Πάμε λοιπόν για ένα γκρανγκινιολικό και χιτσκοκικό φινάλε που αρέσκεται να λέει κι ένας συνάδελφος. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο Final 4 του Λονδίνου στο πέμπτο παιχνίδι σε Πειραιά και Βαρκελώνη αντίστοιχα. Οι δυο τους έχασαν μεγάλη ευκαιρία να έχουν ήδη σφραγίσει το εισιτήριο για το Λονδίνο, όμως ακόμη έχουν 50% πιθανότητες να βρεθούν στην τελική φάση της Ευρωλίγκα.

Σε μια βραδιά η οποία όπως και η χθεσινή προσφέρεται για τους λεγόμενους haters όπως λένε και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, εγώ δε θα ασχοληθώ με το τι έγινε στο 4ο παιχνίδι των δύο ζευγαριών. Θα σας προτείνω να σκεφτείτε κάτι άλλο. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει λοιπόν και αναλογιστείτε πόσο μίζεροι είμαστε στη χώρα που λέγεται Ελλάδα.

Στη χώρα λοιπόν που αντί για μεροκάματο παίρνεις μια χούφτα σκάγια, όπου τα σύνορα θυμίζουν ελβετικό τυρί και η πολιτική σκηνή κτίρια στην περιοχή του Βαρδάρη, εμείς επιλέγουμε να ασχοληθούμε με το μαύρο και όχι με το άσπρο.

Με τις δύο κορυφαίες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ αυτή τη στιγμή να βρίσκονται για ακόμη μια σεζόν πολύ κοντά στο Final 4, αν κάνει κάποιος ζάπινγκ στην τηλεόραση όλες αυτές τις ημέρες δεν πρόκειται να πετύχει ούτε μισή εκπομπή η οποία να γίνεται για χάρη τους.

Μια εκπομπή η οποία θα αναφερόταν στη μεγάλη πορεία που κάνουν και φέτος παρότι άλλαξαν καπεταναίους και στη μία περίπτωση -αυτή του Παναθηναϊκού- σχεδόν εξ ολοκλήρου ρόστερ.

Αντίθετα θα δεις σχεδόν σε όλα τα κανάλια κάθε καρυδιάς καρύδι, να εκφέρει άποψη για το τι έγινε στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό και το πόσο άδικη είναι η τιμωρία της “Ένωσης“. Μπροστάρηδες φυσικά και αρκετοί πολιτικοί που βρήκαν την ευκαιρία να φανούν καλοί στα μάτια των στεναχωρημένων φιλάθλων, με την ελπίδα πως ως πνιγμένοι θα πιαστούν από τα μαλλιά τους και θα μείνει στο μυαλό τους η εντύπωση πως είναι και λίγο φιλεύσπλαχνοι βρε παιδί μου. Μια εντύπωση η οποία ευελπιστούν να μεταφραστεί σε ψήφους στις επόμενες εκλογές.

Παράγουμε λοιπόν ως ΜΜΕ τη μιζέρια και αντί να σιχτιρίσουμε τους κάφρους που καταδίκασαν την αγαπημένη τους ομάδα και να προχωρήσουμε μπροστά, συνεχίζουμε να αναπαράγουμε το όλο σκηνικό. Όταν λοιπόν δεν ασχολούμαστε με το άσπρο, με το θετικό, πως περιμένουμε να παραχθεί κάτι καλό.

Όταν σπέρνουμε… φράουλες, πως περιμένουμε να φυτρώσει σπανάκι; Ζητάμε από τις γενιές που έρχονται από πίσω να ακολουθήσουν το σωστό μονοπάτι όταν εμείς τους δείχνουμε με φωτεινές πινακίδες νέον τη κατεύθυνση προς το λανθασμένο και με ένα ελαφρύ χτυπηματάκι στην πλάτη τους λέμε “στο καλό”.

Τροφή για σκέψη λοιπόν για όλους μας. Γιατί καλό είναι να βλέπουμε πρώτα τη δική μας καμπούρα και μετά όλων των υπολοίπων. Καληνύχτα και καλή τύχη