Με την ανανέωση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και την αποδέσμευση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ολοκληρώθηκε μια σειρά από κινήσεις που είχαν να κάνουν τόσο με το ξεκαθάρισμα του ρόστερ, όσο και με την ενίσχυσή του. Ετσι λοιπόν έμειναν οι Λάσμε, Διαμαντίδης, Κάρι, Σκορδίλης, Γκιστ και αποκτήθηκαν οι Παππάς, Γιάνκοβιτς, Φώτσης.

Η αποδέσμευση των Σχορτσιανίτη και Μασιούλις προκάλεσε κενά στις θέσεις “τρία” και “πέντε” με τον Αργύρη Πεδουλάκη να έχει ουσιαστικά αυτά τα δυο προβλήματα να αντιμετωπίσει. Συν τοις άλλοις θα πρέπει να επιλέξει κι έναν ακόμα γκαρντ- δημιουργό, που να βοηθά τον Διαμαντίδη και τον Ούκιτς.

Οι θέσεις των ξένων παικτών είναι ήδη τέσσερις κι έτσι οι “πράσινοι” μπορούν να επιλέξουν έναν Ελληνα για να καλύψουν τα κενά.

Ο Πεδουλάκης θεωρεί πως θα πρέπει να αποκτηθεί ένας Ελληνας γκαρντ που να αποτελεί λύση από τα… μετόπισθεν και οι δυο θέσεις των ξένων να καλύψουν το “τρία” και το “πέντε”. Στην πρώτη περίπτωση θα αναζητήσει κάτι καλύτερο του Μασιούλις, χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι θα επιλέξει τώρα τον παίκτη αυτό. Δεν αποκλείεται να αφήσει κενή τη θέση θέλοντας πρώτα να δει πως θα ανταποκριθούν οι Μπράμος και Γιάνκοβιτς (κυρίως) στη θέση αυτή.

Στη δεύτερη περίπτωση θα αποκτηθεί παίκτης με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Λάσμε. Ενας παίκτης δηλαδή που να παίζει πολύ καλά με πλάτη στο καλάθι, να “γεμίζει” με την παρουσία του τη ρακέτα και να είναι ευάλωτος στο πικ εντ ρολ.

Σε ενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να ενισχύσει την γραμμή των παικτών που έρχονται από τον πάγκο, υπάρχει εκεί περισσότερη ποιότητα σε σχέση με πέρσι κυρίως με την προσθήκη των Παππά, Γιάνκοβιτς, ενώ με την μεταγραφή του Φώτση, έχει ακόμα περισσότερη ενέργεια στη “γραμμή των ψηλών”. Η παράμετρος ατή είναι πολύ σημαντική, καθώς η φετινή Ευρωλίγκα “απέδειξε” πως οι ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους θα πρέπει να διαθέτουν ρόστερ με τουλάχιστον δέκα ποιοτικούς παίκτες για να αντέξουν τα συνεχόμενα παιχνίδια (ειδικά στο ΤΟΡ 16).

Παράλληλα να υπάρχουν ποιοτικές λύσεις, ώστε να μην… βυθίζεται η απόδοση των ομάδων όταν ξεκινούν τα ροτεϊσον. Κάτι που… ταλαιπώρησε πολύ τον φετινό Παναθηναϊκό.

Εκείνο που απομένει είναι να γίνουν σωστές επιλογές στις θέσεις που έχουν μείνει κενές για να ολοκληρωθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Χρόνος υπάρχει, διάθεση από τη διοίκηση να γίνουν κινήσεις υπάρχει και φαίνεται πως σε σχέση με πέρσι το “πράσινο” καλοκαίρι είναι πιο ήρεμο