παράδειγμα ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος τη σεζόν που “οργίασε” με τον ΠΑΟΚ ήταν σχεδόν μία ανάσα από το να αγωνιστεί ως δανεικός στην Α2 με τη φανέλα της ΜΕΝΤ του Στέφανου Δέδα.

Η παρουσία του Μούρτου καθώς και των Μποχωρίδη-Βεζένκοφ σίγουρα μπορεί να κάνει τους ανθρώπους του Άρη να αισιοδοξούν για τα… φυντάνια τους. Κι αυτοί δεν είναι οι μόνοι, καθώς στο ρόστερ υπάρχουν επίσης οι Τσακαλέρης, Δήμας και Μποχωρίδης senior (ο Νίκος είναι επίσης προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου). Και για να δούμε και λίγο πιο μακριά, στο εφηβικό που παραμένει αήττητο, υπάρχουν παίκτες όπως τα αδέρφια Γερομιχαλού και άλλοι. 

Υ.Γ. Οι “πιτσιρικάδες” μπορούνε. Οπότε θεωρώ πως όσοι σκέφτονται και σκέφτηκαν ενεργοποίηση παλαιμάχων, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούνε εις διπλούν…