Δεν πήγε στο πανεπιστήμιο. Αντίθετα, προσπέρασε το κολέγιο ώστε να παίξει απευθείας στο ΝΒΑ από το γυμνάσιο. Ωστόσο, ο ερχομός του Ντουάιτ Χάουαρντ στο Λ.Α. και τους Λέικερς θα είναι στην αρχή ένα μάθημα για τον θηριώδη σέντερ. Ένα “φροντιστήριο” ηγεσίας από τον “σεσημασμένοleader που ονομάζεται Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος περιμένει πώς και πώς στην Καλιφόρνια τον πρώην πλέον σέντερ του Ορλάντο.

Για την ακρίβεια, περιμένει έναν… νέο Χάουαρντ. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο Yahoo!Sports ο αρθρογράφος Έιντριαν Βοϊνιαρόφσκι, “ο Χάουαρντ θα πρέπει να αφήσει στην Φλόριντα την μάσκα του κλόουν(!) με την οποία τον συνήθισε το κοινό“.

Ο 26χρονος Χάουαρντ έχει μόνιμα στο πρόσωπό του ένα μεγάλο χαμόγελο. Το είχε ακόμη και όταν κατσούφιαζε στους Μάτζικ και απαιτούσε ανταλλαγή. Πολλοί αντίπαλοί του τον θεωρούσαν “θεατρίνο“. Όχι γιατί προσποιούνταν στο παρκέ. Αν και ο Κέβιν Γκαρνέτ του φώναζε συχνά μέσα στο γήπεδο: “Βάψε το πρόσωπό σου, κλόουν“!!!

Περισσότερο, πάντως, σε κάθε ρακέτα, τον έβλεπαν σαν “ηθοποιό“. Και μάλλον αυτό -αλλά από την άλλη- θα θελήσει να δει στο “Στέιπλς Σέντερ” και ο Κόμπι, που θα περιμένει από τον “Superman” να “υποδυθεί” το σοβαρό στήριγμά του.

Οι δυο τους είχαν πριν από μερικούς μήνες μία τηλεφωνική επικοινωνία, για το ενδεχόμενο να γίνουν συμπαίκτες. Μία συνομιλία που έληξε άδοξα, αφού ο Μπράιαντ του ζήτησε να φέρει στο Λ.Α. την αμυντική του διάθεση (σ.σ.: τρις καλύτερος αμυντικός της σεζόν, από 2009 ως 2011), ενώ ο Χάουαρντ απάντησε πως θέλει να μεγαλώσει την επιθετική του επιρροή…

Κοινώς, το θέμα ήταν ποιος θα ήταν ο Νο1 στην ομάδα. Και μάλλον Κόμπι Μπράιαντ παρόντος, αυτό δεν αποτελεί καν ερώτηση! Ο καιρός πέρασε, ο Χάουαρντ έβαλε Μπρούκλιν και Ντάλας πιο ψηλά στην λίστα των επιθυμητών προορισμών, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν κατόρθωσε να προσφέρει κατάλληλα ανταλλάγματα στο Ορλάντο, φτάνοντας τον “Superman” σε σημείο να έχει ανάγκη τους Λέικερς, ώστε να μην περάσει μία βαρετή χρονιά με τους Μάτζικ.

Βεβαίως, παρά την παρουσία του Κόμπι και την απόκτηση του Στιβ Νας, και οι Λέικερς έχουν ανάγκη τον Χάουαρντ, τόσο γα το παρόν όσο και για το μέλλον. Διότι ξέρουν πως ένας τίτλος απαιτεί έναν μεγάλο σέντερ στη μέση της ρακέτας. Όπως οι Τζορτζ Μάικαν, Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και Σακίλ Ο’Νιλ, που είχαν στο παρελθόν.

Στο Λ.Α. πήραν το ρίσκο να αποκτήσουν τον Αμερικανό σέντερ χωρίς την συνοδεία δέσμευσης, πως θα υπογράψει επέκταση συμβολαίου από φέτος, ή ανανέωση το 2013. Όμως αυτό είναι μία παράμετρος της προσπάθειας να δημιουργήσουν ομάδα “μίας χρήσης“, που θα επιχειρήσει άμεσα να κατακτήσει τον τίτλο, ώστε να ισοφαρίσει τους Σέλτικς και ο Μπράιαντ να φορέσει το 6ο δαχτυλίδι.

Το επόμενο καλοκαίρι, οι Λέικερς ελπίζουν να έχουν “γλυκάνει” τον Χάουαρντ με ένα πρωτάθλημα, ή με την προοπτική να διεκδικήσουν εκ νέου τον (ελεύθερο) Κρις Πολ και να στηρίξουν το μέλλον τους πάνω στον CP3 και τον Χάουαρντ. Άλλωστε, ο Κόμπι καλωσόρισε τον “Superman” με μήνυμα και τηλεφώνημα από το Λονδίνο, όμως αμέσως μετά, όταν ρωτήθηκε, απάντησε ξεκάθαρα ότι “όταν αποχωρήσω, έπειτα από 2 ή 3 χρόνια, η ομάδα θα είναι δική του“!

Ο Μπράιαντ πρόσθεσε πως “ο Ντουάιτ ξέρει πως η πίεση και οι προσδοκίες είναι περισσότερες πλέον“, στέλνοντάς του το μήνυμα για την επικείμενη συμπεριφορά του.

Ο Κόμπι χόρτασε από πλάκα στο Λονδίνο και τώρα τον ενδιαφέρει ένα μόνο πράγμα: Ο τίτλος και η παρέλαση στο Λ.Α. τον ερχόμενο Ιούνιο. Γι’ αυτό και εύχεται η… μίμηση που έκανε ο Χάουαρντ, που δεν δίστασε στην παρουσίασή του να μιμηθεί την φωνή του Κόμπι και να πει: “Μου τηλεφώνησε και μου είπε: το Λ.Α. είναι το κατάλληλο μέρος για σένα“, να είναι το τελευταίο αστείο!

Οι Λέικερς ευελπιστούν πως ο Χάουαρντ θα τους “μεταμορφώσει” πάλι σε άξιους σφετεριστές του τροπαίου του ΝΒΑ. Αν οι ίδιοι… μεταμορφώσουν τον Χάουαρντ. Το μάθημα ηγεσίας θα είναι στη διάθεσή του. Και είναι στο (τεράστιο) χέρι του να το αποστηθίσει. Γιατί τουλάχιστον την επόμενη σεζόν, ο Κόμπι δεν θα του δώσει εύκολα την ευχαρίστηση να νιώσει ότι τον έχει ανάγκη