Είναι αδιαμφισβήτητα μία ομάδα που, κατά το κοινώς λεγόμενο, «χαίρεσαι να την βλέπεις». Μάλλον σε αντίθεση με τους… αντιπάλους της. Αν και ο Μάικ Μαλόουν, κόουτς των Ντένβερ Νάγκετς, είπε τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/11), πριν από την ήττα τους από το Γκόλντεν Στέιτ, ότι «αισθανόμαστε σαν τους Ουάσινγκτον Τζένεραλς (σ.σ.: την ομάδα που αντιμετώπιζαν παραδοσιακά -και διέλυαν- οι περίφημοι Χάρλεμ Γκλόουπτροτερς!)… Κανείς δεν έρχεται να παρακολουθήσει τη δική μας ομάδα, όμως είμαστε εντάξει με αυτό. Αντιμετωπίζουμε μία σπουδαία ομάδα». Οι Ουόριορς πέρασαν από το Κολοράντο και ισοφάρισαν το καλύτερο ξεκίνημα στη ιστορία του ΝΒΑ με ρεκόρ 15-0 των Κάπιτολς (1948) και Ρόκετς (1993), αποδεικνύοντας πως εκτός από το ταλέντο και τη σκληρή προπόνηση, πορεύονται και με την… διασκέδασή τους.

Το ματς κόντρα στους Νάγκετς δεν ήταν εύκολο. Και όταν, στην 1η περίοδο, οι πρωταθλητές έδειχναν λίγο νωθροί (ή και αλαζόνες), ο υπηρεσιακός κόουτς, Λουκ Ουόλτον, κάλεσε τάιμ-άουτ και το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους παίκτες ήταν: «Πού είναι το χαμόγελό μας; Πού είναι η διασκέδασή μας;»! Όπως ανέφερε και ο Ίθαν Στράους του δικτύου ESPN, τα «σπορ υποτίθεται πως δεν είναι χαρά και διασκέδαση. Μάθαμε ότι είναι στυγνός επαγγελματισμός, άγχος για το αποτέλεσμα και αγωνία για να επιβεβαιώσει κανείς το εαυτό του και την ανωτερότητά του». Μπορεί το χαμόγελο να είναι κάτι που μοιάζει με καχύποπτο -ή και αλαζονικό- μέσα στο γήπεδο, όμως οι Ουόριορς συνεχίζουν και διαπρέπουν (και) με αυτό. Και νικούν τον ανταγωνισμό και με την απίστευτη αποφασιστικότητά τους.

Για την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ, η χαρά του παιχνιδιού είναι ένα επιπλέον «όπλο». Κάτι που ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους. Γι’ αυτό τους βλέπετε να πανηγυρίζουν ένα απλό καλάθι στα μέσα της 3ης περιόδου σαν να είναι νικητήριο. Γι’ αυτό τους κοιτάζει κανείς στα μάτια και διαπιστώνει πως δεν φοβούνται κανέναν! Το έβλεπε κάποιος στον πρόσφατο θρίαμβό τους μέσα στο Λ.Α. επί των Κλίπερς, όπου ανέτρεψαν διαφορά 23π. και διατήρησαν το αήττητό τους. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως παρότι «επέστρεψαν» και μείωσαν στον πόντο, όταν έμειναν πάλι 10π. πίσω περίπου 5′ πριν τη λήξη, στο τάιμ-άουτ ο Στεφ Κάρι ήταν τόσο χαλαρός, που είπε στους παίκτες του: «Ηρεμήστε, έχουμε ακόμη μπόλικο χρόνο!»

Η αυτοπεποίθηση του περσινού MVP αποδεικνύεται ακόμη και σε μία όχι καλή βραδιά. Κόντρα στους Νάγκετς, ο κορυφαίος σκόρερ της σεζόν (μ.ό. 32,7π. και 4 περισσότερους από τον δεύτερο Ράσελ Ουέστμπρουκ!) δεν πρόσφερε τα συνηθισμένα στο παρκέ, έχοντας 19π., αλλά σε μόλις 28′. Ο Κάρι, που είχε συνεχόμενα ματς με +5 εύστοχα τρίποντα, πέτυχε 3/8 στο γήπεδο στο οποίο σουτάρει καλύτερα από κάθε άλλο στις Η.Π.Α.. Αφού στο «Pepsi Center» μετρά στην καριέρ του 65,9% από τα 7,25μ., ενώ πριν από τον αγώνα της Κυριακής είχε καταγράψει… 28/39τριπ.! Στο ματς στο Ντένβερ ο Κάρι ξεκουράστηκε περισσότερο από κάθε άλλο παιχνίδι στη φετινή κανονική περίοδο. Αλλά εκτός από τα 28′ μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου, πρόσφερε πολλά και από τον πάγκο. Μάλιστα, πανηγύρισε έντονα κάθε καλάθι των συμπαικτών του και όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις του μετά το φινάλε, αποκρίθηκε πως «όλος ο πάγκος ήταν ”ζωντανός”. Προσπαθούμε να κάνουμε φασαρία και στον πάγκο και να δείξουμε τη συμπαράσταση σε όσους παίζουν. Δείχνουμε το ”βάθος” του πάγκου μας και χωρίς αριθμούς και στατιστικά».

Η χαρά του παιχνιδιού δεν είναι για τους Ουόριορς μόνο όσα γίνονται στο παρκέ. Ο παγκίτης Μαρίζ Σπέιτς τόνισε μετά την επικράτηση στο Ντένβερ πως «αυτό που γίνεται στον πάγκο είναι που επιβεβαιώνει πως είμαστε αδέρφια. Υποστηρίζουμε απλώς κάθε παίκτη που αγωνίζεται. Δεν έχει σημασία αν κάποιος παίζει 30′ ΄ή 2′. Για εμάς είναι ο ίδιος αγώνας. Ο καθένας δίνει και λαμβάνει την ίδια αγάπη και για αυτό συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία». Ο μέχρι πέρσι «ρολίστας πολυτελείας», αλλά και MVP των Τελικών, Αντρέ Ιγκουοντάλα, αποδεικνύει και φέτος ότι είναι βασικό «γρανάζι» στη «μηχανή» των Ουόριορς. Πλέον είναι και βασικός στο small-ball του Ουόλτον με 5αδα Κάρι-Τόμπσον-τον ίδιο-Μπαρνς-Γκριν, ένα σχήμα που έχει παίξει μαζί 56′ στη σεζόν και έχει πετύχει στο ίδιο διάστημα… 200π.!!! Ο «τρελός» ρυθμός οδηγεί σε λάθη, όμως το Γκόλντεν Στέιτ παίζει τόσο ομαδικά όσο και οι Σπερς και ίσως και… μία ταχύτητα πιο γρήγορα. Και όταν έρθει η πρώτη ήττα, οι Ουόριορς δεν θα ανησυχήσουν. Όχι γιατι είναι ήδη πολύ μπροστά στις βαθμολογίες. Γιατί θα χαρούν το επόμενο ματς και την επόμενη νίκη.