Ήρθε από τον πάγκο για πρώτη φορά σε αγώνα μετά τον Μάρτιο του 2012. Ωστόσο, ο Στεφ Κάρι επέστρεψε «με φόρα», οδήγησε τους Ουόριορς στη νίκη στο Πόρτλαντ και σε προβάδισμα 3-1 στη σειρά των δυτικών ημιτελικών και άφησε με ανοικτό το στόμα αντιπάλους και ουδέτερους παρατηρητές! Αν και… παγκίτης, για ένα ματς, ο MVP του ΝΒΑ την τελευταία διετία -και μάλιστα όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (10/5) για πρώτη φορά ομόφωνα(!)-απέδειξε ότι σημασία έχει να πει την τελευταία κουβέντα. Και παρότι άρχισε το ματς με 0/9τριπ., είχε 5/7 στη συνέχεια και πέτυχε ένα ρεκόρ και μία σπάνια επίδοση. Ο ηγέτης του Γκόλντεν Στέιτ, αν και είχε 13π. με 6/18 σουτ στα τρία πρώτα δωδεκάλεπτα, σκόραρε 27π. στην 4η περίοδο και την παράταση, με 10/14 σουτ, ενώ σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ΝΒΑ, με 17π. σε έξτρα πεντάλεπτο!!! Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε με 16π. στον Γκίλμπερτ Αρίνας των Ουίζαρντς, από το 2006.

Ο Κάρι κατέρριψε φυσικά και την κορυφαία επίδοση για πόντους στην παράταση και στα πλέι-οφς, αφήνοντας πίσω του τους 13π. του Κλάιντ Ντρέξλερ από το 1992 (με τη φανέλα του Πόρτλαντ)! Ενώ έγινε και ο πρώτος παίκτης με 40+π. ερχόμενος από τον πάγκο σε αγώνα της ποστ-σίζον, μετά τον Νικ Βαν Έξελ, τότε ως παίκτης του Ντάλας. Και ο τρίτος τα τελευταία 40 χρόνια, μετά και τον Φρεντ Μπράουν, που είχε 45π.! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σταρ των πρωταθλητών πέτυχε στον έξτρα χρόνο περισσότερους πόντους από τους Μπλέιζερς (17-14) και πιο πολλούς από… όσους σκόραραν μαζί λίγο νωρίτερα στην παράταση οι Χιτ-Ράπτορς! Το ξεκίνημα δεν έδειχνε τόσο εντυπωσιακό, αφού με τα 0/9τριπ. λίγο έλειψε να «αγγίξει» το αρνητικό ρεκόρ της Λίγκας, που παρέμειναν τα 0/11 του Τζον Σταρκς των Νικς, από τον 7ο Τελικό του 1994 με το Χιούστον.

Ο 28χρονος γκαρντ, πάντως, δεν βοήθησε τους Ουόριορς να αποφύγουν δεύτερη διαδοχική ήττα -κάτι που δεν έχουν βιώσει φέτος(!)- μόνο με το σκορ του. Αλλά και με την δημιουργία του. Εκτός των 9ριμπ., μοίρασε και 8 ασίστ, από τις οποίες οι συμπαίκτες του πέτυχαν 21π. με 8/10 σουτ, εκ των οποίων τα 6/6 ελεύθερα και ένα τρίποντο από τον Χάρισον Μπαρνς, που έγραψε το 111-111 στα 53” της κανονικής διάρκειας και ουσιαστικά έστειλε το ματς στην παράταση… Πάντως, τους 17π. του στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Κάρι τους πέτυχε κόντρα στους Αλ-Φαρούκ Αμίνου, Μέισον Πλάμλι και Σι-Τζέι ΜακΚόλουμ, έχοντας 3/3 ελεύθερα σουτ και 3/5 πάνω σε άμυνα. Ενώ και τα 7 σουτ τα οποία επιχείρησε στην παράταση δεν χρειάστηκε ασίστ από συμπαίκτη του (αν και στο φετινό ρεκόρ τριπόντων του είχε +55% έπειτα από πάσα) και είχε 3/3 τζαμπ-σουτ από δική του ντρίμπλα.