xaniasΓια να μπορέσεις να πετύχεις το στόχο σου, πρέπει να κάνεις υπερβάσεις στα όριά σου και στο μυαλό σου. Αυτό έπρεπε να κάνει ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη και αυτό έκανε.

Σε ένα παιχνίδι όπου το “ΠΡΕΠΕΙ” στροβίλιζε στο μυαλό του Αργύρη Πεδουλάκη και των παικτών του, όπου η κατάσταση δεν ήταν απόλυτα στα χέρια τους και έπρεπε να την ανακτήσουν, όπου η Ρεάλ φάνταζε το “πληγωμένο θηρίο” μετά την ήττα της από τη συνδιεκδικήτρια της τέταρτης θέσης Μάλαγα, όπου έπρεπε να κερδίσουν πάνω από όλα το μυαλό τους για το αν μπορούν να το καταφέρουν, μπήκαν στο γήπεδο και το κατάφεραν!

Εφόσον είχαν πιστέψει ότι έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, έχοντας πειστεί από τον προπονητή τους, είχε γίνει η… μισή δουλειά. Η άλλη μισή έγινε στο παρκέ, όπου οι “πράσινοι” ακολουθώντας το πλάνο “πάγωσαν” τον ρυθμό, δεν άφησαν τη Ρεάλ να τρέξει στο παιχνίδι και την “εγκλώβισαν“.

Επειδή αξιόπιστος γκαρντ υψηλού επιπέδου πίσω από τους Διαμαντίδη και Ούκιτς δεν υπάρχει, μόλις αρχίζει το ροτέισον και οι “ανάσες” στους δυο, πέφτει και η ισχύς της “πράσινης μηχανής“. Η Ρεάλ με τον Ροντρίγκεθ και χωρίς τον Ρούντι, στην πεντάδα της επέστρεψε στο παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να μην… χαρίσει άλλη νίκη.

Με τον Τσαρτσαρή να αποδεικνύει ότι πολλές φορές το μυαλό μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο γρήγορο από τα πόδια και να “χτυπάει” στις βοήθειες που έδιναν οι Ισπανοί στο μαρκάρισμα του Σχορτσιανίτη, τον Διαμαντίδη προπονητή και εκτελεστή μέσα στο παρκέ, τον Λάσμε σε ρόλο… τερματοφύλακα μέσα στη ρακέτα, τον Τσαρτσαρή επίσης ψύχραιμο στις βολές το διπλό έγινε πραγματικότητα.

Από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη με την Μπάμπεργκ στη Γερμανία την επόμενη αγωνιστική για να μην τον νοιάζει τί θα κάνει η Μάλαγα με την Εφές στην Τουρκία. Αν οι Ισπανοί χάσουν, τότε οι “πράσινοι” έχουν περάσει στα πλεϊ όφ ακόμα κι αν ηττηθούν στη Γερμανία. Η κατάσταση είναι απόλυτα ξεκάθαρη.

Η εικόνα του τρίτου δεκάλεπτου ήταν η… μουτζούρα στη γενικότερη εικόνα του Παναθηναϊκού, καθώς χρειάστηκε να μείνει στον πάγκο ο Διαμαντίδης για να ξεκουραστεί και σε αυτό το σημείο θα πρέπει το τεχνικό τιμ των “πρασίνων” να βρει λύσεις.

Όσο για τον Μπανκς, πρέπει να καταλάβει ότι βρίσκεται σε ομάδα που λειτουργεί με συγκεκριμένη λογική και δεν είναι ανάγκη να σουτάρει δυο απανωτές φορές για τρίποντο λες και παίζει σε διαγωνισμό για να κερδίσει δώρα. Όταν αντιληφθεί γιατί δεν πρέπει να το κάνει, θα έχει βοηθήσει ήδη την ομάδα του.