xaniasΤο τρίτο του επίσημο παιχνίδι έδωσε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης, αντιμετωπίζοντας την Καντού. Μια μικρομεσαία ομάδα της Ευρωλίγκας με πολύ καλό προπονητή, μέτριο ρόστερ και μικρή εμπειρία στη διοργάνωση.
Παιχνίδι με παιχνίδι βλέπουμε τον Παναθηναϊκό να βάζει πράγματα στην απόδοσή του, να εμφανίζει κάποιες αδυναμίες και να παρουσιάζει γενικώς την εικόνα μιας ομάδας που τώρα διαμορφώνεται. Με “σκαμπανεβάσματα” στην απόδοσή του, με παίκτες να έχουν πάνω και κάτω, με συγκεκριμένες ατέλειες στο παιχνίδι του.

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Σχορτσιανίτης ήταν εκπληκτικός. Αντέδρασε σωστά όταν η Καντού έστειλε δυο και τρεις παίκτες πάνω του σε παγίδα, βρίσκοντας ελεύθερο παίκτη έξω, ήταν “σημείο αναφοράς” μέσα στη ρακέτα, ήταν –απίστευταεύστοχος στις βολές. Είχε μεν το γνωστό πρόβλημα με τα αργά πόδια του, στα οποία “χτυπούσαν οι γκαρντ της Καντού, όπως και το ότι έμενε μέσα στα πικ αν ρολ χωρίς να τσεκάρει τον αντίπαλο γκαρντ, αλλά αυτά είναι προβλήματα με τα οποία θα πρέπει να μάθουν να ζουν στον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα μηδέν πρόοδος από τον Άρμστρονγκ, για τον οποίο οι ημέρες αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα, μέχρι να βρεθεί ο παίκτης που θα ταιριάξει με τα χαρακτηριστικά που μπορεί να δώσει ο Λάσμε στις πεντάδες του Παναθηναϊκού.

Ο Ούκιτς ήταν ο… γνωστός Ούκιτς. Πολύ καλός και συγκεντρωμένος στο πρώτο μέρος, “θολωμένος” και με πολύ κακή αντίδραση στο δεύτερο μισό. Ο Πεδουλάκης στηρίζει πάρα πολλά στην αγωνιστική του εικόνα, η οποία ωστόσο θα πρέπει να είναι σταθερή. Η Καντού δεν τιμώρησε τα τραγικά λάθη που έκανε όχι μόνο στην τακτική, αλλά ακόμα και στις επαναφορές (!), αλλά αύριο μια πιο δυνατή ομάδα θα κάνει ζημιά…

Ο Κίτσεν είναι πολύ καλός στην άμυνα (περιόρισε δραστικά τον Μαρκοϊσβίλι), αλλά όχι μόνο είναι άτολμος στην επίθεση, αλλά και όταν επιλέγει τελικά την επιθετική προσπάθεια την κάνει χωρίς να πιστεύει ότι θα τα καταφέρει, με συνέπεια να μπερδεύει και τους υπόλοιπους! Με τους δυο αυτούς όμως να είναι “μπλοκαρισμένοι” στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός δεν έχει αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια. Κι αυτό σίγουρα θα κοστίσει…

Το θετικό για τους «πράσινους» από το ματς με τους Ιταλούς είναι ότι για τα τωρινά δεδομένα αυτής της ομάδας, με το σκορ 66-66, θα περίμενε κανείς να… καταρρεύσει. Βρήκε όμως λύσεις με ελεύθερα σουτ, των Πάνκο και Μασιούλις, που βγήκαν ύστερα από συγκεκριμένο σύστημα. Με υπομονή και ψυχραιμία. Μπορεί να μην έμπαιναν τα σουτ, αλλά ήταν ελεύθερα…

Οι παλινωδίες των τελευταίων δευτερολέπτων περισσότερο από τη χαλάρωση, λόγω της υπερβολικής πίεσης και ατομικά λάθη προέρχονται, παρά από δυσλειτουργία.

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να βρίσκεται… υπό κατασκευή. Μόνο που δεν προλαβαίνει ούτε για… μερεμέτια, ούτε για αλλαγές. Τη Δευτέρα δίνει έναν από τους κρισιμότερους αγώνες στη φετινή σεζόν.

Υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και θέλει τη νίκη με οποιαδήποτε διαφορά, την οποία -λογικά- θα υπερασπιστεί στο ΣΕΦ στον δεύτερο γύρο. Η αποστολή είναι πολύ δύσκολη. Το θετικό είναι ότι στον Παναθηναϊκό το γνωρίζουν. Αυτό που πρέπει να μάθουν είναι πώς θα πετύχουν το στόχο τους