Του Θωμά Αυγέρη
27/11/2011 (17:23)

Ένας από τους βασικούς λόγους για να προτιμήσει ένας φίλαθλος να πάει σε μια μπασκετική αναμέτρηση αντί για μια ποδοσφαιρική (ειδικά το χειμώνα), είναι το γεγονός πως θα την παρακολουθήσει σε πολύ καλύτερες συνθήκες. Αυτό είναι το σύνηθες, όχι όμως κι ο κανόνας.

Πολλές φορές έχουμε δει σε γήπεδα μπάσκετ να στάζει η οροφή, το κρύο να είναι τσουχτερό για να μην αναφερθώ σε περιπτώσεις που λόγω καιρικών συνθηκών οι ζημιές ήταν τόσο μεγάλες που γήπεδα έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χθες στη Θεσσαλονίκη, όπως και στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας επικρατούσε δριμύ ψύχος. Σε καμία περίπτωση όμως ακραία καιρικά φαινόμενα. Μέσα στο κλειστό του ΠΑΟΚ όμως το ψύχος ήταν τέτοιο που θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε με αρκετές λέξεις, αλλά οι εικόνες που είδαμε μιλούν από μόνες τους.

Ο Στέργιος Κουφός δεν αποχωρίστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα το χοντρό του παλτό. Ο Τζέι Αρ Γκίντενς στην προθέρμανση πριν τη τρίτη περίοδο το μόνο που δεν έκανε ήταν ακροβατικά προκειμένου να ζεσταθεί, πολλοί παίκτες έσφιγγαν τις παλάμες τους φυσώντας μέσα τους για να μην καταλήξουν με κανένα σπασμένο δάχτυλο και στις κερκίδες έβλεπες ανθρώπους ντυμένους σαν “κρεμμύδια“.

Είναι πραγματικά κρίμα για τον ΠΑΟΚ η ομάδα μπάσκετ να αγωνίζεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε ένα κλειστό γήπεδο! Είναι κρίμα για τους φιλάθλους που επιλέγουν να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι να είναι αναγκασμένοι να το κάνουν φορώντας τα πιο χοντρά τους ρούχα. Και το ακόμη πιο δυσάρεστο είναι πως το “παλατάκι” δεν μεταμορφώθηκε για πρώτη φορά σε… ιγκλού.

Μόνο οι πιγκουίνοι έλειπαν για να συμπληρωθεί η εικόνα Βόρειου Πόλου! Ας ελπίσουμε πάντως πως αυτή ήταν η τελευταία φορά που στο γήπεδο του ΠΑΟΚ επικρατεί τέτοιο ψύχος.

Μάλιστα ένας φίλαθλος μου είπε κάποια στιγμή γελώντας, πως προτίμησε να πάει στο μπάσκετ αντί για το ποδόσφαιρο και λόγω καιρικών συνθηκών. Το γιατί γελούσε νομίζω δε χρειάζεται να σας το περιγράψω