Με μία εμφάνιση στα πλέι-οφς την τελευταία 12ετία, οι Κλίπερς προφανώς θα ήταν ευχαριστημένοι με την φετινή πρόκρισή τους στην ποστ-σίζον. Ωστόσο, με την φιλοσοφία “όριο είναι ο ουρανός” που έχουν στις ΗΠΑ, το “σκούπισμα” από τους Σπερς στους δυτικούς ημιτελικούς σαφώς και αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση στους “μικρούς” του Λ.Α.. Οι οποίοι, βεβαίως, θέλουν να μεγαλώσουν κι άλλο. Η ομάδα του Βίνι Ντελ Νέγκρο δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση στο φορμαρισμένο Σαν Αντόνιο (των 18 διαδοχικών νικών), όμως έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται για τη συνέχεια.

Η χειμωνιάτικη απόκτηση του Κρις Πολ και η συνύπαρξή του με τον Μπλέικ Γκρίφιν κάνουν τους -λίγους, είναι αλήθεια- φαν των “Κλιπς” να αισιοδοξούν. Αν και για να έχουν την ευκαιρία να κάνουν το βήμα παραπάνω και να “κλέψουν” αρχικά τα πρωτεία του Λ.Α. από τους συμπολίτες Λέικερς, θα πρέπει να δώσει και η διοίκηση έναν “αγώνα” μέσα στο καλοκαίρι…

Ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης Ντόναλντ Στέρλινγκ κατηγορήθηκε συχνά για “τσιγκουνιές”, όμως πλέον έχει ένα υλικό στα χέρια του που δείχνει να έχει διάθεση να το εκμεταλλευτεί. Πληρώνοντας τους δύο μεγάλους σταρ του και ελπίζοντας να τους πλαισιώσει με εξαιρετικούς ρολίστες.

Η αρχή έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη με την απόκτηση του άτυχου, λόγω του τραυματισμού του, Τσόνσι Μπίλαπς και του Καρόν Μπάτλερ. Ενώ υπήρχαν ήδη οι Μο Ουίλιαμς και Έρικ Μπλέντσο και αποκτήθηκε τον Μάρτιο και ο Νικ Γιανγκ. Παρόλα αυτά, μάλλον ο Στέρλινγκ έφτασε στο άλλο άκρο για να βγάλει από το “στενό” πορτοφόλι του 40εκατ.δολ. για 4 χρόνια για τον (υπερτιμημένο;) ΝτεΑντρε Τζόρνταν, ώστε να “ματσάρει” το ίδιο ποσό που του είχαν προσφέρει από το Γκόλντεν Στέιτ.

Η διοίκηση των Κλίπερς, πάντως, επικεντρώνεται στις “βάσεις” του “οικοδομήματος” που ονειρεύεται. Και αυτές είναι φυσικά οι Γκρίφιν και Πολ. Ο πρώτος μπορεί να υπογράψει φέτος το καλοκαίρι επέκταση του συμβολαίου του για τα επόμενα 5 χρόνια. Σε αντίθετη περίπτωση, θα γίνει restricted freeagent το 2013.

Ο Κρις Πολ, από την πλευρά του, μετά την ανταλλαγή του από τους Χόρνετς, δεσμεύτηκε να μην κάνει χρήση της οψιόν που είχε να μείνει φέτος ελεύθερος, όμως θα έχει αυτό το δικαίωμα το μεθεπόμενο καλοκαίρι. Και οι Κλίπερς δεν θέλουν να φτάσουν ως εκεί και γεμάτοι άγχος, αλλά φιλοδοξούν να πείσουν τον “CP3” να ανανεώσει νωρίτερα. Είναι φυσικό πως οι δύο υποθέσεις εξαρτώνται η μία από την άλλη…

Ο Πολ δεν πρόκειται να μείνει σε μία ομάδα χωρίς τον Γκρίφιν, έστω κι αν θα είναι εκείνος το Νο1 σε μία μεγάλη αγορά. Και ο Γκρίφιν περιμένει πώς και πώς την συμφωνία του Πολ, προκειμένου να υπογράψει πολυετή συμφωνία με την ομάδα που τον επέλεξε στο Νο1 του ντραφτ.

Ο πρόεδρος της ομάδας του Λ.Α., Άντι Ρέσερ και ο τζένεραλ μάνατζερ, Νιλ Όλσεϊ παραμένουν αισιόδοξοι ότι οι δύο ηγέτες των Κλίπερς θα συνεχίσουν να φορούν την φανέλα τους. “Έχω την αίσθηση πως όλα θα γίνουν“, σχολίασε ο πρώτος, παραδεχόμενος ότι “για την ώρα μας ενδιαφέρει να κάνουμε κι άλλα πράγματα για να γίνει καλύτερη η ομάδα”. Καταλήγοντας πως “πιστεύω ότι τόσο ο Κρις όσο και ο Μπλέικ θα τελειώσουν την καριέρα τους μαζί μας”!

Αυτό στο οποίο δεν αναφέρθηκε ο κ. Ρέσερ είναι το θέμα του προπονητή. Οι δύο σταρ του στήριξαν τον Βίνι Ντελ Νέγκρο μέσα στη σεζόν, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως δεν κάνει για τον πάγκο των “Κλιπς“. Ο Ρέσερ τόνισε μόνο πως “η σειρά με τους Σπερς μας έδειξε μόνο ένα πράγμα. Ότι πρέπει να κάνουμε πολλά για να “χτίσουμε” μία ομάδα ικανή για το πρωτάθλημα και είμαστε προετοιμασμένοι για τις καταστάσεις που θα μας πάνε στο επόμενο επίπεδο”.