adamopoulosΤο κρεβάτι του πόνου για τον Κόμπι Μπράιαντ μοιάζει να “μεταμορφώνεται” σε κορυφή της μαρκίζας του “Στέιπλς Σέντερ” για τον Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο σοβαρός τραυματισμός του μεγάλου σταρ και αρχηγού της ομάδας του Λ.Α. αλλάζει τα δεδομένα στα επερχόμενα πλέι-οφς, στην επικείμενη μεταγραφική αγορά και βεβαίως στα αποδυτήρια και το παρκέ για τους “Λιμναίους“.

Οι Λέικερς υποχρεώνονται να ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο είτε για να αποφύγουν να γίνουν “η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ που δεν προκρίθηκε στα πλέι-οφς” είτε για να σώσουν την υπόληψή τους και να “χωρέσουν” τουλάχιστον στην δυτική 8αδα.

Βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, ωστόσο, η “σκήνή” του Λος Άντζελες φαίνεται πως ανήκει πια στον “Superman“. Ο Χάουαρντ δεν έκρυψε ποτέ μέσα στη σεζόν την δυσαρέσκειά του που δεν κατάφερε όχι μόνο να νιώσει ισάξιος του Κόμπι στην 5αδα, αλλά ούτε να εξελιχθεί στο “2ο βιολί” στην επίθεση. Στην γενικότερη ενόχλησή του από σχόλια του Μπράιαντ, τού θύμισε πριν από καιρό ότι “δεν είσαι γιατρός” (σ.σ.: όταν ο “Black Mamba” έκανε συστάσεις στον θηριώδη σέντερ για τον τραυματισμό του στη μέση και τον ώμο), ενώ στην μικρή “βεντέτα” τους μπήκε μέχρι και ο πατέρας του Χάουαρντ! Ο τελευταίος φώναξε και ζήτησε από την διοίκηση των Λέικερς να προστατεύσει τον γιο του, καθώς δεν του άρεσαν οι “ιατρικές συμβουλές” του Κόμπι, που φαινόταν πως πίεζε τον ψηλό να παίζει πιο μαχητικά…

Για καιρό φαινόταν πως ο Χάουαρντ δεν μπορούσε να “ζήσει” με τον Μπράιαντ. Κάτι που σήμαινε ότι ή θα έκανε υπομονή μέχρι ο μεγάλος σταρ του Λ.Α. να αποφασίσει να αποσυρθεί -πιθανότατα το καλοκαίρι του 2014– ή θα αρνούνταν να δεχθεί την πρόταση ανανέωσης των Λέικερς. Ο πρώην σέντερ του Ορλάντο είναι ελεύθερος την 1η Ιουλίου, δεν έκρυψε ποτέ πως προορισμοί όπως του Μπρούκλιν ή του Ντάλας του αρέσουν περισσότερο και δεν αποκλείεται, ως free-agent, να ζητήσει το μάξιμουμ συμβόλαιο σε μία ομάδα που έχει μπόλικο χώρο στο σάλαρι-καπ της. Μέχρι τότε, όμως, ο Χάουαρντ μπορεί να (απο)δείξει ότι μπορεί να “ζήσει” στο “Στέιπλς Σέντερ” και χωρίς τον Κόμπι;

Το υπάρχον ρόστερ των Λέικερς δεν αφήνει περιθώρια για άλλον (προσωρινό) “διάδοχο” του Μπράιαντ. Ο Στιβ Νας είναι 39 ετών, ο Πάου Γκασόλ “τ’ ακούει” από την εξέδρα ακόμη και στις καλές βραδιές του στο παρκέ και ο Metta World Peace μπορεί να οδηγήσει στο ψυχιατρείο τον κόουτς Ντ’ Αντόνι ή την διοίκηση, αν πάρει τα ηνία της ομάδας! Ο Χάουαρντ ήδη βγήκε μπροστά το Σάββατο (13/4), ημέρα που ο Κόμπι υποβλήθηκε σε επέμβαση για την ρήξη αχιλλείου, και μιλώντας στα αποδυτήρια, τόνισε ότι “είπα στους συμπαίκτες μου ότι αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε για ένα λόγο. Ολοι έχουμε κάνει κάποια ξεχωριστά πράγματα στις καριέρες μας και μπορούμε να τα επαναλάβουμε. Όλοι αισθανόμαστε  ευλογημένοι που παίζουμε με τον Κόμπι, όμως  όλοι έχουμε ταλέντο και πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο“.

Βεβαίως, λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ακόμη κι αν οι Λέικερς εξασφαλίσουν την 8η θέση στην Δύση, θα μπορέσουν να κοιτάξουν στα μάτια τους Θάντερ ή τους Σπερς χωρίς το άγριο βλέμμα του αυθεντικού ηγέτη τους. Ο Χάουαρντ “κουβάλησε” το Ορλάντο στους Τελικούς του 2009 σε μία Περιφέρεια χωρίς τον ανταγωνισμό της Δύσης και φυσικά σε μία ομάδα με το λεγόμενο “χωρίς κόστος” ή άγχος για πρωταθλητισμό. Η συμπεριφορά του “Superman” στο υπόλοιπο της σεζόν για το Λ.Α. θα δείξει εν μέρει και την διάθεσή του για το καλοκαίρι. Καθώς οι φήμες ότι μπορεί να υπογράψει ανανέωση, αλλά να παραχωρηθεί στο Μπρούκλιν, με τους Νετς να στέλνουν στη Μινεσότα τον Μπρουκ Λόπεζ και τους Γουλβς να προσφέρουν στους Λέικερς τον Κέβιν Λαβ δεν έχουν κοπάσει.

Πάντως, για να γίνει η “σκηνή” του Λ.Α. αποκλειστικό “χωράφι” του Χάουαρντ, θα πρέπει πια ο κόουτς Ντ΄Αντόνι να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Εδώ κι ένα μήνα, ο τεχνικός των Λέικερς άφηνε τον Κόμπι να “απαντά” στις “αμαρτίες” του σχεδιασμού της σεζόν, αφού ο Μπράιαντ ήταν εκείνος που ζητούσε να παίζει συνεχώς και να μην ξεκουράζεται, ώστε να οδηγήσει την ομάδα του τουλάχιστον στα πλέι-οφς.

Πλέον, ο Ιταλο-Αμερικανός προπονητής θα χρειαστεί να “ρίξει” τις -ούτως ή άλλως όχι μεγάλες, λόγω ηλικίας του ρόστερ- ταχύτητες και να περάσει περισσότερο τη μπάλα στην ρακέτα. Τόσο στον Χάουαρντ όσο και στον Γκασόλ. Έτσι ώστε η κούραση και οι θυσίες του Κόμπι, που αγωνιζόταν κατά μ.ο. 45,1′ μέσα στον Απρίλιο(!), να μην πάνε τελείως χαμένες. Η ερώτηση (και οι απορίες) είναι στο τραπέζι του Χάουαρντ. Τώρα εκείνος έχει το “μαχαίρι και το καρπούζι” στους Λέικερς. Η απάντηση, θετική ή αρνητική, θα είναι δική του.

Υ.Γ.: Εκείνοι που αποκάλεσαν “εγωπαθή” τον Μπράιαντ για το ομολογουμένως δακρύβρεχτο σχόλιό του (https://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=120798:2013-04-13-12-48-58&catid=8:nba&Itemid=19) στο Facebook, θα πρέπει να θυμηθούν πως κανένας σταρ σε όλα τα μεγάλα σπορ δεν είναι τουλάχιστον εγωιστής. Σαφώς και ακόμη και στο κρεβάτι του χειρουργείου έδειξε ότι του αρέσει να έχει την προσοχή του κοινού, όμως δεν είναι δυνατόν να τον κατηγορεί κάποιος ότι έχει 1 εκατομμύριο followers στο Twitter, αλλά εκείνος δεν “ακολουθεί” κανέναν!

Η ιστορία έχει δείξει πως ο Κόμπι είναι δουλευταράς, εγωιστής και δεν έχει σημασία να τον κρίνει κανείς για το πόσο αργά μπήκε σε Twitter Facebook ή Instangram. Το αν θα γυρίσει δυνατός είναι άλλο θέμα.