Καπόνο τέλος για τον Παναθηναϊκό και τα ερωτηματικά για το αν ο Αργύρης Πεδουλάκης… τον έχασε ή δικαιολογημένα δεν τον εμπιστευόταν συνεχίζουν να αιωρούνται. Ο Αμερικανός πίστευε πως ερχόμενος στην Ελλάδα θα ήταν αυτός ο σταρ, εκείνος για τον οποίο όλοι οι υπόλοιποι θα παίζουν για να σκοράρει. 

Μόλις όμως πέρασε το διάστημα προσαρμογής αντιλήφθηκε πως μόνο σταρ δεν θα είναι, καθώς η νέα του ομάδα δεν έπαιζε για πάρτη κανενός. Είναι αλήθεια πως αυτό το κατάλαβε αρκετά νωρίς βλέποντας τα γκαρντ να δείχνουν συστήματα που δεν είχαν αυτόν τελικό αποδέκτη για να σουτάρει. Δεν έδειξε την απογοήτευσή του, καθώς στο διάστημα εκείνο η απουσία του Διαμαντίδη τον έκανε χρήσιμο ως δημιουργό και πασέρ.

Όταν όμως ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίζει… τελικούς στην Ευρωλίγκα, παιχνίδια δηλαδή που απαιτούσαν σκληρή άμυνα και πολύ τρέξιμο, ο Καπόνο άρχισε να βλέπει ολοένα και περισσότερο από τον πάγκο. Τότε ο Αμερικανός που ήρθε όχι για να πάρει τα… τελευταία ένσημα, μια και είναι πάμπλουτος, αλλά για να γνωρίσει την αποθέωση, άρχισε να σκέφτεται πως έμπλεξε για τα καλά. Όταν μάλιστα είδε πως στον αγώνα με την Εφές δεν έπαιξε δευτερόλεπτο, πήρε την απόφαση να φύγει γιατί δεν γούσταρε να βλέπει από τον πάγκο ή να παίζει και να πηγαίνει πάνω- κάτω.

Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε ο Καπόνο την όλη υπόθεση είναι λάθος και γι’ αυτό οδηγήθηκε και σε αυτή την απόφαση. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε τη ζωή του στην Ευρωλίγκα με τη Ζαλγκίρις και την Εφές και ο Αμερικανός ήθελε να τον δουν οι συγγενείς του! 

Δεν μπορεί να έχει την απαίτηση να παίζουν οι άλλοι γι’ αυτόν, όταν ήταν προφανέστατο σε όλα, μα σε όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού πως αποτελούσε τον στόχο των αντιπάλων στην άμυνα.

Ακόμα και “παραγκωνισμένος” από τον προπονητή του να ένιωθε, επειδή είχε περιορισμένο ρόλο, θα έπρεπε να κάτσει και να το παλέψει. Εκτός αν περίμενε ότι θα ήταν καταλυτική μια άνωθεν παρέμβαση. Αυτά όμως δεν γίνονται…

Η ουσία είναι πως ο Καπόνο δεν υπάρχει πλέον στον Παναθηναϊκό, οι λύσεις αρχίζουν να λιγοστεύουν και θα πρέπει ο Χάρης Γιαννόπουλος να ξαναβρεθεί αντιμέτωπος με την ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση γκαρντ, που να μπορεί με αξιοπιστία να βοηθά τον Διαμαντίδη. Να είναι δηλαδή “φρέσκος” ο αρχηγός μέσα στα παιχνίδια και να μην εξαρτάται η ομάδα με το αν θα βάλει τα σουτ ο Μπανκς. Όχι όμως τώρα. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, μια και ουσιαστικά η προσθήκη θα γίνει με ορίζοντα τελικών πλεϊ όφ.

Το παιχνίδι με τη Μάλαγα μόνο εύκολο δεν είναι, όχι μόνο λόγω των Ισπανών. Οι “πράσινοι” προέρχονται από μια υπερπροσπάθεια, ίσως να έχουν “αδειάσει” και με τα προβλήματα που υπάρχουν θα χρειαστούν πολύ περισσότερη συγκέντρωση για να τα καταφέρουν απέναντι σε μια ομάδα που παίζει τη ζωή της…