adamopoulosΟι εκλογές της Τρίτης (6/11) στις Η.Π.Α. θα αναδείξουν τον (νέο;) πρόεδρο της χώρας, ο οποίος, παραδοσιακά, έχει μία άτυπη “προθεσμία” των 100 πρώτων ημερών για να αρχίσει να κρίνεται. Στα παρκέ της απέναντι όχθης του Ατλαντικού, πάντως, οι κρίσεις άρχισαν να γίνονται ελαφρώς βιαστικά. Η πρώτη εβδομάδα της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ ολοκληρώθηκε μονάχα που ο υπογράφων δεν θα ξεκινήσει τις κριτικές.

Άλλωστε, όλα θα φανούν σύντομα στο γήπεδο, καθώς στα debate του ΝΒΑ δεν χρειάζονται δα και 100 μέρες για να αποδειχθεί αν να υλοποιηθούν οι “προεκλογικές υποσχέσεις” των ομάδων και των σταρ τους. Απλώς, για αρχή, αποτυπώνουμε τι περίπου είδαμε στις 7 μέρες της έναρξης της σεζόν, τι περιμένουμε αλλά και τι… δεν περιμένουμε.

ΕΙΔΑΜΕ: Το Σαν Αντόνιο των 4 τίτλων και των 32 παρουσιών σε πλέι-οφς να πετυχαίνει το παρθενικό ξεκίνημα με 4-0 στην ιστορία του! Παρά, μάλιστα, την αρχική απουσία του Τζινόμπιλι.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Συνέχεια των καλών εμφανίσεων του Ντάνκαν, που έχει… ξανανιώσει, με μ.ο. 19,3π.-10,3ριμπ. κι ενώ οι μ.ο. καριέρας του είναι 20,3-11,3!
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Να δούμε τους Σπερς να φορτσάρουν κι άλλο, καθώς και οι ίδιοι γνωρίζουν πως έχουν υψηλό μ.ο. ηλικίας και σημασία έχει να είναι έτοιμοι και “φρέσκοι” στα πλέι-οφς.

ΕΙΔΑΜΕ: Τον Ρέι Άλεν να προσαρμόζεται άμεσα στο ρόστερ των πρωταθλητών Χιτ, έχοντας μ.ο. 15,5π. από τον πάγκο, με συνολικά 12/20τριπ. (60%)!
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Από τους δύο σταρ του Μαϊάμι, ΛεΜπρον Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ, να ανεβάσουν σταδιακά την απόδοσή τους, καθώς ο πρώτος έπαιξε το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο δεύτερος προέρχεται από τραυματισμό και επέμβαση.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Από τον Κρις Μπος να επαναλάβει το κατόρθωμα των 40π. που είχε κόντρα στο Ντένβερ, αν και οι δύο ηγέτες θα ήθελαν βοήθεια τόσο από τον πρώην παίκτη του Τορόντο όσο και από τους Τσάλμερς, Μπάτιερ, Λιούις.

ΕΙΔΑΜΕ: Τους Λέικερς να ξεκινούν με 0-3 και να βρίσκονται στον πάτο της Πασίφικ… Η ομάδα του Λ.Α. δεν έχει βρει ακόμη τη “χημεία” της και θα χρειαστεί χρόνο, καθώς εφαρμόζει ένα νέο σύστημα (την επίθεση -του πανεπιστημίου- Princeton) και για μερικές μέρες ακόμη δεν θα έχει στην 5αδα τον τραυματία Στιβ Νας.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Σταθερότητα από τον Ντουάιτ Χάουαρντ στην επίθεση (είχε 19π. στην πρεμιέρα με το Ντάλας, 33 στο Πόρτλαντ, 13 με τους Κλίπερς και 28 στη νίκη επί του Ντιτρόιτ) και φυσικά να γίνει “βράχος” στην “τρύπια” ως τώρα άμυνα του Λ.Α..
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Άμεση σταθερότητα στην απόδοση των Λέικερς, καθώς το νέο σύστημα και η άφιξη των Χάουαρντ-Νας απαιτεί χρόνο για να συνηθίσουν το παιχνίδι του Κόμπι.

ΕΙΔΑΜΕ: Την Οκλαχόμα Σίτι να ξεκινά με 1-2, καθώς φαίνεται πως οι περσινοί φιναλίστ δεν έχουν συνηθίσει ακόμη την απουσία του περσινού κορυφαίου 6ου παίκτη του ΝΒΑ, Τζέιμς Χάρντεν, που παραχωρήθηκε στο Χιούστον.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Καλύτερη συνέχεια από τον Ουέστμπρουκ (είχε 32π. στη νίκη επί του Πόρτλαντ, αλλά 18 και 14π. στις ήττες από Σπερς και Χοκς αντίστοιχα). Και συνέχεια στο πολύπλευρο πια παιχνίδι του Ντουράντ, που μπορεί να μην σκοράρει (μ.ο. 22,7π.) όσο τις 3 τελευταίες σεζόν που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, αλλά έχει 14,3ριμπ. (ενώ στην καριέρα του μάζευε 6,4!) και 6,7ασ., ενώ μέχρι πέρυσι μοίραζε μόλις 2,9!
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Από το βασικό αντάλλαγμα του Χάρντεν, Κέβιν Μάρτιν, βοήθεια εκτός του σκοραρίσματος. Ο Μάρτιν είναι εξαιρετικός επιθετικός, είχε 28π.-6/8τριπ. στην ήττα από την Ατλάντα, όμως είναι απορία αν θα “κολλήσει” με τους δύο σταρ των Θάντερ.

ΕΙΔΑΜΕ: Τους Κλίπερς να πετυχαίνουν μία μεγάλη νίκη κόντρα στους συμπολίτες Λέικερς, όμως έκτοτε ηττήθηκαν εντός έδρας από Γκόλντεν Στέιτ και Κλίβελαντ… Καλό ρόστερ, όμως θα χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστούν απόλυτα οι νεοφερμένοι Κρόφορντ (αν και εκείνος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά) και Όντομ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Καλύτερη συνεργασία από Κρις Πολ και Μπλέικ Γκρίφιν στα κρίσιμα σημεία των αγώνων. Ως τώρα, τα κέρδη των “Κλιπς” σε ματς που “καίνε” προέρχονται από ατομικές ενέργειες του Πολ. Αλλά περιμένουμε και να αποτάξουν από πάνω τους την “ταμπέλα” των “μικρών” του Λ.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Μεγάλη βοήθεια από τον… πάγκο και τον κόουτς Βίνι Ντελ Νέγκρο.

ΕΙΔΑΜΕ: Την Νέα Υόρκη, παρά την απουσία του τραυματία Αμάρ’ε Στάνταμαϊρ σε ρεκόρ 3-0 και στο καλύτερο ξεκίνημα της από το 1999! Οι Νικς νίκησαν με 20π. τους πρωταθλητές Χιτ και δις (με μ.ο. 19π.) τους Σίξερς, με οδηγό τον Καρμέλο Άντονι.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Να δούμε να συνεχίζουν να παίζουν καλή άμυνα (μ.ο. 85,3π.), καθώς δείχνουν ασυνήθιστη όρεξη.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Να βλέπουμε τόσο… ήρεμο στο παιχνίδι του τον Τζέι-Αρ Σμιθ (μ.ο. 16π. με 61,5% στα τρίποντα από τον πάγκο). Εκτός αν ο κόουτς Μάικ Γούντσον βρήκε τρόπο να τιθασεύσει τον πρώην γκαρντ του Ντένβερ.

ΕΙΔΑΜΕ: Τους Νετς να αφήνουν ανάμικτες εντυπώσεις (ρεκόρ 1-1). Καλό ρόστερ, αλλά απαιτείται και για αυτούς χρόνος για να μάθει ο Ντερόν Ουίλιαμς το παιχνίδι του νεοφερμένου Τζο Τζόνσον
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Κι άλλα σκαμπανεβάσματα όπως στην ήττα από τη Μινεσότα, αφού οι Νετς έχασαν προβάδισμα 22 πόντων!
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Μεγάλη διαφορά στον “θόρυβο” της εξέδρας. Οι Νετς μετακόμισαν από το Νιου Τζέρσεϊ στο Μπρούκλιν, όμως ακόμη δεν έχουν νιώσει “ζεστασιά” στο νέο “σπίτι” τους.

ΕΙΔΑΜΕ: Κάποιες απρόσμενες και τρόπον τινά εκπλήξεις με το ξεκίνημα των Μιλγουόκι (2-0), Ορλάντο (2-0) και Γκόλντεν Στέιτ (2-2).
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Από τους Μπακς συνέχεια της φόρμας του Μπράντον Τζένινγκς και ενθουσιασμό από τα νεανικά ρόστερ των Μάτζικ και Ουόριορς.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Από το Ορλάντο να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, αφού πρόκειται για νέα ομάδα και δύσκολα θα ανταγωνιστεί τις δυνατές ομάδες της Ανατολής.

ΕΙΔΑΜΕ: Την Φιλαδέλφεια να ξεκινά άσχημα (1-2), όμωςο κόουτς Νταγκ Κόλινς έχει καλό σύνολο και ως τώρα άλλοθι την απουσία του τραυματία Άντριου Μπάινουμ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Το πώς θα προσαρμοστεί ο πρώην σέντερ των Λέικερς, που αναμένεται να γίνει ο ηγέτης των Σίξερς.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Σταθερότητα από την περιφέρεια, αφού για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, η Φιλαδέλφεια θα έχει κεντρικό πρόσωπο στην επίθεση έναν ψηλό…

ΕΙΔΑΜΕ: Τον Κώστα Κουφό να ξεκινά βασικός στα τρία πρώτα ματς του Ντένβερ. Ο διεθνής σέντερ παίζει βεβαίως “μόλις” 23,7΄, έχοντας μ.ο. 5π.-6,3ριμπ., 46,2% στα δίποντα αλλά και 42,9% στις βολές, δείχνοντας πως θα μοχθήσει για μνα κερδίσει χρόνο από τους ΜακΓκι κα Μοζγκόφ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Να δούμε πότε θα βάλει μυαλό στο κεφάλι του ο ΜακΓκι, που είναι σαφώς ο πιο ταλαντούχος ψηλός των Νάγκετς.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Διαφορά από το περσινό παιχνίδι τους, αφού παρά την προσθήκη του Ιγκουοντάλα, τα πάντα περνάνε από τα χέρια του Λόουσον.

ΕΙΔΑΜΕ: Τον Αντρέι Κιριλένκο να αποδεικνύει πως η θέση του είναι στο ΝΒΑ. Ο πρώην φόργουορντ της Γιούτα και πέρυσι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει ως τώρα 14,3π.-7,7ριμπ.-4,7ασ. σε 30΄ και προσπαθεί να καλύψει το κενό των Λαβ-Ρούμπιο για την Μινεσότα.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Μεγαλύτερη βοήθεια από τον Μπράντον Ρόι και τον Ντέρικ Ουίλιαμς μέχρι την επιστροφή των τραυματιών.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Από τον Αλέξέι Σβεντ σταθερότητα, αν και μετά την άποντη πρεμιέρα με το Σακραμέντο, είχε 8 και 10π. στην ήττα στο Τορόντο και στη νίκη στο Μπρούκλιν αντίστοιχα!

ΕΙΔΑΜΕ: Τις δύο πρώτες παρατηρήσεις για flopping στον Μπαρέα της Μινεσότα και τον Σλόαν του Κλίβελαντ!
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Να δούμε αν θα υπάρξει συμμόρφωση.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Μεγάλη ανοχή ούτε για σταρ floppers όπως ο ΛεΜπρον Τζέιμς ή κ Πολ Πιρς.

ΕΙΔΑΜΕ: Τον Κάιρι Ίρβινγκ να επιβεβαιώνει πως φέτος θα είναι ο ηγέτης των Καβαλίερς (2-2), έχοντας μ.ο. 23,8π.-6ασ.-3,8ριμπ. κι ενώ στην περσινή ρούκι σεζόν του είχε 18,6π.-5,4ασ.-3,7ριμπ.!
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Καλή συνέχεια από τον ρούκι Ντιόν Ουέιτερς (μ.ο. 16,3π.με 11/20τριπ.), που έχει γίνει αγαπημένος παίκτης του κόουτς Μπάιρον Σκοτ και στη μεγάλη νίκη στο Λ.Α. επί των Κλίπερς είχε 28π.-7/11τριπ.!
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Τόσο εντυπωσιακή συνέχεια από τους Καβς, καθώς αυτό θα γίνει μόνο αν οι Τόμπσον, Τζι, Ζέλερ, βοηθήσουν στην ρακέτα τον εξαιρετικό φέτος Βαρεζάο (μ.ο. 14π.-15ριμπ.).

ΕΙΔΑΜΕ: Τον Ο-Τζέι Μέιγιο να γίνεται ο ηγέτης των Μάβερικς, λόγω της απουσίας του τραυματία Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο πρώην γκαρντ του Μέμφις ξεκίνησε με 21,5π. μ.ο., ενώ στην ως τώρα καριέρα του στους Γκρίζλις είχε 15,3.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Πότε θα επιστρέψει ο Νοβίτσκι.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Μεγάλη σταθερότητα από τους Μαβς (3-1), που νίκησαν στην πρεμιέρα στο Λ.Α. τους Λέικερς και στο επόμενο ματς διαλύθηκαν στην Γιούτα…

ΕΙΔΑΜΕ: Τον Ντέιμιαν Λίλαρντ του Πόρτλαντ να ξεχωρίζει περισσότερο από τους ρούκι της σεζόν. Ο γκαρντ των Μπλέιζερς (Νο6 στο ντραφτ) ανέλαβε άμεσα ηγετικό ρόλο και έχει μ.ο. 19,3π.-8ασ.! Εξαιρετική αρχή και για τον Τζέι Κράουντερ (Νο34-Μαβς, 8,8π.-2,8ριμπ.).
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Καλύτερη συνέχεια από τους Άντονι Ντέιβις (Νο1-Χόρνετς, 14,5π.-6,5ριμπ.), Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ (Νο2-Σάρλοτ, 7,5π.-6ριμπ. σε 23,5΄), Χάρισον Μπαρνς (Νπ7-Ουόριορς, 7,5π.-15,ριμπ.), Μπράντλεϊ Μπιλ (Νο3-Ουίζαρντς, 5π.-2ασ.)
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ: Να δούμε κάποιον από τους παραπάνω να γίνεται (τουλάχιστον άμεσα) “Μεσσίας” της ομάδας του.