xaniasΈχοντας κάνει σχετικά εύκολα το 2-0 έως τώρα στα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός πλέον μπορεί να σκέφτεται τους τελικούς με τον Ολυμπιακό και ο αγώνας στη Ν. Σμύρνη με τον Πανιώνιο για την αγωνιστική των ημιτελικών μπορεί να αποτελέσει θαυμάσια ευκαιρία… προσομοίωσης ενόψει ΣΕΦ.

Απέναντι σε μια ομάδα που θα είναι σαφέστατα πιο ανταγωνιστική, σε μια δυνατή έδρα με “καυτή” ατμόσφαιρα, ένταση, ρυθμό, οι “πράσινοι” θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν όλες τις αισθήσεις τους στο φουλ, να είναι “τσιτωμένοι” και κυρίως να πάρουν μια “πρώτη γεύση” από δυνατό εκτός έδρας παιχνίδι. Ειδικότερα ο Κάρι και ο Γκουίν θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε “καυτή” ατμόσφαιρα και θα πάρουν το… βάπτισμα του πυρός ενόψει του ΣΕΦ.

Κυρίως βέβαια θα έχει την ευκαιρία ο Αργύρης Πεδουλάκης να δει πώς θα αντιδράσουν και οι δυο συγκεκριμένοι, αλλά και όλη η ομάδα στις συνθήκες ενός τέτοιου αγώνα. Μη ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε χάσει στη Ν. Σμύρνη για το πρωτάθλημα, με άλλες -φυσικά- συνθήκες, βαθμολογικές και αγωνιστικές.

Σε γενικές γραμμές φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχει ανεβάσει ρυθμούς, ο Διαμαντίδης βρίσκεται σε καλή φόρμα, όπως και οι Μπράμος, Σχορτσιανίτης, Γκιστ, ενώ ο Κάρι δείχνει να αποτελεί τον γκαρντ που μπορεί να δώσει λύσεις στην περιφέρεια.Αν μπορέσουν να ανεβάσουν την απόδοσή τους και οι ΟύκιτςΜασιούλις, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για το “τριφύλλι“.

Ο μεν πρώτος φαίνεται πως έχει… μπλοκάρει με την προσθήκη του Κάρι στη γραμμή των γκαρντ, προσπαθώντας να ξαναμπεί σε νέο ρόλο, ενώ του βγαίνει πλέον η κούραση από τους συνεχείς αγώνες με την Μπαρτσελόνα, όπου αγωνιζόταν πάνω από τριάντα λεπτά.

Ο δε δεύτερος διανύει κι αυτός περίοδο κάμψης μετά το κουραστικό διάστημα των αγώνων με την Μπαρτσελόνα, όπου έπαιζε κυρίως “τεσσάρι” και το τεχνικό τιμ του δίνει τις ανάσες που χρειάζεται, με την πρώτη ευκαιρία.

Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου βέβαια) πλησιάζουν και είναι ξεκάθαρο πως ο Πεδουλάκης με τους συνεργάτες του έχουν διαμορφώσει το χρονοδιάγραμμα της προετοιμασίας για τους τελικούς. Το… παρκέ θα δείξει αν όλα έχουν πάει καλά.