Του Θωμά Αυγέρη
19/02/2012

Ο Τζέι Αρ Γκίντενς αποτελεί παρελθόν. Ο Δήμος Ντικούδης φέρεται να είναι έτοιμος να αποχωρήσει και ο ΠΑΟΚ δείχνει να βρίσκεται ένα βήμα από τη διάλυση. Ο Κωνσταντίνος Πανάκας πριν από μερικές ημέρες ήταν ο πρώτος από τους διοικητικούς παράγοντες της ομάδας που άνοιξε την πόρτα της εξόδου, αλλά δυστυχώς για τους ασπρόμαυρους οι παίκτες της ομάδας είχαν ξεκινήσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο αρκετά νωρίτερα.

Το ζητούμενο είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα. Με τον Σούλη Μαρκόπουλο να δηλώνει μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό πως πολύ δύσκολα θα γίνει κάποια προσθήκη, αυτό που φαίνεται είναι πως στον ΠΑΟΚ έχουν πετάξει λευκή πετσέτα.

Η οικονομική εξυγίανση έχει έρθει και πάλι σε πρώτο πλάνο, αλλά φαντάζει απλά ως μια δικαιολογία για την άσχημη χρονιά, παρότι θα μπορούσε από το ξεκίνημα της σεζόν μία υπαρκτή πραγματικότητα εφόσον γινόντουσαν πολύ πιο μαζεμένες μεταγραφικές κινήσεις.

Την ίδια στιγμή ο Δήμος Ντικούδης με τον Γιάννη Καλαμπόκη δείχνουν να σηκώνουν σχεδόν εξολοκλήρου την ομάδα στις πλάτες τους από την αρχή της σεζόν, με τον πρώτο να έχει δηλώσει στο παρελθόν πως δεν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του. Εφόσον πάρει την απόφαση να φύγει οι λόγοι δε θα έχουν να κάνουν με το οικονομικό κομμάτι, αλλά με το αγωνιστικό.

Πλησιάζοντας ολοταχώς τα 35, ο Ντικούδης είναι ξεκάθαρο πως δεν παίζει για τα χρήματα -μιας και είναι γνωστό πως έχει κερδίσει πολλά στην καριέρα του- αλλά επειδή γουστάρει αυτό που κάνει. Και το μπάσκετ που παίζει ο ΠΑΟΚ δε τον αφήνει ικανοποιημένο.

Εάν εν τέλει και αυτός πάρει το δρόμο της φυγής και με δεδομένο πως πολύ δύσκολα θα πραγματοποιηθεί κάποια μεταγραφική κίνηση, ο ΠΑΟΚ πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πάρει έστω μία θέση στην πρώτη οχτάδα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για την ομάδα η οποία πέρυσι κατέκτησε τη Τρίτη θέση και φέτος διεκδίκησε την είσοδό της στους ομίλους της Ευρωλίγκα.