Πριν από περίπου δύο χρόνια, στα στούντιο του τηλεοπτικού καναλιού ΤΝΤ, Κένι Σμιθ, Τσαρλ Μπάρκλεϊ και Κρις Γουέμπερ διαφώνησαν σχετικά με το ποιος θα είναι έπειτα από τρία χρόνια ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ. Οι δύο τελευταίοι τάχθηκαν υπέρ του Λεμπρόν Τζέιμς, με τον πρώτο να υποστηρίζει πως σε τρία χρόνια ο κορυφαίος παίκτης του “μαγικού κόσμου” θα είναι ο Κέβιν Ντουράντ.

 

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές όμως ο “Τζετ” τους πήρε τις ταυτότητες. Κι αυτό διότι σήμερα ο Κέβιν Ντουράντ θεωρείται από πολλούς ο Νο1 παίκτης του ΝΒΑ. Ο απόφοιτος του Τέξας, στην πέμπτη του σεζόν έχει πάρει στο σπίτι του τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ (τρεις συνεχόμενες φορές) κι ετοιμάζεται να φορέσει το πρώτο δαχτυλίδι πρωταθλητή.

 

Τελευταίο απόκτημα στην τροπαιοθήκη του, τα σκαλπ της πιο πετυχημένης ομάδας του ΝΒΑ τα τελευταία 15 χρόνια. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στη δίψα για διάκριση της παρέας του Ντουράντ και γνωρίζοντας για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά τέσσερις σερί ήττες, πήγαν… σπίτι τους.

 

Ο 24χρονος φόργουορντ από την άλλη περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της ομάδας του στους τελικούς. Οι Σέλτικς έχουν το προβάδισμα, αλλά βάζω στοίχημα πως αν ρωτούσε κανείς τον Ντουράντ ποια ομάδα θα ήθελε να αντιμετωπίσει στους τελικούς, η απάντηση που θα έπαιρνε θα ήταν τους Χιτ. Όχι πως τους υπολογίζει λιγότερο, αλλά θεωρώ πως ο ίδιος θα ήθελε να κατακτήσει τον τίτλο απέναντι στον -κατά ορισμένους- κορυφαίο παίκτη του πλανήτη. Τον Λεμπρόν Τζέιμς.

 

Προσωπική μου άποψη είναι πως είτε στον τελικό προκριθούν οι Σέλτικς ή οι Χιτ, δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στους Θάντερ. Η ομάδα της Οκλαχόμα είναι έτοιμη από όλες τις απόψεις να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό της “Τσέσαπικ Ένερτζι Αρίνα“, όντας πλήρης σε όλες τις θέσεις. Παράλληλα η προσθήκη του Φίσερ από τους Λέικερς έδωσε στους Θάντερ εμπειρία σε δύσκολες καταστάσεις (πέντε δαχτυλίδια πρωταθλητή), αφού ο “D-Fish” μπορεί να έχει πατήσει τα 37, αλλά μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις όπως φάνηκε σε όλη τη διάρκεια των πλέι οφς.

 

Αλλά πάνω απ’ όλα, η ομάδα του Σκοτ Μπρουκς, έχει έναν παίκτη-ηγέτη, που όταν τα πράγματα δυσκολεύουν είναι εκεί για να την κουβαλήσει στην πλάτη του. Τον Κέβιν Ντουράντ.

 

Υ.Γ. Κρις Γουέμπερ, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς!