Μαγική χώρα η Ελλάδα… Πραγματικά μαγική! Αυτά βλέπουν η Μέρκελ και οι κολλητοί της και σου λένε “‘έχουν λίπος οι Έλληνες να κάψουν, μην κάνετε πίσω”! Και να τα νέα μέτρα, να οι απειλές και πάει λέγοντας…

Εδώ έρχεται η νέα ομοβροντία μέτρων και ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αμήχανα! Η χώρα του φραπέ είμαστε… Και της αρπαχτής. Και της πάρτης μας… Αυτοί είμαστε σε μεγάλο βαθμό και ας μην αρέσει σε κάποιους να ακούνε την αλήθεια. Απλά υπάρχει και ένα 30% πάνω κάτω που είναι Έλληνες με την πραγματική έννοια. Με αίσθηση της πραγματικότητας, με την πατρίδα πάνω απ όλα και αυτό δεν συνεπάγεται βγαίνω στους δρόμους και κοπανώ όποιον δεν είναι Έλληνας, με κατανόηση για τον συνάνθρωπο, με προνόηση για ό,τι έρχεται και αλληλεγγύη.

Η Ελλάδα πολύ κακώς και δυστυχώς είναι χωρισμένη σε δύο Ελλάδες. Σε δύο γενιές Ελλήνων βάση νοοτροπίας και όχι ημερολογιακής γέννησης. Και με αυτό τον “διχασμό” δεν μπορεί να κερδίσει σχεδόν τίποτα. Γιατί τα λέω αυτά; Μα γιατί είναι δυνατόν να σου παίρνουν το …κεφάλι κάθε μέρα με τα μέτρα και μέτρα και περικοπές και να σφυρίζεις αδιάφορα;

Αντιδρώ δεν σημαίνει βγαίνω στο δρόμο και τα σπάω, αλλά αντιδρώ με διάφορες μορφές αντίδρασης ειρηνικές και εντός νόμου. Εδώ ψηφίζεται νέα ταφόπλακα στην ελληνική οικογένεια και ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν αντιδρούν οι περισσότεροι. Απεργία και πορεία στο κέντρο της Αθήνας είχαμε την Τετάρτη και έκαναν πάρτι οι καφετέριες…

Χιλιάδες νέοι ζούνε προφανώς σε άλλη χώρα ή είναι “ψεκασμένοι” από το facebook και τα σόσιαλ σάιτ και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να πιούνε τον φραπέ τους και να κάνουν καμία καβάτζα για το βραδινό τους ποτό και ποιο μαγαζί κάνει εγκαίνια! Και ας μην έχουν καλά καλά να φάνε… Βέβαια έχουν την άκρη τους… Εδώ άλλοι έχουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και πάνε στα μπουζούκια!

Άλλοι έχουν βρει την άκρη με τους μετρ και τις …μετραίσες που γέμισαν τα κλαμπάκια για PR και εξασφαλίζουν το ποτάκι τους. Τρώνε και στο σπίτι το φαγητάκι, κάνουν καβάτζα κανένα 20αρικο για να ….ίσουν στο hotel το βράδυ και ωραία είναι η ζωή και δεκάρα για το τι γίνεται δίπλα τους! Εκεί κατάντησαν τον Έλληνα, σε μεγάλο ποσοστό μιλάμε πάντα, όσοι πήραν εργολαβία την αλλοτρίωση της ελληνικής νοοτροπίας, παιδείας, θρησκείας, οικογένειας.

Στον βωμό της κονόμας και άλλων συμφερόντων. Η Ελλάδα παίρνει κάθε έξι μήνες μέτρα που ανοίγουν την ταφόπλακα για εκατομμύρια συνανθρώπους μας και ίσως και για εμάς τους ίδιους και οι μισοί σφυρίζουν αδιάφορα! Μόνο όταν δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν θα ασχοληθούν…

Μέχρι τότε καλά είμαστε λένε! Ακόμα και όσοι πλήττονται άμεσα και έχουν νοημοσύνη που δυστυχώς η μισή νεολαία δεν έχει σήμερα καθώς είναι “ψεκασμένη” από το κακώς εννοούμενο στην Ελλάδα lifestyle των νεόπλουτων και νυν νεόπτωχων και των χλιδάφραγκων, έχουν βγάλει νέο μότο για την ζωή!

Τι λέει αυτό; Ότι “αν παίρναμε 1200 και παίρνουμε 800, αν πάρουμε σύνταξη στα 67 από τα 60 και αν δεν πάρουμε εφάπαξ δεν τρέχει τίποτα. Μην χάσουμε και τα 800′!

Όλοι όσοι έχουν συμφέροντα στο γκρέμισμα της Ελλάδας και του ελληνισμού με χίλιους τρόπους και βασικά την αλλοτρίωση της ελληνικής νοοτροπίας και πολιτισμού, έχουν πετύχει τον στόχο τους. Ο Έλληνας λειτουργεί σε συντριπτικό ποσοστό για την πάρτι του. Αυτό αποτελεί βούτυρο στο ψωμί όσων ορέγονται την χώρα μας και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές καθώς δεν συναντούν καμία αντίσταση.

Έχουν περάσει έξυπνα μέσα από την προπαγάνδα των Μedia την αυτοενοχή των Ελλήνων, ότι εσείς φταίτε για ότι έγινε και τώρα πληρώστε τον λογαριασμό. Και αν για τους μισούς έχουν δίκαιο, για τους άλλους δεν έχουν αλλά παίρνει και τους τίμιους και αυτούς που δεν φταίνε σε τίποτα η μπάλα…

Έτσι ο Έλληνας δεν αντιδρά, έχει μάθει μέσω της αυτοενοχής να θεωρεί ότι αξίζει ουσιαστικά ότι γίνεται και έχει μάθει να δηλώνει και ευχαριστημένος με το ξεροκόματο που του αφήνουν οι μεγάλοι… Γι αυτό και όχι σε διαδηλώσεις δεν πάει, αλλά ούτε καν ασχολείται… Μόνο ο φραπές να είναι καλά και το βραδάκι το ποτάκι με την γκόμενα στο μπαράκι να εξασφαλίσουμε

Όταν το χάσει και αυτό μπορεί να θυμηθεί ότι του πήραν και το …σώβρακο αλλά τότε θα είναι αργά και θα έχει ολοκληρωθεί η άλωση της χώρας από ξένα και εγχώρια νταβατζίδικα συμφέροντα.

Στην Ισπανία ξεχύθηκε λαοθάλασσα στους δρόμους. Χωρίς να τους έχουν καν αγγίξει. Αν εκεί πάρουν τα μέτρα που πήραμε στην Ελλάδα, θα είχαν πέσει 10 κυβερνήσεις εν μια νυκτί και θα έλεγαν στην Μέρκελ άντε γεια. Μήπως θυμάστε τι έγινε στην Ελλάδα επί εποχής Κολλάδων με 1εκ να σπάει το Σύνταγμα; Για μια δέσμη μέτρων που ήταν το 1/10 όσων βιώνουμε σήμερα.

Σαφώς και δεν είμαστε υπέρ της βίας. Μιλάμε για ειρηνική διαδήλωση, πορεία. Αντίδραση ειρηνική με το μήνυμα όχι στη παρούσα κυβέρνηση που και να θέλει δεν μπορεί. Το μήνυμα δεν πρέπει να έχει παραλήπτη την κυβέρνηση αλλά την Μέρκελ, τα επιτελεία της και τις λέσχες. Ενάντια σε αυτούς και τους επίδοξους κατακτητές της χώρας μας πρέπει να στραφούμε.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα που κανείς δεν αναφέρει είναι αυτό με τις τιμές. Ο Έλληνας έχει δεχθεί μεσοσταθμιστικά μειώσεις από 30-50% ή και ακόμα περισσότερο και οι τιμές δεν έχουν υποχωρήσει.

Ούτε στα είδη πρώτης ανάγκης που τα καρτέλ ζουν και βασιλεύουν, ούτε όμως και σε πράγματα όπως ΔΕΗ, πετρέλαια, καύσιμα κτλ που είναι κρατικά. Το μόνο πράγμα που από τις μηνιαίες υποχρεώσεις μας έχει φτηνύνει και μάλιστα σημαντικά και μπράβο τους, δεν είναι άλλο από τα τηλέφωνα! Σταθερά και κινητά.

Εδώ πλέον με 30-40 ευρώ μιλάς απεριόριστα σε όλη την Ελλάδα και έχεις ίντερνετ σε πολύ καλές ταχύτητες. Και με 70-80 ευρώ στο κινητό σου μιλάς 15-20 ώρες, έχεις ίντερνετ και για το λάπτοπ σου και πάει λέγοντας. Οι εταιρείες τηλεφωνίας είναι οι μόνες που λόγω ανταγωνισμού δεν έστησαν, και μπράβο τους, καρτέλ, αλλά έριξαν τις τιμές και είναι το μόνο πράγμα που δουλεύει σωστά σε αυτή την χώρα στο επίπεδο αυτό.

Το κράτος λοιπόν λόγω των ειδικών συνθηκών που θα επικαλεστεί δεν μειώνει τις τιμές στις ΔΕΚΟ του και στις βενζίνες και πετρέλαια και έστω να το δεχτούμε αναγκαστικά αφού δεν μπορούμε επ’ αυτού να κάνουμε και  κάτι. Όμως μου λέει κάποιος γιατί δεν μειώνονται οι τιμές στα καθημερινά είδη;

Γιατί δεν υπάρχει έλεγχος και πόλεμος στα καρτέλ των μεγάλων εταιρειών και παίρνουμε πχ το γάλα ακριβότερα από την Γερμανία και την Γαλλία και πάει λέγοντας; Μου λέει κάποιος γιατί ο παραγωγός της φέτας, του φρούτου κτλ πληρώνεται λιγότερα από τον μεσάζοντα. Γιατί φεύγει το πορτοκάλι 20 σεντς από τον παραγωγό και πάει στα 45 στο μανάβικο και το σούπερ μάρκετ και αυτοί στο δίνουν 1 και 1,20 και 1,5 εσένα;

Ένα άλλο μεγάλο ερώτημα είναι με τις τιμές της καθημερινής μας ζωής. Πας για καφέ, άντε να το μείωσαν στα 3,5 και 3,8 κάποιοι από 4 και 4,5. Μ.ο ο καφές στα 4 και 4,5 ευρώ, η μπύρα στα 4 και 5 , το σουβλάκι στα 2 σχεδόν ευρώ με την πίτα. Το ποτό στα 7 και 9 ευρώ και το φαγητό έξω σε ένα απλά καλό μαγαζί στα 15 και 20 ευρώ χωρίς κρασί. Που πάμε έτσι; Τα σινεμά το ίδιο, τα θέατρα, τα ταξί.

Γενικά ο Έλληνας έχασε 30-50% του μισθού του και η μισή του ζωή (αν βάλουμε και τα ενοίκια) έχει υποχωρήσει 10-15%. Τόση είναι η μείωση που έχουμε στα προϊόντα και υπηρεσίες αυτού του είδους και μηδέν στα όσα έχουν άμεση σχέση με το κράτος. Κανείς δεν καταλαβαίνει βεβαίως τα αυτονόητα.

Ότι αν δηλαδή έπαιρνες 1500 ευρώ και παίρνεις 1100 αλλά μειώνονταν έστω στην καθημερινή μας κατανάλωση οι τιμές 30-50% επίσης, θα πίναμε και τον καφέ μας και το ποτό μας και το φαγητάκι μας θα τρώγαμε έξω. Με λιγότερες φορές αλλά χωρίς να καταστρέψουμε την ζωή μας και τον τρόπο ζωής μας και με την οικονομία να συνεχίζει να κινείται και το κράτος να έχει ροές.

Τώρα όμως δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά και ο κόσμος έχει παγώσει με εξαίρεση όσους έχουν ακόμα θαμμένο μαύρο χρήμα ή είχαν κάνει καβάτζες που για να έκανες έπρεπε ή να είσαι διευθυντής ή να έχεις πολιτικές άκρες για να πάρεις θέσεις των 5χιλ και βάλε όπως γινόταν παλαιότερα.

Συνεπώς εδώ είναι το ερώτημα τι γίνεται. Πολλά δεν γίνονται. Και αυτό καθώς εδώ το κράτος έχει δίκαιο και δεν είμαστε στην εποχή του Στάλιν και στην Ρωσία ή την Κούβα για να μπει διατίμηση στα ενοίκια και στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Ελεύθερη αγορά έχουμε. Μόνο που στην ελεύθερη αγορά συμμετέχει και ο καταναλωτής αλλά στην Ελλάδα με την νοοτροπία του lifestyle και της κακής του έννοιας που μας πότισαν, συμμετέχουμε με λάθος τρόπο.

Ακόμα και σήμερα αν και εδώ υπάρχει μια αλλαγή από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, λένε πολλοί “να πιω καφέ με 2 ευρώ; Μπανάλ… Να πάω διακοπές σε ξενοδοχείο τριών αστέρων; Μπανάλ…”. Και πάει λέγοντας.

Εκεί φτάσαμε λοιπόν. Και εκεί είμαστε ακόμα σχεδόν. Το αποτέλεσμα φυσικά δεν είναι άλλο από το παραμένουν οι τιμές στα ύψη. Και όλοι έχουν δικαιολογία. Ο καφετζής θα σου πει έχω υψηλό ενοίκιο… Δεν μπαίνει φυσικά στο τρυπάκι να πάει να το ρίξει με την απειλή της μετακόμισης γιατί πολύ απλά θα του πέσουν τα μούτρα σαν ιδιοκτήτης…

Ο καφετζής στην Ελλάδα νομίζει ότι έχει σαλέ και όχι καφέ! Και αν τον πεις και καφετζή θα ξινίσει και θα στραβώσει… Αυτή είναι η Ελλάδα όμως σήμερα. Άνοιγαν κομμωτήρια και καφετζίδικα-καφετέριες για να γίνουν πλούσιοι και όχι να βγάλουν το μεροκάματο. Να βγάλουν 10χιλ το μήνα και όχι 2χιλ.

Εδώ φωνάζουν οι ταξιτζήδες ότι με 1500 που έβγαζαν μ.ο το μήνα δεν είναι λεφτά. Λες και είναι πυρηνικοί επιστήμονες και έχουν φάει τα χρόνια τους στα θρανία και ξόδεψαν μια περιουσία να σπουδάσουν…  Και ο δάσκαλος παίρνει 800 και 1000. Όλοι φωνάζουν στην Ελλάδα. Όλοι την πάρτι τους και την κονόμα…

Άμα όμως οι Έλληνες είχαν τις οργανώσεις των ξένων, να δούμε τι θα γινόταν. Αν όλοι λέγαμε δεν ξαναπαίρνουμε ντομάτα στο 1,5 ευρώ, δεν πίνουμε πουθενά καφέ με πάνω από 2,5 ευρώ, πουθενά σουβλάκι με πάνω από 1,5 ευρώ, πουθενά ποτό με πάνω από 6 ευρώ. Τότε θα τρέχανε και δεν θα φτάνανε όλοι οι επιχειρηματίες που θέλουν να γίνουν πλούσιοι σε λίγα χρόνια με ένα μαγαζάκι. Καλά κάνουν όμως γιατί έβρισκαν και το χειρότερο βρίσκουν και τα κάνουν…

Αφού δεν υπάρχει καμία αντίδραση μαζική του Έλληνα να μποϊκοτάρει υπηρεσίες και προϊόντα, να μποϊκοτάρει ακόμα και ξένα προϊόντα. Και φτάσαμε οι μισοί Έλληνες σχεδόν νομίμως να ζουν εις βάρος των άλλων μισών “κερδοσκοπώντας” νομίμως αφού έχουμε ελεύθερη αγορά και αφού τους τα δίνουν καλά κάνουν και έχουν τις τιμές εκεί που τις έχουν.

Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα δυστυχώς… Οι μισοί Έλληνες επειδή έχουν καβάτζες νόμιμες ή μη, επειδή είναι χαραμοφάηδες και περιμένουν τον πατέρα και την μητέρα να τους δώσει χαρτζιλίκι, επειδή είναι βολεμένοι και ανησυχούν μην χάσουν και το ξεροκόμματο, ζουν σε άλλο κόσμο.

Χωρίς καμία καταναλωτική συνείδηση σε πλήρη αντίθεση με τον Ευρωπαίο, βιασμένοι από το lifestyle που τους πλάσαραν οι νταβατζήδες τους και τα τσιράκια τους, χωρίς καμία αντίδραση σε τίποτα, ποτισμένοι από το “ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν”…

Μέχρι βέβαια το πρόβλημα της υγείας, το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και ότι άλλο χτυπήσει την πόρτα τους οπότε τότε αυτόματα μετατρέπονται σε πρωτοπαλίκαρα της αντίδρασης και υβριστές των πρώην ινδαλμάτων τους…

Και μέσα σε όλα αυτά ένα 30-40% δουλεύει και για τους χαραμοφάηδες του Δημοσίου καλύπτοντας την ανυπαρξία τους, προσπαθεί στην ιδιωτική οικονομία να προσφέρει σωστές τιμές και υπηρεσίες αλλά είναι… μπανάλ επειδή δεν το είπε το κάθε ίνδαλμα πουθενιάδης νταβατζής του lifestyle, αντιδρά σε κάθε προσπάθεια άλωσης οποιασδήποτε μορφής της πατρίδας του και μαζεύει τρόφιμα από το υστέρημα για τον άπορο συμπατριώτη του ακόμα και αν μέχρι πρόσφατα αυτός τον χλεύαζε επειδή δεν ήταν παιδί του lifestyle! Ελλάδα καληνύχτα…!