Η αναδιάρθρωση της Β’ Εθνικής σε δύο ομίλους, Βόρειο και Νότιο, ήρθε ως μία κίνηση η οποία θα βοηθήσει εν πολλοίς τις ομάδες να περιορίσουν σε ένα βαθμό τα έξοδά τους. Οι μετακινήσεις θα είναι πιο κοντινές και τα αεροπορικά ταξίδια με μερικές εξαιρέσεις θα σταματήσουν να υφίστανται.

Μετά όμως από την προκήρυξη του πρωταθλήματος παρατηρήθηκαν τα εξής πρωτοφανή φαινόμενα. Αρχικά ο αριθμός των ομάδων. Στην προκήρυξη υπήρχαν 11 ομάδες στο Βόρειο όμιλο και 13 στο Νότιο. Κάτι που από μόνο του δείχνει πως ακόμη και αυτή τη στιγμή τα πάντα είναι ρευστά όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Το δεύτερο φαινόμενο που παρατήρησα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι πως στον όμιλο του Βορρά, υπάρχουν δύο ομάδες από την Αθήνα. Το Μαρούσι και το Αιγάλεω. Το πώς και το γιατί οι δύο αυτές ομάδες τοποθετήθηκαν σε αυτό τον όμιλο είναι κάτι που μόνο οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας μπορούν να απαντήσουν, αν και στην προκειμένη περίπτωση νομίζω πως οποιαδήποτε δικαιολογία θα ερχόταν για τα… μάτια του κόσμου. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που στον όμιλο του Νότου υπάρχει ομάδα που εδρεύει βορειότερα από τις δύο προαναφερθείσες (βλ. Χαλκίδα).

Τέλος, αναφορικά με την επικείμενη όμως ακούγεται απόσυρση του Ηρακλείου από το πρωτάθλημα και την τοποθέτηση του Ιωνικού Ν.Φ. στη θέση του (όπως ψιθυρίζεται), στην περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο κι ο Ιωνικός πάει στον όμιλο του Βορρά ως δωδέκατη ομάδα, θα μιλάμε για ακόμη μία κίνηση προχειρότητας.

Προσωπική μου άποψη είναι πως από τη στιγμή που αποφασίσθηκε η δημιουργία δύο ομίλων με βάση γεωγραφικά κριτήρια, η Ομοσπονδία όφειλε να σεβαστεί την απόφασή της. Το αν αυτό σημαίνει πως από το Βορρά θα υποβιβάζονταν λιγότερες ομάδες απ’ ότι από το Νότο, είναι κάτι που έπρεπε να έχουν σκεφτεί από πριν. Διότι αν τώρα επικρατήσει η λογική του πέφτει ομάδα από το Νότο, ανεβάζουμε ομάδα από το Νότο, το ίδιο σκεπτικό έπρεπε να υπάρχει και στη κατάρτιση των δύο ομίλων.

Υ. Γ. Τσάμπα έπαιζε μπαράζ μου φαίνεται το Ανατόλια. Κρίμα γιατί πρόκειται για μια ομάδα υπόδειγμα. Κι αν δεν πιστεύετε τα λεγόμενά μου, ρωτήστε τους παίκτες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους τη θεωρούν ίσως και την πιο φερέγγυα ομάδα σε Β’ και Γ’ Εθνική.