panoulias1Κάθε χρόνο την Παρασκευή πριν από τα φθινοπωρινά διαγωνίσματα στο μικρό Taylor University διεξάγεται ένα παιχνίδι μπάσκετ που ονομάζεται “Silent Night Game“. Σε αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι, οι μαθητές – θεατές που γεμίζουν το Odle Arena, παραμένουν σιωπηλοί έως ότου σημειωθεί ο δέκατος πόντος από την ομάδα τους οπότε και ξεσπούν σε επευφημίες προκαλώντας έναν άνευ προηγουμένου θόρυβο, μετατρέποντας το γήπεδο σε τρελοκομείο.

Ακόμα σε αυτό το παιχνίδι προς το τέλος τραγουδούν το γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι “Silent Night“. Η ιδέα αυτή ανήκει σε έναν προηγούμενο βοηθό προπονητή της ομάδας τον Steve Brooks αρκετά χρόνια πριν (1995). Μετά το παιχνίδι οι μαθητές πηγαίνουν στο “Habecker’s Hollapalooza“, το οποίο είναι το πάρτι του campus με χριστουγεννιάτικη μουσική, φτιάχνουν και τρώνε χριστουγεννιάτικα μπισκότα, τα λεγόμενα “gingerbread houses“, και διασκεδάζουν τραγουδώντας και κάλαντα.

Το Taylor University στην Indiana ανήκει στην κατηγορία NAIA (National Collegiate Athletic Association), που περιλαμβάνει μικρότερα κολέγια, σε αντίθεση με το γνωστό NCAA, αλλά η παράδοση του αυτή το έχει κάνει ξακουστό σε ολόκληρη την χώρα (USA). Να σημειωθεί ότι το Taylor δεν έχει χάσει ποτέ σε βραδιά “Silent Night”!

Το εφετινό παιχνίδι με Gangnam Style!

Silent Night” και παιχνίδι γεμάτο αντιθέσεις από την “ανησυχητική” ησυχία των πρώτων λεπτών, στην έκρηξη με την επιτυχία του 10ου πόντου, σε ρυθμό Gangnam Style!!!, αλλά και Careless Whisper! Ακόμα ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε από τρελές μεταμφιέσεις, χορούς και ξεφάντωμα.

Το παιχνίδι του 2010

Ο αγώνας που έγινε το 2010 είχε την πιο επίσημη ονομασία 27th Annual Ivanhoe Classic (χορηγός) και οι Trojans νίκησαν με 112-67 το Ohio State-Marion. Αυτή ήταν και η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση επιθετικά από την περίοδο 1993-94 που είχαν πετύχει 139 πόντους στην νίκη τους απέναντι στο Robert Morris University (Illinois).

Το παιχνίδι το 2011 και το… κυνήγι της μπανάνας

Σε ένα κατάμεστο από μόνο όρθιους θεατές Odle Arena και πάλι Παρασκευή το Taylor University κέρδισε το Ohio Mid-Western 71-47.

Ο Scott Van Pelt του ESPN μίλησε για την παράδοση του Taylor University και της “Σιωπηλής Νύχτας” (Silent Night) στο δικό του Show.

Κάτι που ξεκίνησε σαν πλάκα ή σαν μια προσπάθεια προσέλκυσης φιλάθλων στο γήπεδο, εξελίχθηκε σε κανονική γιορτή και μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη παράδοση. Το γεγονός μαζί με τις υπόλοιπες δραστηριότητες των μαθητών, στην κυριολεξία “πήρε ζωή” και τα δύο τελευταία χρόνια μέσω των social media έγινε γνωστό παντού.  

Ένα μοναδικό φαινόμενο που βρήκε μιμητές και σε άλλα κολέγια στην Αμερική. Έτσι όταν το Illinois προσέλαβε ως προπονητή της ομάδας μπάσκετ, τον απόφοιτο του Taylor τον John Groce, το τμήμα της εξέδρας των μαθητών που ονομάζεται “Orange Krush“, καλωσόρισε τον νέο προπονητή κάνοντας απόλυτη ησυχία επί 4 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα στο ντεμπούτο του.

Καλές Γιορτές σε όλους