Την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό του πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη παρουσιάστηκε στους φιλάθλους για πρώτη φορά και φυσικά είχε ενδιαφέρον να δει κανείς τι ετοιμάζουν οι “πράσινοι” στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή.

Με δεδομένη την απουσία του Κίτσεν λοιπόν, αλλά και την έλλειψη του Λάσμε ο Παναθηναϊκός έδειξε πως προσπαθεί να βαδίσει στο ίδιο… λογισμικό με το οποίο προχωρούσε και τα προηγούμενα χρόνια. Έμφαση στην άμυνα, καλές αποστάσεις και στις δυο ρακέτες, εναλλαγή πικ εντ ρολ και λόου ποστ παιχνιδιού απέναντι στην άμυνα του Πανιωνίου και διακριτοί ρόλοι στην επίθεση.

Σχορτσιανίτης (αυστηρά) από το κέντρο της ρακέτας, πολύ καλός Σκορδίλης με λύσεις από τον πάγκο, προσπάθειες από τους σουτέρ θέσης Μπράμος, Γιαννόπουλο, Πάνκο απέναντι στη ζώνη και φυσικά…. Μασιούλις. Ο Λιθουανός είναι όπως έχουμε αναφέρει ο “παίκτης κλειδί” για τον Παναθηναϊκό του Πεδουλάκη. Ανέλαβε κατ αρχήν τον Πέιν και τον περιόρισε, έτρεχε στις βοήθειες και στην επίθεση έδινε λύσεις αφού πρώτα “διάβαζε” τα κενά στην αντίπαλη ρακέτα.

Το δίδυμο Διαμαντίδη- Ούκιτς προσπαθεί να βρει τα βήματά του με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να έχει λιγότερο εκτελεστικούς ρόλους (ίσως δεν έχει χρειαστεί ακόμα) και περισσότερο να λειτουργεί ως πλεϊ μεϊκερ. Ο δε Κροάτης είναι ο εκφραστής των επιθέσεων με διεισδύσεις και σουτ από μέση απόσταση. Όπως ακριβώς έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε αυτά τα χρόνια.

Φυσικά υπήρχαν και… μουτζούρες.  Ο Άρμστρονγκ κάνει προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό εδώ και περίπου ένα μήνα. Κι όμως απέναντι στον Πανιώνιο έδειχνε την εικόνα παίκτη που μόλις είχε έρθει στην ομάδα! Άτολμος, μπερδεμένος χωρίς επικοινωνία με τον πάγκο. Πρόοδος προσαρμογής μηδέν! Δεν λέμε ότι είναι κακός παίκτης, αλλά είναι σαφές πως κανείς στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να τον περιμένει για πάντα…

Ίσως να μην φάνηκε απέναντι στον Πανιώνιο, αλλά είναι εμφανής η απουσία ενός πλεϊ μεϊκερ που θα βοηθά τους Διαμαντίδη, Ούκιτς. Μπορεί ίσως τη δουλειά να την κάνει ο Κίτσεν. Μιλάμε όμως για τέσσερις παίκτες σε δυο θέσεις για μιαν ολόκληρη σεζόν. Ο Μπράμος δοκιμάστηκε ως δυάρι, αλλά δεν μπορεί να δημιουργήσει φάση μόνος του. Αν χρειαστεί για μια ακόμα σεζόν ο Διαμαντίδης να παίζει τριάντα λεπτά με μικρομεσαίες ομάδες της Α1, τότε το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγάλο…

Το ότι ο Σχορτσιανίτης κάνει εύκολα φάουλ δεν είναι μυστικό. Το ξέρουν πολύ καλά στον Παναθηναϊκό, αφού εκεί “έχτιζαν” τη στρατηγική τους για πολλά χρόνια όταν τον αντιμετώπιζαν. Αυτό είναι πρόβλημα που στα δύσκολα ματς θα γίνει “πονοκέφαλος”.

Συμπερασματικά ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μεν σε σωστό δρόμο, αλλά ακόμα έχει πολλά ζητήματα να επιλύσει και για αντικειμενικούς λόγους δείχνει ομάδα που βρίσκεται σχεδόν είκοσι ημέρες πίσω στην προετοιμασία της. Θα βελτιωθεί, γιατί ο προπονητής της δουλεύει σε αυτή την κατεύθυνση. Οι υποχρεώσεις όμως δεν περιμένουν…