xaniasΟ Παναθηναϊκός δεν συμμετέχει στο φάιναλ φορ, φυσικά παρακολουθεί τι συμβαίνει εκεί και τι διαδραματίζεται στο Λονδίνο. Ωστόσο έχει μπροστά του τον δικό του στόχο, το πρωτάθλημα στην Α1, και γι’ αυτόν προετοιμάζεται πλέον.
Στο κλειστό της Περιβόλας, κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, έκανε το ντεμπούτο του ο νέος παίκτης του “τριφυλλιού“, ο Ραμέλ Κάρι. Το πρώτο “δείγμα γραφής” του Αμερικανού ήταν θετικό.

Εντυπωσίασε με τα ποσοστά ευστοχίας του (σε 23′ είχε 18 πόντους, με 3/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα) και έδειξε πως ο Παναθηναϊκός βρήκε έναν παίκτη με… δολοφονικό σουτ.

Ο Απόλλων Πατρών επέλεξε να αντιμετωπίσει την επίθεση των αντιπάλων του με άμυνα ζώνης σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και ο Κάρι βρέθηκε πολλές φορές σε θέση βολής, όπου και ευστόχησε. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να απειλήσει ανά πάσα στιγμή και οι ομάδες θα το… σκεφτούν να τον αφήσουν ελεύθερο.

Δεν έκανε κάποια φανταιζί ενέργεια, προσπάθησε να ακολουθήσει το πλάνο και κυρίως απειλούσε με σουτ από θέση. Δεν επέλεξε να κάνει διείσδυση, να μπει δηλαδή μέσα στη ζώνη, ούτε να πλησιάσει στο καλάθι. Ακόμα και όταν η άμυνα του Απόλλωνα προσαρμόστηκε πάνω του, ξεμαρκαριζόταν και σούταρε αμέσως.

Στην άμυνα είχε κάποια προβλήματα με τις περιστροφές των υπολοίπων, κάτι που φαντάζει λογικό, μια και έχει μόλις μια εβδομάδα στην ομάδα, ενώ στην ατομική του άμυνα ήταν σωστός.

Δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου ως πλέι μέικερ, κάτι που ίσως γίνει αργότερα, ενώ σε κάποιες φάσεις λειτούργησε με επιτυχία ως δημιουργός. Συμπερασματικά είναι ένα “εργαλείο” στην επίθεση, ένας παίκτης που η αντίπαλη άμυνα δύσκολα θα τον αφήσει ελεύθερο.

Με τον Ραμέλ Κάρι, λοιπόν, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς βρήκαν έναν συμπαίκτη να τους δίνει ανάσες, όχι μόνο στον χρόνο συμμετοχής, αλλά και στους ρόλους τους πάνω στο παρκέ. Κυρίως φαίνεται πως ο Αργύρης Πεδουλάκης βρίσκει έναν παίκτη να απειλεί με αξιοπιστία από την περιφέρεια, όταν ο αντίπαλος κλείνει την άμυνά του πάνω στον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ή επιλέγει να παίζει ζώνη.

Φυσικά, όλα αυτά θα κριθούν και θα αναλυθούν με την πάροδο του χρόνου, όταν ο Κάρι αντιμετωπίσει πολύ πιο δύσκολες άμυνες και παίκτες με καλύτερα ατομικά στοιχεία. Αυτό είναι εξάλλου αυτονόητο. Ο εκτός έδρας αγώνας με τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα είναι ένα καλό τεστ.

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Μάρκους Μπανκς ήταν εκτός πλάνων του Πεδουλάκη, που δεν έχει μείνει καθόλου ικανοποιημένος από την παρουσία του. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με τον Αμερικανό