Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί με δύο ζητήματα που πάντως δεν έχουν αποσαφηνιστεί και είναι ιδιόρρυθμα. Το ένα έχει να κάνει με την πρόθεση ομογενών να δώσουν ακόμα και 600δις αγοράζοντας το χρέος της Ελλάδος από τους δανειστές μας και έτσι διώχνοντας επί της ουσίας το ΔΝΤ και την Τρόικα από τα πόδια μας.

Το δεύτερο ζήτημα είναι το κατά πόσο η Ελλάδα έχει τόσο μεγάλο ορυκτό πλούτο και γιατί επί χρόνια έχει μείνει αυτός στα αζήτητα. Μεγάλος ντόρος γίνεται λοιπόν για τα 600 δις των ομογενών και το κατά πόσο μπορούν να εξαγοράσουν το χρέος μας. Και με ποιούς όρους.

Καλό είναι εδώ να έχουμε μια πλήρη εικόνα. Αρχικά να πω την αλήθεια μου φαίνεται εξωπραγματικό να υπάρχει αυτό το νούμερο. Πως βρέθηκαν 600 δις; Και αν βρέθηκαν γιατί άμα βάλουμε όλους τους μεγάλους της ομογένειας και πιθανότατα και άλλους Έλληνες που έχουν βγάλει τα χρήματά τους εκτός πατρίδας, οι αριθμοί ίσως και να βγαίνουν.

Αλλά και πάλι είναι περίεργο να βάζει ο άλλος όλη του σχεδόν την περιουσία για να σώσει την Ελλάδα όσο πατριώτης και να είναι και ειδικά ξέροντας ότι και αυτά μπορεί να πάνε υπέρ… πίστεως και πατρίδας όταν θα έρθουν οι επόμενες κυβερνήσεις να κάνουν πάλι τα ίδια σχεδόν με τους προκατόχους τους. Το ερώτημα είναι λοιπόν αν υπάρχουν αυτά τα χρήματα.

Οι άνθρωποι που έδωσαν και Σ.Τ επί του θέματος τα εμφάνισαν με την έννοια ότι είναι κατατεθειμένα σε τράπεζα του Καναδά και ελεγμένα. Το θέμα από εκεί και πέρα είναι να μας έλεγαν ποιοί τα έβαλαν, αν υπάρχουν δηλαδή που πρέπει να υπάρχουν στοιχεία ποιοί μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Φυσικά κάποιοι μπορεί να θέλουν να μείνουν στην αφάνεια για δικούς τους λόγους. Η επόμενη ερώτηση είναι τι ζητούν αυτοί οι άνθρωποι. Με ποιούς όρους δίνουν τα χρήματα καθώς είναι αόριστο να λένε πάρτε τα με την προϋπόθεση να ελεγχθούν και να τιμωρηθούν όσοι μας έφτασαν εδώ. Το πρώτο ερώτημα είναι πως διασφαλίζονται ότι δεν θα ξαναφτάσουμε εδώ. Το άλλο ερώτημα είναι τι ακριβώς επιθυμούν. Την δίωξη όσων φταίνε. Ορθώς. Πως την διασφαλίζουν; Και να το πάω πιο μακριά….

Αν δεν μπορεί το κάθε κράτος να προχωρήσει σε τέτοιους ελέγχους και τα σχετικά και πάλι δεν πρέπει αφού υπάρχουν τα χρήματα και το επιθυμούν βεβαίως να σώσουν την Ελλάδα χωρίς αντάλλαγμα; Δηλαδή λέω εγώ και μπορεί να κάνω και λάθος, θες να σώσεις την πατρίδα. Σώστη και μην περιμένεις τίποτα.

Αν και σαφώς έχουν δίκαιο να λένε εγώ φέρνω τα λεφτά μου και σε σώνω και σε μεγάλο βαθμό είναι σαν να τα χαρίζω, γιατί όμως να μένουν ατιμώρητοι αυτοί που μας έφτασαν εδώ; Σωστό και ορθό, αλλά δυστυχώς Ελλάδα είμαστε και ξέρουμε όλοι καλά και οι ίδιοι οι ομογενείς ότι το μαχαίρι δεν πάει στο κόκαλο. Γιατί παντού τα ίδια είναι απλά όχι στον ίδιο βαθμό. Και έχοντας βγάλει και οι ίδιοι τέτοιες περιουσίες ξέρουν καλά τι παίζεται στο σύστημα…

Το μεγάλο ερώτημα είναι φυσικά γιατί δεν έχουν γίνει επαφές της κυβέρνησης ή και των πολιτικών κομμάτων με αυτή την ομάδα των ομογενών; Και σοβαρά να μην τους παίρνουν είναι υποχρεωμένοι όλοι να κάνουν μια συνάντηση μαζί τους και να έχουμε ένα πόρισμα. Να ξέρουμε τι γίνεται όλοι μας. Και να μας πουν τι είπαν.

Γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν 600 δις εφόσον πάντα πράγματι υπάρχουν και να μην ασχολείται κανείς να δει αν υπάρχουν και πως μπορεί να σώσουν την πατρίδα μας από τα αρπαχτικά όταν αυτή καίγεται ολόκληρη. Και άλλωστε καλύτερα σε Έλληνες δανειστές παρά σε Γερμανούς και αλλόθρησκους και αλλοδαπούς δανειστές οι τύχες της χώρας. Γι’ αυτό επιβάλλεται όλοι να πάρουν άμεσα θέση και να μάθουμε τι πραγματικά γίνεται και αν υπάρχει ελπίδα και με ποιές προϋποθέσεις.

Από εκεί και πέρα έχουμε ένα άλλο μεγάλο θέμα με την πιθανή σωτηρία της χώρας από πραγματικούς σωτήρες και μη και από πραγματικά σωτήρια εδάφη και μη! Γιατί είπαμε ωραία τα λέμε όλα αυτά αλλά υπάρχουν πολλά θολά σημεία. Για παράδειγμα λέμε για τα πετρέλαιά μας. Το ερώτημα είναι γιατί τόσα χρόνια δεν ασχολήθηκε κανείς. Μην πείτε αμέσως τα συμφέροντα. Συμφέροντα έχει και η κάθε εταιρεία γίγας τύπου ΕΧΧΟΝ να κάνει δουλειές με την Ελλάδα και να βγάλει και άλλα κέρδη.

Σαφώς δεν μπορούμε γιατί δεν έχουμε την τεχνογνωσία να πούμε βγάζουμε μόνοι μας το πετρέλαιο. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει πετρέλαιο έγιναν επαφές; Και αν έγιναν τι ειπώθηκε; Για παράδειγμα μπορεί να έχουμε πετρέλαιο σε τέτοια βάθη που η εξόρυξή του κοστίζει 70 και 80$ και άρα δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον μια τέτοια επένδυση.

Υπήρξε όμως επαφή και μας απάντησαν αυτό; Υπήρξε και δεν τα βρήκαν στην μοιρασιά οι εμπλεκόμενοι; Για παράδειγμα οι ξένοι δεν πρότειναν μια καλή συμφωνία με το κράτος; Δεν θέλανε άλλοι παράγοντες επειδή προτιμάνε να εισάγουν πετρέλαιο πχ; Κανείς δεν έχει απαντήσει στα ερωτήματα αυτά που έπρεπε να είναι προτεραιότητα κάθε κόμματος και κάθε κυβέρνησης και να έχουμε επιτέλους μια υπεύθυνη και τεκμηριωμένη απάντηση.

Γιατί διαβάζουμε κάθε τόσο για τον ορυκτό μας πλούτο ακόμα και για το ουράνιο που έχουμε και τις σπάνιες γαίες. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει γιατί όλα αυτά είναι έρευνες. Από ινστιτούτα. Και πανεπιστήμια. Αλλά μην λέμε ντε και καλά δεν θέλουμε. Γιατί οι ξένοι που θα έκαναν επίσημα τις έρευνες και τις γεωτρήσεις θα έπαιρναν κακά τα ψέματα και τα μερτικά τους. Φαίνεται απίθανο να μην θέλαμε να δώσουμε μερτικό αφού δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας την δουλειά.

Εκτός αν πάλι δεν τα βρήκαμε στην μοιρασιά.. Ή εκτός αν οι ξένοι περίμεναν να τα πάρουν μόνοι τους. Και πάλι αυτό δεν ευσταθεί γιατί τι περίμεναν δηλαδή οι ξένοι και τι περιμένουν; Να… ξεβρακωθεί η Ελλάδα και να πάρουν την εκμετάλλευση; Μα και πάλι πρέπει να δίνουν στο κράτος ποσοστά. Εκτός αν κάποιοι έχουν στήσει όλο το παιχνίδι για να πηγαίνουν τα ποσοστά τους κράτους στην αποπληρωμή χρεών. Αλλά και πάλι στο ΔΝΤ να μην είχαμε μπει πάλι έπρεπε να αποπληρώναμε όταν έληγαν τα ομόλογα. Και πάλι στο ίδιο σημείο θα φτάναμε αν τα τρώγαμε.

Εκτός αν τελικά κάποιοι θέλουν να μας διαλύσουν τελείως και να μας κάνουν φέουδο αλλά και αυτό δεν γίνεται γιατί στην τελική Έλληνες είμαστε και καλύτεροι του Τσάβες που πέταξε ουσιαστικά ολόκληρη Αμερική και τις πετρελαϊκές της εκτός Βενεζουέλας με την έννοια ότι άλλαξε υπέρ της χώρας του τα ποσοστά εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων.

Συνεπώς ας μην βιαζόμαστε να λέμε υπάρχουν σωτήρες και σωτήριες λύσεις αλλά είναι σαφώς υποχρέωση όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων προς τον λαό βασικά να μας πουν υπεύθυνα και μέσα από επίσημες έρευνες τι παίζει και τι δεν παίζει. Για να μην κάνουμε όνειρα αλλά και να μην χάσουμε την πατρίδα αν μπορούμε να την σώσουμε μόνοι μας ή με την βοήθεια των ομογενών μας που είναι πολλές φορές πιο πατριώτες από εμάς!