Ο Μάικ Μπατίστ επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, στο “σπίτι” του όπως ανέφερε στην δήλωσή του. Ο Αμερικανός διόρθωσε έτσι ένα λάθος που έκανε πέρσι ακολουθώντας τον δρόμο των υπολοίπων, μόλις είδαν πως το “οικοδόμημα Ομπράντοβιτς” αποσυντίθεται. Ναι είναι επαγγελματίας και κοίταξε τότε το συμφέρον του. Τώρα όμως με την ίδια λογική δεν… αυτοκτονεί επαγγελματικά επιστρέφοντας με… ψίχουλα;

Δεν είναι έτσι. Ο Αμερικανός κατάλαβε ότι έκανε λάθος και πλέον γυρίζει στην ομάδα που τον ανέδειξε για να τελειώσει την καριέρα του. Το έδειξε άλλωστε με την συμπεριφορά του όχι μόνο όλη τη χρονιά, αλλά και στις συζητήσεις που έγιναν για την επιστροφή του αποδεχόμενος όλους τους όρους και τις διαδικασίες που του έθεσε η διοίκηση της ΚΑΕ.

Ο καλός Μπατίστ αναμφίβολα θα δώσει δέκα με δεκαπέντε πολύ ποιοτικά λεπτά παίζοντας με πλάτη στο καλάθι, αλλά και με συνεργασίες με τους κοντούς κάτι που ξέρει να κάνει εκπληκτικά. Παράλληλα θα προσφέρει ακόμα περισσότερο βάθος στις επιλογές του Αργύρη Πεδουλάκη που θα έχει σαφώς πολύ περισσότερες λύσεις.

Ωστόσο ο Μπατίστ θα κάνει κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό στον εφετινό Παναθηναϊκό. Θα μεταλαμπαδεύσει μαζί με τον Διαμαντίδη στους νεαρούς της ομάδας την εμπειρία του, αλλά κυρίως τον τρόπο που πρέπει να διαχειρίζονται εγκεφαλικά καταστάσεις στις οποίες ο εαυτός τους θα τους λέει “Δεν μπορώ άλλο“.

Να προσπαθούν ακόμα περισσότερο βγάζοντάς τον έξω από τα όριά του, να μην τα παρατάνε ποτέ. Κάπως έτσι εξάλλου ο Αμερικανός έφτασε στα Πατήσια πριν από χρόνια ως τριάρι και έγινε ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη.

Αναφέραμε ο “καλός Μπατίστ” γιατί ο Αμερικανός είναι πλέον 36 ετών, με το κορμί του… λιωμένο από τους τραυματισμούς και τα παιχνίδια, ενώ προέρχεται από μια άθλια χρόνια στη Φενέρμπαχτσε. Θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ για να φτάσει στην ιδανική κατάσταση για να αντιμετωπίσει τη νέα πρόκληση, αλλά και να κάνει τη δουλειά όπως πρέπει.

Ήδη προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος από την καταστροφική σεζόν στην Τουρκία με επίπονες προπονήσεις στην Καλιφόρνια. Βέβαια θα φανεί στο παρκέ εάν απέδωσε η δουλειά αυτή.

Κυρίως όμως ο Μάικ θα πρέπει να καταλάβει ότι θα πρέπει να αντιληφθεί το νέο του ρόλο στην ομάδα, να συμβιβαστεί με τις αρχές του νέου προπονητή του, ότι πιθανόν να μείνει στον πάγκο για έναν ολόκληρο αγώνα, ή θα μπει για ελάχιστα λεπτά. Κοντολογίς τον ρόλο που υπηρέτησε με ευσυνειδησία ο Κώστας Τσαρτσαρής πέρσι.

Είναι σαν τον αδελφό σου, που είχε κάνει μια… βλακεία και γύρισε στην οικογένεια.