Ο Ολυμπιακός βίωσε στο ΣΕΦ ακόμη μία βαριά ήττα κάνοντας άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση στο γήπεδο του απέναντι στην Εφες. Οι παίκτες φάνηκαν εκτός αγωνιστικού ρυθμού, ενώ υπήρχε τρομερή έλλειψη δημιουργίας και στόχευσης με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μηδαμινή παρουσία στο ζωγραφιστό της τουρκικής ομάδας.

Η πρώτη περίοδος έληξε με προηγούμενο τον Ολυμπιακό 24-21 γιατί η Εφές έπαιξε με τον Μίσιτς και τις εφεδρείες της. Όσο σταδιακά έμπαιναν οι Λάρκιν, Σίγκλετον και Ντάνστον, η τουρκική ομάδα δυνάμωνε, με αποκορύφωμα τη δεύτερη περίοδο, όπου έδειξε τις εξαιρετικές δυνατότητες της. Ο Ολυμπιακός έκανε αλλαγές στο pick n roll και οι Μίσιτς και Λάρκιν πήγαιναν συνεχώς στο ένας εναντίον ενός, ενώ κάθε παραπάνω βοήθεια είχε kick out πάσα και τρίποντο ή drive & alley oop από τον Ντάνστον. Αυτό σε συνδυασμό με την επιθετική αφάνεια του Ολυμπιακού συνέθετε την εικόνα της ολοκληρωτικής επικράτησης της τουρκικής ομάδας. Οι νέοι ξένοι του Ολυμπιακού δείχνουν εκτός κλίματος και ότι χρειάζονται αρκετό χρόνο για να μπουν στην εξίσωση. Ο Ολυμπιακός θέλει δημιουργία και κυκλοφορία στην επίθεση γιατί αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος που απειλεί είναι το transition από την άμυνα στα διαστήματα που βγάζει ενέργεια.

Οι γηπεδούχοι επέτρεψαν το τρίποντο στην Εφές έχοντας κάκιστη περιφερειακή άμυνα κάτι που καταδεικνύεται από το 54.5%, με το οποίο εκτελούσε η ομάδα του Αταμάν. Ακόμη, οι παίκτες του Κεμζούρα υπέπεσαν σε πάρα πολλά λάθη, ήταν απρόσεκτοι με την μπάλα στα χέρια και χάρισαν εύκολες κατοχές στην Εφές με τους φιλοξενούμενους να έχουν 10 κλεψίματα.Το μόνο θετικό ήταν η αντίδραση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο όταν οι Πάντερ, Κόνιαρης, Πολ μαζί με Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ έβγαλαν πάθος και ενέργεια στην άμυνα και μέσα απ’ αυτήν βρήκαν λύσεις και στην επίθεση , μειώνοντας το 53-35 του ημιχρόνου σε 67-61 λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου.Δυστυχώς, το ξέσπασμα αυτό δεν είχε συνέχεια. Τοτε μίλησαν οι Μίσιτς και Λάρκιν που μαζί αποτελούν ίσως το καλύτερο δίδυμο guard στην Ευρώπη (51 πόντους μαζί).

Θεωρώ ότι ο Μιλουτίνοφ θα έπρεπε να τροφοδοτηθεί περισσότερο, είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο για έναν ψηλό (και ειδικά αυτού του βεληνεκούς ) να τρέχει πάνω κάτω και να μην γίνεται αποδέκτης της μπάλας καθώς υπάρχει σωματική και ψυχολογική φθορά. Ίσως το πιο λυπηρό είναι ότι ο Ολυμπιακός κάνει δεύτερη σερί ήττα με 20 πόντους διαφορά στο ΣΕΦ και το αποτέλεσμα μοιάζει φυσιολογικό.

Ελπίζω να ανασυνταχθεί η ομάδα και να βγάλει εγωισμό στα επόμενα παιχνίδια της, γιατί όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο post , η φετινή Ευρωλίγκα είναι η πιο ανταγωνιστική των τελευταίων ετών και υπάρχει ο κίνδυνος αν δεν ανακάμψει άμεσα, να μείνει εκτός νυμφώνος από πολύ νωρίς. Μια σεζόν χωρίς ελληνικό πρωτάθλημα και χωρίς την ελπίδα της διεκδίκησης μιας ευρωπαϊκής διάκρισης θα είναι «επώδυνη».