Μερικές ώρες μας χωρίζουν μόνο από το ξεκίνημα του δεύτερου ντέρμπι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τούτη τη φορά ο Αρης είναι η ομάδα που αναλαμβάνει το ρόλο του οικοδεσπότη και η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου θέλει απέναντι στον ΠΑΟΚ να επαναλάβει την επιτυχία του Κυπέλλου, κάνοντας το 2 στα 2 κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο. Που θα κριθεί όμως αυτό το ντέρμπι;

Πρώτον: Οι κοντοί του ΠΑΟΚ

Είναι δεδομένο πως ο Βαγγέλης Αγγέλου θα φροντίσει και πάλι να “σκάσει” τους κοντούς του ΠΑΟΚ. Η άμυνα θα είναι ξανά ασφυκτική ενώ σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται το πρεσσάρισμα του Ντι Τζέι Κούπερ σε όλο το γήπεδο. Η αντίδραση των περιφερειακών του ΠΑΟΚ θα κρίνει πολλά κι αν οι φιλοξενούμενοι θέλουν κάτι παραπάνω από μία καλή εμφάνιση, πρέπει ένας από αυτούς να κάνει μεγάλο παιχνίδι. Ιδιαίτερα ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος είναι ο ηγέτης της ομάδας. Στο πρώτο παιχνίδι ήταν εξαφανισμένος και με παρόμοια απόδοση δύσκολα θα έχει τύχη ο ΠΑΟΚ.

Δεύτερον: Τα πικ’ν’ρολ

Στο πρώτο ντέρμπι φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Αρης θα παίζει με πολλά πικ’ν’ρολ, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και το καλό περιφερειακό σουτ που διαθέτει. Στο “παλατάκι” τα περισσότερα σουτ δεν μπήκαν, αλλά αυτό δύσκολα θα επαναληφθεί. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του δε βρήκε σε κανένα σημείο τον τρόπο να τα αντιμετωπίσει, αλλά όπως φάνηκε κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου και ιδιαίτερα απέναντι στην Μπουντούτσνοστ, υιοθετεί αυτό το κομμάτι στην επίθεση. Η συνεργασία ανάμεσα σε Κούπερ-Μπόγρη έδειξε πολύ καλά σημάδια και απομένει να φανεί εάν θα μπορέσει να επαναληφθεί με την ίδια επιτυχία και στο ντέρμπι.

Τρίτον: Ο Κασελάκης

Ο νεαρός φόργουορντ του ΠΑΟΚ στον προηγούμενο αγώνα με τον Αρη αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Μιχάλη Πελεκάνο. Με δεδομένη την απουσία του τραυματία Μαρκ Πέιν, το βάρος που πέφτει στους ώμους του είναι ακόμη μεγαλύτερο. Εάν καταφέρει να ανταποκριθεί στα όσα θα του ζητήσει ο Σούλης Μαρκόπουλος, τότε ο «Δικέφαλος» έχει πιθανότητες να φύγει από το Αλεξάνδρειο με το διπλό.

Τέταρτον: Ο κόσμος

Σίγουρα οι φίλαθλοι δεν παίζουν, αλλά έχουν την ικανότητα να απογειώσουν ή να… “θάψουν” μια ομάδα. Ο Αρης θα αγωνιστεί σήμερα σε ένα κατάμεστο γήπεδο, αφού οι φίλοι του έχουν ενθουσιαστεί από το πολύ καλό ξεκίνημα και το ενδεχόμενο μιας δεύτερης σερί νίκης επί του «αιώνιου» μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επειδή όμως ο “Αυτοκράτορας” είναι φέτος δομημένος πάνω σε νεαρούς παίκτες, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το πώς θα αντιδράσουν απέναντι στην πίεση του κόσμου και του αποτελέσματος αν το θέμα αρχίσει να στραβώνει. Εάν ο Αγγέλου καταφέρει να τους εμφυσήσει την ηρεμία που είχαν και στο πρώτο παιχνίδι, τότε δε θα υπάρξει πρόβλημα γι’ αυτούς.  

Πέμπτον: Η μάχη της ρακέτας

Στα χαρτιά ο ΠΑΟΚ δείχνει σε αυτό το κομμάτι να είναι πιο δυνατός. Οι ψηλοί του έχουν ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν, με πρώτο και καλύτερο το Γιώργο Μπόγρη, τη στιγμή που αυτοί του Αρη είτε δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη (π.χ. Σαρικόπουλος) ή ψάχνουν να βρούνε ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό και δεν αποτελεί υπερβολή, πως ο Ευθύμης Τσακαλέρης είναι πιθανότατα ο πιο φορμαρισμένος ψηλός του Αρη τούτη τη στιγμή. Την ίδια στιγμή στην αντίπερα όχθη εκτός του Μπόγρη, υπάρχουν οι Τσαϊρέλης-Μαργαρίτης, με τον δεύτερο να κάνει στο πρώτο ντέρμπι όργια.

Εκτον: Τρέξιμο ή σετ παιχνίδι;

Είναι 100% σίγουρο πως ο Αρης είναι η ομάδα που θα ψάξει με κάθε ευκαιρία τον αιφνιδιασμό. Η ομάδα του Αγγέλου μέσα από την ασφυκτική άμυνα αναζητά συνεχώς το εύκολο καλάθι που συνήθως μεταφράζεται με τον Πελεκάνο ή άλλον παίκτη από τα “φτερά” να φεύγει σα βέλος. Ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του μπορεί υπό προϋποθέσεις να τρέξει, αλλά στο συγκεκριμένο παιχνίδι δε θα το επιδιώξει. Το σετ παιχνίδι του ταιριάζει πιο πολύ κι έτσι θα παίξει στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.

Εβδομον: Η θέληση

Καλές οι αναλύσεις, καλά τα όσα θέματα τακτικής λένε οι προπονητές στους παίκτες, αλλά σε τέτοια ντέρμπι στο τέλος της ημέρας ένα πράγμα μετράει πιο πολύ από κάθε άλλο. Τίνος το μάτι γυαλίζει περισσότερο. Ο Αρης είναι το φαβορί κι ο ΠΑΟΚ το αουτσάιντερ. Οι γηπεδούχοι έχουν γευτεί τη γλύκα μιας νίκης επί του “αιωνίου” σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που θέλουν να πάρουν εκδίκηση. Μπορούν; Θα το ανακαλύψουμε σε λίγες ώρες.