Ο Ισπανός ζωγράφος, Σαλβαδόρ Νταλί, διαπίστωσε πριν από πολλές δεκαετίες πως «δεν πρέπει να φοβάστε την τελειότητα, γιατί δεν θα την πετύχετε ποτέ!». Το «αριστούργημα» των 28 διαδοχικών νικών των Ουόριορς έλαβε τέλος τα ξημερώματα της Κυριακής (13/12), αλλά οι πρωταθλητές δεν… πέταξαν δα και τον καμβά ή το πινέλο από τα χέρια τους. Καθώς ο Ντρέιμοντ Γκριν ξεκαθάρισε αμέσως μετά την πρώτη ήττα της σεζόν και παρθενική έπειτα από… 186 ημέρες (στην κανονική περίοδο) ότι «βάζω στοίχημα πως θα νομίζετε ότι είμαστε στεναχωρημένοι, ε; Αλλά…». Το Γκόλντεν Στέιτ άφησε πίσω του πια το άγχος του αήττητου ξεκινήματος στην ρέγκιουλαρ-σίζον και πλέον δεν «ζει και αναπνέει» μόνο για το repeat του τίτλου, αλλά και για ένα άλλη «παράσημο». Η παρέα του Στεφ Κάρι είχε να ηττηθεί από τις 7 Απριλίου (με 103-100 στη Νέα Ορλεάνη και από τις 9 Ιουνίου γενικά, στον 3ο Τελικό στο Κλίβελαντ), όμως γνώριζε πως κάποια στιγμή θα ξαναζήσει αυτή την εμπειρία. Το τριπλ-νταμπλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο έκανε την υπόλοιπη Λίγκα να… ηρεμήσει και μετέτρεψε το Μιλγουόκι σε «θύτη» ενός ακόμη σερί, αφού έδωσε τέλος στο δεύτερο καλύτερο σερί στην ιστορία της Λίγκας και ήταν η ομάδα που το 1972 είχε σταματήσει και τους Λέικερς, έπειτα από 33 συνεχόμενες επιτυχίες! Ωστόσο, περίπου όπως δίδαξαν παλαιά στις σχολές δημοσιογραφίας, ότι «είδηση δεν είναι όταν ο σκύλος δαγκώσει άνθρωπο, αλλά όταν ο… άνθρωπος δαγκώσει σκυλί», το νέο δεν ήταν ακριβώς ο αδιαμφισβήτητος θρίαμβος των Μπακς, αλλά η πρώτη φετινή ήττα των πρωταθλητών.

Κάποιος μπορεί να πει ότι ήταν μάταιο το άγχος των Ουόριορς για το εκπληκτικό σερί τους. Όμως είναι γεγονός πως ομάδες υψηλού επιπέδου «τρέφονται» συχνά από τέτοιες επιδιώξεις μέσα σε μία σεζόν. Η ομάδα του Όκλαντ ευτύχησε, εκτός από τους μικροτραυματισμούς των Μπόγκουτ, Μπαρνς και Τόμπσον, να μην έχει τέτοιες ατυχίες στον φετινό δρόμο της, ενώ δεν έχει και τις ανησυχίες ομάδων όπως οι Καβς και οι Σπερς που ενίοτε «θυσιάζουν» λεπτά ή και ολόκληρους αγώνες των σταρ τους, ώστε να εμφανιστούν «φρέσκοι» στα πλέι-οφς του Απριλίου. Είναι επίσης γεγονός πως οι παίκτες του υπηρεσιακού τεχνικού Λουκ Ουόλτον θέλησαν ως τώρα να παίξουν «στα κόκκινα» για να κυνηγήσουν το σερί των 33 νικών των Λέικερς, απολαμβάνοντας την απίστευτη διαδρομή τους. Η αξιοσημείωτη αυτοπεποίθηση των Ουόριορς δεν θα τους υποχρεώσει σε πισωγύρισμα μετά την ήττα στο Μιλγουόκι. Άλλωστε, δεν ζουν και στην… Ελλάδα, όπου τη μία μέρα είσαι «θεός» και την άλλη «λίγος». Θα μάθουν και από το ανεπιτυχές αποτέλεσμα και από όσα λάθη έκαναν κόντρα στους Μπακς και ίσως να γίνουν και λιγότερο… εφησυχασμένοι. Η προβολή θα φύγει για λίγο από πάνω τους, καθώς το τελευταίο διάστημα τα μεγάλα δίκτυα άλλαζαν τις προγραμματισμένες μεταδόσεις του, ώστε να «σημαδέψουν» και κυρίως να «πετύχουν» το ματς για το οποίο συζητούσε όλη η Αμερική. Αυτό, δηλαδή, στο οποίο το Γκόλντεν Στέιτ θα χάσει!

Εκτός από το αήττητο στην φετινή κανονική περίοδο, οι πρωταθλητές έχασαν στο Ουισκόνσιν μία ακόμη ευκαιρία. Νικώντας στην 2η παράταση στη Βοστόνη είχαν φτάσει στο 28-0 και ξεπέρασαν την 2η καλύτερη επίδοση του ΝΒΑ, αυτή των Χιτ από το 2012-13, με 27 συνεχόμενες επιτυχίες. Επιπλέον, είχαν φτάσει σε ρεκόρ 6-0 στην εκτός έδρας περιοδεία τους και απώλεσαν την ευκαιρία να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Λίγκας που θα ολοκλήρωνε μόνο με νίκες μία περιοδεία 7 ματς! Άλλωστε, από τις 284 φορές που ομάδα αγωνίστηκε σε 7 σερί ματς μακριά από το «σπίτι» της, μόνο οι Ουόριορς είχαν ξαναφτάσει στο 6-0, καθώς το πέτυχαν και τον Ιανουάριο του 2014, όταν όμως ηττήθηκαν στο 7ο παιχνίδι στο Μπρούκλιν… Ο κόουτς των Μπακς, Τζέισον Κιντ, δεν θέλησε να ακολουθήσει το περίφημο Small-Ball του Γκόλντεν Στέιτ και τους «χτύπησε» στη ρακέτα με τον θηριώδη Γκρεγκ Μονρό. Πάντως, μετά τον θρίαμβό του, ο Κιντ θέλησε να συγκρίνει τον σταρ των Ουόριορς, Στεφ Κάρι, με τον… Μάικλ Τζόρνταν! Λέγοντας πριν από το τζαμπ-μπολ πως «η δική μου γενιά μεγάλωσε θέλοντας να μοιάζει στον Μάικ. Ο Κάρι είναι ο ”μοντέρνος Τζόρνταν” για τα παιδιά». Ο ίδιος ο περσινός MVP, μάλιστα, προ ημερών είχε τονίσει πως ενώ δεν θέλει αυτές τις συγκρίσεις, «παίζω για να ξεπεράσω τον κορυφαίο όλων των εποχών, γιατί μόνο έτσι μπορώ να γίνω καλύτερος και να βελτιώνομαι». Για την ώρα, η ομάδα του ευελπιστεί να ξεπεράσει σε άλλες συγκρίσεις τον «MJ» και τους Μπουλς. Οι Ουόριορς δεν κρύβουν πως θέλουν να ξεπεράσουν το 72-10 του Σικάγο από το 1995-96. Οι «Ταύροι», τότε, είχαν 2 ήττες στα πρώτα 25 ματς και γνώρισαν 3η στο 26ο… Στο Γκόλντεν Στέιτ, με το 24-1, «προσγειώθηκαν» στην πραγματικότητα. Και τώρα, αφού η… επιστήμη του σουτ του Κάρι παραμένει δεδομένη και ειδήσεις σαν την… τουαλέτα του(!) μένουν πίσω, μπορούν να αφοσιωθούν στο… «ακόνισμα» των νυχιών τους για τον δεύτερο διαδοχικό τίτλο.