xaniasΗ άμυνα παίρνει τα παιχνίδια και η επίθεση φέρνει τα εισιτήρια” λένε, αλλά χρειάζεται και η επίθεση για να κερδίσεις μερικές φορές.
Η νίκη της Μάλαγα μέσα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση στον όμιλο του Παναθηναϊκού μετά την ήττα του από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το “τριφύλλι” έμεινε εξίμισι λεπτά χωρίς πόντο επειδή έκανε μια σειρά από λάθη. Δεν είχε στην πεντάδα του έναν σέντερ για να “ακουμπήσει” τη μπάλα και να βρεθεί χώρος για τους σουτέρ να κάνουν σωστές επιθέσεις ή να τελειώσει ο ίδιος τις φάσεις. Κι αυτό γιατί ο Σχορτσιανίτης γινόταν εύκολος στόχος στην άμυνα. Κατέφυγε μοιραία στη λύση που τον είχε βοηθήσει τις προηγούμενες φορές και επέμεινε σε αυτή ως το τέλος, τα τρίποντα. Αυτά όμως έγιναν από λάθος παίκτες και κυρίως με… χαλασμένες επιθέσεις, από την άμυνα της Ρεάλ.

Ο, τι έχτισε σε όλο το ματς με την πολύ καλή άμυνά του το γκρέμισε στην επίθεση και εκεί θα πρέπει να εστιάσει το τεχνικό τιμ. Να βρει τρόπους για να αποκτήσει η ομάδα περισσότερες εναλλακτικές λύσεις.

Ο Διαμαντίδης ήταν περίπου τριάντα ημέρες έξω χωρίς προπόνηση και ήταν εμφανές πως βρισκόταν εκτός ρυθμού. Ο Αργύρης Πεδουλάκης προτίμησε τον αρχηγό, γιατί δικαιολογημένα του έχει τεράστια εμπιστοσύνη και περίμενε από αυτόν να οδηγήσει την ομάδα. Δίπλα του έβαλε τον Μπανκς και όχι τον Ούκιτς, γιατί πλέον ο Κροάτης όταν αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ παίζει με το ένα αυτί στην εξέδρα. Ακόμα και στο πρώτο μέρος το… καλό του Παναθηναϊκού, ήταν άτολμος, διστακτικός, τρακαρισμένος. Έκανε κάποιες ενέργειες, αλλά ήταν εμφανές πως τις έκανε με το φόβο της αποτυχίας.

Στο δε, δεύτερο ημίχρονο δεν σούταρε καν! Εδινε τη μπάλα δίπλα του ανεξαρτήτως συνθηκών. Για παράδειγμα στο Βερολίνο, μακριά από την δυσπιστία της εξέδρας, ο Κροάτης ήταν άλλος άνθρωπος. Ναι, με άλλον αντίπαλο, αλλά αυτό είναι ανεξάρτητο από το πόσο απελευθερωμένα έπαιζε.

Ετσι όμως δεν γίνεται δουλειά και με δεδομένο ότι ο Μπανκς προορίζεται για συγκεκριμένα και μόνο πράγματα ίσως στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να σκεφτούν τι πρέπει να γίνει, ώστε να “ντύσουν” τον Διαμαντίδη με έναν αξιόπιστο πλεϊ μεϊκερ.

Ο Καπόνο έχει δολοφονικό σουτ. Αυτό το ξέρουν όλοι και κυρίως οι αντίπαλοι που “ξοδεύουν” δυο και τρεις περιστροφές στις άμυνές τους για να μην βρει χώρο να σουτάρει. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα επιχειρεί να βγάλει έναν παίκτη τελείως εκτός παιχνιδιού. Δώσε στον Αμερικάνο σωστά τα σουτ κι ας χάσεις από την αστοχία του

Ετσι όπως έγιναν τα πράγματα στον όμιλο κι αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο… ανάποδο αποτέλεσμα, για τον Παναθηναϊκό είναι κομβικό το παιχνίδι στο Κάουνας. Αν οι “πράσινοι” κερδίσουν, έχουν ισοφαρίσει την ήττα από τη Ρεάλ και προχωρούν. Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας στη Μάλαγα παίρνει χαρακτήρα… τελικού των τελικών.

Μέσα σε όλον αυτόν τον προβληματισμό δεν θα πρέπει να παραβλέψει κανείς την εκπληκτική αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού στην άμυνα. Οι “πράσινοι”… στραγγαλίζουν τον αντίπαλο με σωστή φιλοσοφία και απίστευτη ενέργεια. Αν καταφέρουν να βρουν λύσεις και στην επίθεση, είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν ξανά στον σωστό δρόμο.