Σε ένα απ´τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη, κάνοντας την υπόθεση οκτάδα δύσκολη. Η Φενέρ των γνωστών προβλημάτων και απουσιών εμφανίστηκε πιο έτοιμη και στις δύο πλευρές του γηπέδου, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έδειξε ανέτοιμος, ειδικά στο σημαντικό κομμάτι που λέγεται άμυνα.

Η Φενέρ γνωρίζοντας οτι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ακουμπήσει την μπάλα μέσα στη ρακέτα, είτε με τον Πρίντεζη, είτε με τον Μιλουτίνοφ και Ρίντ, και χωρίς να έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει λόγω απουσιών μια τέτοια κατάσταση στο 1 εναντίον 1, αποφάσισε από την αρχή του παιχνιδιού να στέλνει βοήθειες από την δυνατή μεριά της μπάλας. Αυτό ανάγκασε τους ψηλούς του Ολυμπιακού να πασάρουν τις μπάλες από μέσα προς τα έξω, στους ξεμαρκάριστους περιφερειακούς και να βρουν τις σωστές επιλογές στην επίθεση έχοντας το προσωρινό πλεονέκτημα του παραπάνω παίκτη.Ο Ολυμπιακός χωρίς την απαραίτητη συγκέντρωση σε αυτό το κομμάτι της επίθεσης δεν εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό την αμυντική επιλογή την Φενέρ. Η Φενέρ στο παιχνίδι pick n roll του Ολυμπιακού (Σπανούλη-Μιλουτίνοφ), αποφάσισε να παίξει δυναμικά στέλνοντας δύο παίκτες στον Σπανούλη, ώστε να περιορίσει την δημιουργία και το σκορ του ηγέτη του Ολυμπιακού. Επίσης αρκετές φορές με χαμηλά σχήματα η Φενέρ έπαιξε με αλλαγές στα pick n roll, καθώς και στα σκριν μακριά από την μπάλα, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη μεριά, δεν έβαλε σχεδόν καθόλου δύσκολα στην Φενέρ, που έπαιξε όλο το παιχνίδι με πολύ μικρό rotation οκτώ παικτών. Δεν πίεσε αρκετά στην άμυνα να κουράσει τους αντιπάλους και αντιμετώπισε παθητικά όλες τις επιθετικές συνεργασίες της Φενέρ. Παρ´οτι ο φιλότιμος Τσέρι κυνήγησε τον Σλούκα στο 1ο δεκάλεπτο, δεν κατάφερε να τον περιορίσει, αφού στα pick n roll ο Μιλουτίνοφ έμενε πίσω δίνοντας εύκολα σουτ από μέση απόσταση. Η κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού και σε ομαδικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο ήταν ο κύριος λόγος που η Φενέρ βρήκε πολύ εύκολα σουτ από τους περιφερειακούς της παίκτες. Στην μοναδική στατιστική κατηγορία που υπερτερούσε η Φενέρ μέχρι τώρα, ήταν το ποσοστό των σουτ τριών πόντων. Σε αυτό το κομμάτι ο Ολυμπιακός φάνηκε εντελώς ανέτοιμος να το αντιμετωπίσει.

Ο Ντε Κολό είτε βγαίνοντας από σκρίν μακριά απ´την μπάλα είτε παίζοντας pick n roll, βρήκε εύκολο σκορ χωρίς να αισθανθεί ιδιαίτερη πίεση από την άμυνα. Το ίδιο ο Νταντόμε που με ένα απλό σκριν επιλογής ή ένα flair screen σούταρε εντελώς μόνος. Χωρίς συγκέντρωση και αποφασιστικότητα στην άμυνα ο Ολυμπιακός έχασε εύκολα ριμπάουντ, που η Φενέρ μετέτρεψε σε πόντους ψυχολογίας κάθε φορά που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να επιστρέψει στο παιχνίδι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα pick n roll της Φενέρ με αλλαγές χωρίς επιτυχία, αφού ο Ντε Κολό έχοντας πλεονέκτημα, σκόραρε μεγάλα τρίποντα μπροστά στον Μιλουτίνοφ. Σε κανένα σχεδόν σημείο του αγώνα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ακολουθήσει τα χαμηλά σχήματα της Φενέρ, κυρίως στην άμυνα αλλά και στην επίθεση.

Η συνέχεια για τον Ολυμπιακό αρκετά δύσκολη, για το κυνήγι της οκτάδας, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει από δω και στο εξής όλα τα παιχνίδια σαν τελικούς, αρχής γενομένης απο το επόμενο με την Βαλένθια.