Βασικά στοιχειά παιχνιδιού:

1.rebound

2.επιθετικες λύσεις

3.αμυντικες αδυναμίες

Ένα παιχνίδι εξαρχής δύσκολο για τον Παναθηναϊκό που αντιμετώπιζε μια ομάδα με επιθετικό πλουραλισμό παρά τις 3 απουσίες βασικών παικτών.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός έδειξε ανέτοιμος για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η Μπαρτσελόνα επέβαλε τον ρυθμό της που έχει να κάνει με συνεχή κίνηση των παικτών με ή χωρίς τη μπάλα, αλλάζοντας πολλά χεριά με επιθετική αιχμή τον Μίροτιτς αλλά και τα επιθετικά rebound που ήταν συνέπεια ακριβώς του στυλ του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα.

Κοιτώντας τα στατιστικά μέχρι τώρα είναι μια ομάδα που έχει έφεση στο επιθετικό rebound που είναι φυσική συνέπεια του τρόπου παιχνιδιού της. Δημιουργείται ανισορροπία στην άμυνα από την συνεχή κίνηση των παικτών.

Απέναντι σ’ αυτό το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν είχε την κατάλληλη συγκέντρωση και έχασε τόσα αμυντικά rebound.

Επιθετικά ο Παναθηναϊκός είχε πολύ συγκεκριμένες λύσεις που σχεδόν όλες ξεκινούσαν από τα screen στην μπάλα και με καμιά απειλή η δημιουργία από το post. Η Μπαρτσελόνα επέλεξε να κλέψει από συγκεκριμένους παίκτες στην άμυνα γεμίζοντας τη ρακέτα της, μη αφήνοντας την εύκολη διείσδυση ή την πάσα κοντά στο καλάθι και είχε απολυτή συγκέντρωση στο αμυντικό rebound.

Στη συνεχεία του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός συνήρθε από το κακό ξεκίνημα έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στο rebound και βρήκε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση αν και αμυντικά παρά το ότι βελτιώθηκε στα rebound δεν είχε ξεκάθαρες αντιδράσεις στα screen στην μπάλα, αντιδρώντας σπασμωδικά με αποτέλεσμα άλλες φορές με 2 ή 3 παίκτες πάνω στην μπάλα να υπάρχει εύκολο ξεμαρκάριστο σουτ και άλλες φορές η ρακέτα έμενε κενή μετά το screen. Επίσης σχεδόν όσες φορές η μπάλα πήγε στο post είχαμε καλάθι η φάουλ.

Ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα σύμφωνα με την εικόνα του παιχνιδιού που ίσως το έκλεβε ο Παναθηναϊκός αν ήταν εύστοχο το τρίποντο του Τόμας στους 3 πόντους.

Η Μπαρτσελόνα είπαμε έχει ανάπτυξη παιχνιδιού με συνεχή κίνηση με 3 και 4 πάσες σε κάθε επίθεση με απειλή και δημιουργία κοντά και μακριά από το καλάθι που έχει σαν συνέπεια εύκολα αμαρκάριστα σουτ η αν είναι άστοχα καλές συνθήκες επιθετικού rebound. Αμυντικά είπαμε επέλεξε να δώσει τα σουτ σε συγκεκριμένους παίκτες και καθόλου δεύτερες επιθέσεις και δικαιώθηκε

Ο Παναθηναϊκός στην επίθεση ήταν πολύ στατικός με δημιουργία σχεδόν μόνο από το screen στην μπάλα  και καθόλου post up παιχνίδι και αμυντικά και λόγω συγκέντρωσης και λόγω στοχευόμενων επιθέσεων του αντίπαλου έδειξε αδυναμίες.