Καλή αρχή λοιπόν στην Α1, που με την καλυψη των καναλιών Novasports δείχνει να αφήνει τα προβλήματα που την ταλανίζαν πριν την έναρξη της και το μπάσκετ, το αγωνιστικό κομμάτι όχι μόνο να κερδίζει αλλά να κυριαρχεί.  Τώρα αν το πρωτάθλημα είναι 3 ταχυτήτων ή 4αρων δεν ξέρω , μπορώ όμως να τολμήσω πω ότι οι 2 αιώνιοι θα χάσουνε περισσότερες φορές φέτος από ότι πέρυσι .

Αν αναζητείτε νέα ονόματα ( Χείλαρης, Βασιλόπουλος, Μπιλής,Σταμάτης,Οικονομόπουλος , Χριστοδούλου) ή παλιά (Βεζένκοφ,Κουμπούρας,Κανονίδης,Σαρρικώστας, Σαλούστρος, Μούρτος) θα βρείτε ότι θέλετε σε ένα πρωτάθλημα που προσπαθεί να αφήσει πίσω τα λάθη των παραγόντων του,  ώστε να μπορέσει το άθλημα να προοδεύσει.  Μοναδική παραφωνία οι άδειες κερκίδες σε κάποια γήπεδα. Επιτέλους κάντε κάτι , δημιουργήστε μια παιδική κερκίδα , μια σχολική, βάλτε ανθρώπους που διψούν να δουνε μπασκετ και δώστε τους κίνητρα.Τόσο απλά…

Η Α2 δεν μας δίεψευσε. Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μας επιφύλαξε συγκινήσεις , ανατροπές και μια σεζόν εντυπωσιακή αναμένεται . Διαβάστε τους πρωταγωνιστές  σε ένα αφιέρωμα εκπληκτικό του Γιάννη Ευδάιμων (η «ακτινογραφία» της φετινής Α2), τα αποτελέσματα που επιμελήθηκε ο επίσης κορυφαίος  στην Α2, Θωμάς Κυρίτσης μαζί με την υπόλοιπη συντακτική ομάδα η οποία σας κράτησε ενήμερους με το live  του Σαββάτου. Απαραίτητη σημείωση, 14 ομάδες, 3 από την ΑΘήνα, μια από τον Πειραιά και οι υπόλοιπες επαρχιακές.

Β κ Γ εθνική (δείτε σχετικό αφιέρωμα) δεν παρακολουθούσα συχνά αλλά ο μπασκετικός κόσμος που αντιπροσωπεύουν οι  84 ομάδες και οι συγκινήσεις που προσφέρουν αξίζουν  και με το παραπάνω  της προσοχής μας και να επιστρέψουν στις πίσω σελίδες όχι των αθλητικών εφημερίδων, γιατί αυτές δεν υπάρχουν πια αλλά στο χώρο των αθλητικών σαιτ.  Ένας υπέροχος κόσμος γεμάτος από κόσμο, πολλές συγκινήσεις, σκληρές έδρες και πολύ μπάσκετ.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται η Ευρωλίγκα

το ΝΒΑ, (ο Γιάννης  και ο Κώστας μας επιφυλάσσουν αρκετά ξενύχτια,) το NCAA  (Τσαλμπουρής/Iowa , Μήτογλου/Wake Forest , Μπέμπης/Ionaκα)και εμείς θα είμαστε εδώ στο basketblog.gr, για μια νέα σεζόν, με κάποια καινούργια πρόσωπα, μεταγραφές, με νέους χορηγούς και την στήριξη  φυσικά των παλιών, αλλά την ίδια πάντα προσέγγιση στο άθλημα που αγαπάμε,  την ποιότητα που επιλέξαμε και μας επιβεβαιώσατε όπως δείχνουν και οι αριθμοί. 

One love, One Sport, One Website 

 

One love, One Sport, One Website

Basketblog.gr

ΥΓ. Αυτό που δεν μας δίνουν τα κανάλια Novasports, εκτός από το σ/κ , το παίρνουμε από την εκπομπή του δικού μας Μάκη Δρόσου και το ΑΡΤ  TV, με άκρως μπασκετικές εκπομπές Πέμπτη κ Παρασκευή απόγευμα στις 18:00

 ΥΓ2. Το αθλητικό ραδιόφωνο μας λείπει και η ακροματικότητα κ τα νούμερα της ertopen.com , την Παρασκευή κυρίως το απέδειξε. Εξαιρετικό επιτελείο δημοσιογράφων ( πολλά μπράβο στους  Σωτήρη Γεωργίου κ Κώστα Σωτηρίου ) και ποιοτική ενημέρωση. Keep walking boys!

Tsolis Akis

twitter@mantzourakis