xaniasΟι αποφάσεις άργησαν και από τον προπονητή του, και από τη διοίκησή του, με συνέπεια να έρθει η “σφαλιάρα” από τον Ικαρο και πλέον να χαθεί κάθε ελπίδα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Όχι ότι θα ήταν εύκολο να νικήσει ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, αλλά τώρα πλέον ούτε αυτό δεν φτάνει!
Ούτε χρειάζονται παικταράδες για να κερδίσεις τον Ίκαρο. Χρειάζονται για να πάρουν αυτά τα ματς, όταν οι άλλοι σέρνονται.

Εδώ και περίπου δεκαπέντε ημέρες έχει σχεδόν προγραφεί το μέλλον του Χίλτον Άρμστρονγκ στην ομάδα, αφού έχει ξεκαθαριστεί πως δεν μπορεί να βοηθήσει. Κανείς όμως δεν έκανε κάτι για να προχωρήσουν οι εξελίξεις. Έμεινε ο Αμερικανός να βολοδέρνει μέσα στα παρκέ και στη Γλυφάδα να παρακολουθεί απέξω. Αν δεν μπορεί, λοιπόν, να φύγει, για να έρθει ο άλλος που θα διορθώσει τα πράγματα.

Οι υποχρεώσεις σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός δεν περιμένουν. Ούτε τον προπονητή του να πειστεί (ή να πείσει) πως όλες οι επιλογές του ήταν σωστές, ούτε τη διοίκηση που κυνηγάει “ανεμόμυλους“, γιατί -για να τα λέμε όλα -στον αγώνα με τον Ίκαρο περιγραφή τηλεοπτική δεν υπήρχε!

Θα επαναλάβουμε ότι είναι εμφανές πως ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από αλλαγές και μάλιστα παίκτες με προσωπικότητα και την ικανότητα να πάρουν στις πλάτες τους την ομάδα. Ένας τέτοιος από όσο φαίνεται μέχρι τώρα, δεν είναι ο Ούκιτς. Δεν το έκανε σε κανένα παιχνίδι έως τώρα. Ούτε στην Ευρωλίγκα, αλλά ούτε και στην Α1. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Αυτός είναι ο παίκτης, αυτό παίζει. Το κακό είναι να περιμένεις να βγάλει… καρύδια και τα ματς να χάνονται.

Όσο κι αν προσπαθήσει να αναλύσει τεχνικά κάποιος τον Παναθηναϊκό στο ματς με τον Ίκαρο θα βρει και σωστά και λάθη. Δεν ωφελεί. Αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει κατά τη γνώμη μας πάντα, είναι αποφάσεις. Τόσο από τον προπονητή όσο και από τη διοίκηση.

Ο πρώτος να “ξαναδιαβάσει” την ομάδα και να δει τί της λείπει με σιγουριά και ξεκάθαρη σκέψη, για να προχωρήσει σε κινήσεις διορθωτικές και η δεύτερη να βάλει ως στόχο την ομάδα και μόνο αυτή, αλλά και να ξεκαθαρίσει τί θέλει από αυτήν. Ούτε πανικός, ούτε αποπροσανατολισμός, ούτε “φταίει εκείνος κι ο άλλος“. Αν αναλωθούν σε τέτοιες καταστάσεις έχασαν ολοκληρωτικά τον έλεγχο.

Ακολουθεί εξάλλου ένα πάρα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τη Χίμκι μέσα στο ΟΑΚΑ και εκεί θα μετρήσουν πάρα πολλά για το τί πραγματικά μπορεί να κάνει η νέα ομάδα, αλλά και από τις κινήσεις της διοίκησης τί θέλει από αυτό το νέο πρότζεκτ.