Χαμόγελα, πανηγυρισμοί, φιλιά και συγχαρητήρια έδιναν κι έπαιρναν στο “Παλατάκι“. Δεν κερδίζεις, δα, και κάθε μέρα τον πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός είχε πολλές απουσίες, ήταν κουρασμένος από τα τρία ταξίδια σε διάστημα μιας εβδομάδας, ήρθε κι ο τραυματισμός του Μάντζαρη στο ξεκίνημα, κι ο ΠΑΟΚ κέρδισε.

Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς, προκειμένου να δικαιολογήσει την ήττα του Ολυμπιακού. Μόνο που στην πραγματικότητα, δεν έχασε ο Ολυμπιακός, αλλά τον κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Ένας ΠΑΟΚ, ο οποίος κοστίζει όσο τα… κορδόνια του Σπανούλη

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου από το ξεκίνημα της σεζόν δείχνει δείγματα ανάπτυξης, όμως πάνω απ’ όλα, εκπέμπει υγεία. Σίγουρα δεν τελείωσαν εν μία νυκτί όλα τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί κατά το παρελθόν, όμως το νερό έχει μπει δίχως αμφιβολλία στο αυλάκι. Κι αυτό έχει γίνει έπειτα από πολλές ενέργειες εκτός παρκέ, όσο και με τη δουλειά του Σούλη Μαρκόπουλου και των παικτών του εντός παρκέ.

Η νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν ουσιαστικά το επιστέγασμα όλων των φετινών προσπαθειών. Και ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή, δηλαδή, που το “Παλατάκι” είχε περισότερο κόσμο από ποτέ. Κι ας υπήρχαν ανάμεσά τους και οι κλασικοί ποδοσφαιροκάφροι. Ευτυχώς ήταν λίγοι και η γιορτή δε χάλασε

Βέβαια τα όσα λέμε και γράφουμε εμείς έχουν μικρή αξία, όταν ο μεγάλος, Λάζαρος Παπαδόπουλος, λέει όλη την αλήθεια με μία φράση. “Δε χρειάζεται να παρακαλάμε τον κόσμο να έρθει. Παίζουμε ωραίο μπάσκετ και πρέπει να έρθουν αυτοί που πραγματικά αγαπάνε τον αθλητισμό, που σημαίνει και πολιτισμός και να υποστηρίζουν τους αθλητές ότι χρώμα φανέλας κι αν φοράνε“, δήλωσε ο “Λάζος” μετά το ντέρμπι κι ελπίδα όλων μας είναι να γίνει κάτι τέτοιο. 

Το αξίζει ο ίδιος, οι συμπαίκτες του, το προπονητικό και τεχνικό τιμ, η διοίκηση και πάνω απ’ όλα η ιστορία του ΠΑΟΚ. Διότι η φετινή προσπάθεια παίρνει από όλους όχι ένα αλλά τρία άλφα στον έλεγχο!